Obiskovalci
Trenutno 3 gostje in 1 član:
  • Pero
Obisk skupaj: 235726802


<< Začetek < < 1 2 > > Konec >>
izkušnje s serviserji - uradni serviser KMAG - 09.03.07 22:44 Sam sem cca leto in pol nazaj naročil popravilo menjalnika (ki je nagajal že od nakupa (prodajalec je bil KMAGov glavni serviser).
1. čakanje na dele je trajalo 14 dni, samo popravilo 1 teden.
2. dan kasneje je bil reklamacija, ker menjalnik ni znal več prestaviti v 5 prestavo
3. nato so se ponovno pojavili šumi vendar se nažalnost nisem sekiral ker 9-5tke še nisem tako dobro poznal in sem mislil da je normalno
4. čez dobro leto sem se ponovno pojavil na servisu, ker se je napaka v celoti ponovila in zaprosil za reklamacijo, vendar sem bil zavrnjen, ker je minilo preveč časa
5. čez nekaj časa se zadeva tako poslabša da je menjalnik tulil kot pokvarjena letalska turbina
6. Jasno zopet na popravilo čakam 3 tedne (pri čemer sem jim ponudil da kupijo tudi nov menjalnik). Naročil sem jim naj mi avto v celoti pregledajo in uredijo vse malenkosti (na oljne madeže pri neki zadevi sem jih moral opozoriti sam, ko sem izvajal pregled kako mi popravljajo vozilo)
7. kot ponavadi čez en mesec zopet reklamacija ker se zatikanje ponovi
8. KMAG rabi cca 3 tedne da ponovno popravi menjalnik (pri čemer na svoje storške zamenja še nekatere dodatne dele). Ker sem bil besen kot vrag cca 14 dni nisem hotel prevzetri avta in sem zahteval da si izberejo dobrodelno organizacijo kamo r bodo nakazali odškodniko v višini ki si jo bodo sami zmislili z namenom da poplačajo moje duševne muke ker se leta 2006 počitim kot glavni kreten v Sloveniji ker vozim vozilo na uradni servis in sem brez njega 6 tednov v enem letu.
9. Ker so prijazni in nočejo plačati odškodnine dobrodelni organizaciji mi naredijo brezplačen pregled vozila v nevem koliko kontorlnih točkah in ugotovijo da mi manjka nekaj tekočin in še nekaj drobnarij (kako jim to uspe najti toliko napak po točki 6 in pri tem da je moje vozilo stalo na KMAG mi niti najmanj ni jasno, še posebej ker tudi ni minilo veliko časa od zadnjega rednega servisa)
10. ko vozilo končno prevzamem se serviser pripelje z
njim pred menoj, ga ugasne, mi preda ključe, se vsedem v vozilo in.. jasno vozilo ne vže. V tem času se je očitno izpraznil akumulator phhh. Odveč je omeniti da je to nekaj dni po slavnem pregledu vseh kritičnih ztočk iz točke 9
11. na moje skakanje se odzovejo tako, da uvedejo anketo med nezadovoljnimi strankami, ker so prepričani, da sem jaz in baje še en gospod edina nesrečna stranka tega servisa
12. zato ker se jim nasmejim me zaprosijo če jim sporočim naslov in podatke še kake (v ta namen jim sporočim mislim da 3 ali 4 kontaktne osebe, pri čemer si vse vzamejo čas za pogovor)
13. vmes ves čas trdijo da je čas popravila dolg cca 1 teden in da so redke zamude (na vprašanje zakaj sem potem v letu 2006 osebo čakal 2x po 3 tedne mi ne odgovorijo)
14. prejšni teden pokličem prodajca KMAG ki je vodil projekt razgovorov s strankami in anketo in ga povprašam o rezultatih
15 odgovor je , da ni več zadolžen zato, da je za vse pristojen vodja poprodajne podpore, pri čemer me z rezultati ne seznani.
16. sedaj po cca 4 mesecih vožnje se občasno spet kaj zatakne
17. ko si bom našel čas in predvsem vojo, bom ponovil zahtevek o odškodnini dobrodelni organizaicji ker sem mnenja da si dovolijo preveč.
18. za vso učenje na mojem menjalnku 9-5 sem skupno plačal cca 2500 EUR , če pa seštejem ves promet na KMAG s nesrečami vred pa so od mene dosedaj prejeli cca 6000 EUR.
19. mimogrede.. če iščete zadnji izpušni lonec, ga ne iščite na KMAG. Nanj boste čakali 2 tedna, medtem ko imajo (sicer ne originalne) v LJ na voljo najmanj na 3 mestih in lahko ga montirate v nekaj urah.


Zadevo sem zapisal predvsem iz razloga ker me je članek DANI kako je čakala 4 tedne na servis pred tremi leti in primerjava na moje 3 tedne v letu 2006 ponovno razkurilo in sem mnenja, da dejansko nima smisla da ne rečemo Bobu Bob in da ustrezno obvestim vse obstoječe lastnike (ki so jih izkušnje večimoa sicer že naučile tega za kar sem sam rabil 3 leta ) in morebitne nove kupce SAAB na kaj lahko računajo ko bo njihovo vozilo potrebovalo servisno pomoč uradnega servisa

SAABa mora očitno res kupiti ljubitelj, kajti ko zaide v zrela leta (nad 6 let) ko so potrebna popravila se namreč na prijazne prodajalske besede ne more zanesti. Potrebuje ljudi z izkušnjami in srcem pomagati pri takih težavah.

Hkrati zaprošam vse uporabnike, ki ste imeli dobre ali slabe izkušnje s KMAG da mi pošljete na moj elektronski naslov svoje izkušnje.

Navedena gradiva in analizo bom ob mojem naslednjem obisku tovarne v TrollHatrtnu posredoval tudi vodji prodaje za vzhodno Evropo.

Mnenja sem, da vozilo znamke SAAB zasluži ustrezen servis tudi v Sloveniji, drugače je bolje da ga uradno ukinejo.

Dobrodošla so tudi mnenja o ostalih servisih, tako da bom lažje pripravil ustrezen članek.

preprosto sem razočaran nad dejstvom, da je v Sloveniji cca 500 vozil SAAB, od tega 112 vozil modela 9-5 98-01 in da uradni zastopnik inma niti enega zadnjega izpušnega lonca na zalogi in to leta 2006.

Ali smo kupci lastniki SAABov res tako malo vredni v očeh uradnega prodajalca in serviserja ? Novim kupcev SAABov ki berete ta portal pred nakupom priporočam naslednja vprašanja :
1. koliko časa je maximalen čakalni čas na popravilo za vozila izven garancijskega roka
2. ali imate usposobljene serviserje za popravilo vozil ?
3. ali imate na zalogi zadnji izpušni lonec ?

Odgovore na ta vprašanja nam vam pisno potrdijo pred nakupov vozila, kajti edino tako boste lahko po poteku garancije sami sebi dokazali da niste bili napačno obveščeni in da ste vozilo kupili v zaupanju da prodajalec obvladuje svoj posel.

V kolikor odgovorov ne boste prejeli (kar jih skoraj zagotovo ne boste) pa si boste lahko pred nakupom še pravočasno trezno premislili svojo odločitev.

matjaz.strazisar@siol.net
040 457 714
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Odgovor:izkušnje s serviserji - uradni serviser KM - 22.06.07 10:55 Živijo Matjaž!
Prebral sem tvoje pismo in ugotovil, da imava identične izkušnje, vendar pri različnih serviserjih. Tudi jaz sem imel oz. imam še vedno težave z menjalnikom. Avto sem servisiral na KOP-CAR, Kopač Robert s.p. Avto sem iz Kopra pripeljal v Ljubljano, nato z vlakom domov. Porabil sem en dan. Ko sem prišel po avto, sem poravnal račun in se odpeljal domov, misleč, da je napaka odpravljena. Po nekaj dnevih ugotovim, da mi še vedno pušča olje iz menjalnika oz. diferenciala, menjalnik pa je še vedno hrupen. Ker mi je Kopač Robert dal garancijo sem avto ponovno odpeljal v Ljublano na servis, nazaj pa z vlakom. čakal sem dva tedna na popravilo popravila. Sedaj imam avto doma. Menjalnik pa še vedno glasen, kot pred popravilom. Se pravi, da napaka ni bila odpravljena (vsaj v celoti ne).
Tudi jaz se sprašujem, ali nimamo tudi mi, Sabisti, pravice, do poštenih, kvalitetnih serviserjev?
Nekje sem prebral: po prvem Saabu vedno Saab. Jaz pa pravim: po prvem Saabu nikoli več Saab.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Odgovor:izkušnje s serviserji - uradni serviser KM - 22.06.07 16:11 Zdravo,

Vezano na "prvič SAAB - nikoli več SAAB" je vprašanje s katero se prej ali slej sooči vsak SAABIST. Sam sem se v takem trenutku odločil da bom še naprej vozil SAABA kajti zaradi slabega serviserja ne mislim zamenjati svojega vozila.

Posledica te odločitve je tudi SAAB KLUB SLOVENIJA. Tukaj smo se zbrali člani z različnimi pro-SAAB interesi, vsem je pa skupno to, da želimo kvalietno storitev za svoja vozila.

V sklopu naloge pomoči SAAB voznikom sodi tudi postopek, da člani medsebojno izmenjujemo izkušnje in informacije.

V navenedem primeru te zaprošam, da mi na mail matjaz.strazisar@siol.net posljete čimveč konkretnih informacij.

V smislu dogodkov v celotnem procesu:
1. datum prve prijave in opis napake
2. dejanja izvajalca (čas popravila, ali je ponudil nadomestno vozilo, stroški..)
3. datum, kraj prijave reklamacije (že takoj ob prevzemu, povratna pot)
4. dejanja izvajalca (ali je priznal napako, njegova dejanja za omiltev škode, je ponudil nadomestni avto..)
5. vaše odločitve na predloge izvajalca
6. v primeru večkratnih dogodkov se točka 3 in 4 smiselno ponovi

Vaše izkušnje in mnenje bom posredoval izvajalcu storitv (KOP CAR) in jih zaprosil za komentar.

Nato bom iz obeh stališč pripravil analizo v časovnem zaporedju, jo dal v pregled tako vam kot KOP-CAR in članek z dejstvi in časovnim potekom dogodkov objavil v tej rubriki.

Na ta način želim zagotoviti transparentnost obveščanja uporabnikov SAAB vozil o obeh plateh zgodbe.

Na mojo žalost se KMAG ni odločil za komentar mojega članka oziorma mi je prenehal odgovarjati na pritožbe, tako da članek nima tudi druge plati zgodbe.

Odgovor KOP CAR pričakujem, kajti dosedaj so se vedno pozitivno odzvali na naša vprašanja vezana na njihove storitve.Res pa o tem nismo še napisali članka in v kolikor bosta oba za, bomo to storili prvič.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Odgovor:izkušnje s serviserji - uradni serviser KM - 11.09.07 23:33 Uporabnik Markovec se do danes ni odzval na mojo pobudo. Preverjanje na strani KOP-CAR je pokazalo nekoliko drugacno sliko.

Uporabniku je bilo v brezplacno uporabo ponujeno nadomestno vozilo - kar je odklonil, reklamacija je bila priznana in opravljena brezplacno.

Zal markovec ni bil dosegljiv da preverim povratno informacijo.

Ce drzi navedba KOP-CAR gre po mojem mnenju za boljso storitev od mojih dosedanjih izkusenj. Dosedaj sem servisiral samo na KMAG, drugje se ne.

v enakem primeru sem bil na KMAG cca 4 tedne brez vozila in brez nadomestnega vozila pa še kregati sem se moral da je bilo to upostevano kot reklamacija.

btw .. s tem da mi jasno pol leta po tem spet zatika.. skratka. SAAB in Menjalnik.. to je očitno razvil in proizvedel nekdo ki ni imel veze z mozgani.
Zato vsem ki imate probleme z menjalnikom svetujem krepek premislek o zamenjavi z novim in ne pustiti igrackanja serviserjev (to je drag sport) ce ste pa bolj gamblerji p a a se navadite na tezave in stroske (800 do 1300 EUR).

Vsakemu vozniku SAAB (če mu menjalnik dela ali nagaja) pa svetujem preproste ukrepe:

če motor dela
1. dajte v vzratno tako, da najprej rocko potisnete v tretjo, s tem ustavite rotacijo, nato pa v vzratno.

sinhroni tako manj trpijo in si daljsate zivljesnko dobo

če imate vec zivcev oziroma če je menjalnik tako slab, da pri prizganem motorju tega ne uspete izvesti
2. motor ugasnite, dajte v vzratno in ga ponovno prizgite.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Odgovor:izkušnje s serviserji - uradni serviser KM - 12.09.07 23:20 jz imam eno fantastično izkušnjo fantomske hitrosti KMAG-a.na prejšnji 9-3 sm zamenjal sredinsko letvico in sicer na sprednjem blatniku oz. kaj naj rečem 5cm plastike in ta prečudoviti kos sm čakal 5 tednov (za vsak cm en teden je to pravilo kaj mislite) da so ga dobili na servisu in sicer iz glavnega skladišča v nemčiji sm jih vprašal če je poštar prišu in prinesu peš!!!!sam sem porabil več za k##### telefon ko so me nategovali da do konca tedna bo itd......imate izkušnje veste kako gre...cena zanemarljiva taka da se je zdajle več ne spomnim!!!zdak ko prebiram po forumu vidim da nism edini namreč to sm mislu da sem pač 1 izmed 10000000000000000000000000000000000000000000000000 00000000000000000 sm igral loto vseh 5 tednov nič!!!!! ha ha
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Odgovor:izkušnje s serviserji - uradni serviser KM - 12.09.07 23:25 super. .. potem si ti tisti drugi.. meni so rekli da kolikor vedo se pritozujeva samo 2. potem sem jim poslal se 3 take paciente kot sem jaz

cvetka prejsnega tedna je bila, ko smo iskali short blok ali nov -rabljen motor za 9-5 3Tid..

so gospodje s KMAG zaprosili da jim pripeljemo avto, da bodo strokovno ocenili kaj je narobe in nam svetovali.. . rezime.. s Postojne naj vozimo avto na vleki za diagnozo v katero ze itak verjamemo.

Nazadnje smo rezervne dele nasli v Angliji in v Avstriji (
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Odgovor:izkušnje s serviserji - uradni serviser KM - 12.09.07 23:33 matjaz je napisal:
Nazadnje smo rezervne dele nasli v Angliji in v Avstriji (

Daj malo bolj opiši za kaj je šlo. Kje v Angliji ste jih našli? Salvo Group ltd. ? Odgovori tule, da ne zmešam teme: http://www.saabslo.com//index.php? option=com_simpleboard&Itemid=53&func=showcat&catid=10

Zanima pa me še sledeče: naj lahko kdo pove tudi kaj pozitivnega o KMAGu? Ali je kdo zadovoljen? Je tukaj kdo, ki servisira avto pri njih, pa vse poteka normalno, brez stresov, kot pač običajno na avto servisih?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Odgovor:izkušnje s serviserji - uradni serviser KM - 12.09.07 23:40 Drzi,

Mitja jih je rabljen short blok zvohal v angliji. Salvo Group. Mitja je uspel organizirati tudi možnost prevoza v Slovenijo.

Na koncu se je lastnik avta odločal med Angleško varianto in opcijo da zamenja motor iz Avstrijskega avtoodpada. O končni odločitvi me še ni obvestil, tako da še ne morem pripraviti zaključka poročila.

Problem motorja 3.0 tid je da da short block redko zdrži več kot 200.000 km. Posledično je nakup rabljenega zelo tvegana zadeva, ker ne veš koliko je star in kdaj ti bo odpovedal. Cena je bila mislim da 800 Funtov, potem je tu še popravilo cca 800 EUR in si tam.
_Nov motor bi stal cca 10.000 EUr plus kak 1000 za zamenjavo, nato še cca 1000 ostalih drobnih delov in kaka sklopka in si tam kjer se neha. Vrednost 5 let stare 9-5 3.0 s 200.000 km je ravno tam nekje pri 13.000 EUR.
Avstrijci naj bi ponujali rabljeni motor mislim da za cca 1500 do 2000 EUR plus menjava in si nekje na 5000 EUR popravila.
Nerodnost tega motorja je, da je malo pred tem bila vežja zamenjava jermenov in je vse to stalo mislim da tudi nekje okoli 1500 EUR (menjano v Italiji)

Ta motor povzroča težave tudi Velsatisu in žal motorja med seboj nista zamenjljiva.
Posledično je ta model motorja vroča žemlja ki je potenicalna finančna bomba, zato se priporoča ekstremna pazljivost.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Odgovor:izkušnje s serviserji - uradni serviser KM - 12.09.07 23:59 Ko prebiram pričevanja o takih stroških popravil, se mi zdi, da nakup c900 sploh ni več čustven nakup ampak hudo racionalen. Poglej si kaj vse sem jaz popravil in kako poceni je bilo v primerjavi s temi popravili:
http://www.saabslo.com//index.php? option=com_simpleboard&Itemid=53&func=view&id=1637&catid=9
Vem pa seveda, da je gre zasluga v veliki meri za to Mitji.

Prav tako so rezervni deli za c900 dostopni po ugodnih cenah oz. je še najbolje kupiti kar kak "donor car", ki ga imaš za dele. Miran je ob našem zadnjem "group buy-u" delov tistega cabria iz Italije, vzel cel motor s 100k km za 80 EUR

No, malo pretiravam. Nakup c900 je zagotovo v prvi meri hobi, šele nato vse ostalo.

Še vedno pa sem tudi mnenja, da si konkretno ti imel precejšnjo smolo ter da je večina lastnikov 9-5 kljub vsemu dokaj zadovoljnih (Pero, Eiherjaar, Cene ??).

Hkrati je morda treba tudi upoštevati, da je tudi leto 1998 za model 9-5 dokaj kritično - kot berem po tujih forumih, je bilo to prvo leto za ta model in otroške bolezni še niso bile odpravljene.

Kaj poleg menajlnika, SID-a in oil sludge-a je še bilo sicer narobe?

Glede KMAG-a pa me res zanimajo še izkušnje drugih. Kljub številnim pričevanjem o katastrofalno nizkem nivoju njihove storitve, me zanima, če ima kdo pozitivne ali vsaj "normalne" izkušnje z njimi.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Odgovor:izkušnje s serviserji - uradni serviser KM - 13.09.07 00:08 Glede na to, da ima večina slabe izkušnje z servisom KMAG... V Italiji sta v bližini meje dva! uradna servisa. Eden v Trstu, drugi v malo širši okolici Gorice. Jih ni nobede preizkusil? Vsaj kako je z zalogo delov. (...razumem pa da je večini malo preveč od roke...)
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Odgovor:izkušnje s serviserji - uradni serviser KM - 13.09.07 00:14 Dejstvo je, da gre v mojem primeru za smolo z vozilom. Predvidevam da so ostale 9-5 v boljšem stanju. Vsaj glede na izjave SAAB da je to eden najbolj kvalitetnih modelov kar so jih kdaj proizvedli.

9-5 ima pravzaprav zelo malo hib.
1. SID Display
(nov 300 EUR, ali 100 za popravilo)
2. Oil Sludge
(če je vozilo v garanciji si s hudega ven, vendar ne sme biti več kot mislim da 2000 KM odstopa od rednih servisnih intervalov na uradnem servisu, podaljšana garancija)

3. Gretje v zadnjem delu vozila (greje tudi ko hladi)
(cena mi ni znana )
4. odpovedovanje glavnega ventilatorja (slišiš malo glasnejše ropotanje, v primeru da imaš ugasnjen radio)
(cena cca 200-250 EUR)
5. menjalnik je relativno redek problem, običajno nagaja vzratna in za to obstaja poseben KIT, ki to popravi (poceni zadeva, vendar je potrebno razdirati precejšen del vozila)
(popravilo menjalnika vzame cca 12 ur , nato so tu rezervni deli.. skupaj znese tak poseg glede na količino rezervnih delov od 600 do 1000 EUR)
6. sklopka (če se da menjaš takrat kot menjalnik)
(cca 500 EUR plus razdiranje še dodatnih 500 EUR)
7 turbina.. če ne paziš in puščaš avta teči 15 do 30 sekund po večjih obremenitvah imaš lahko kar nekaj stroškov (tukaj govorimo o ceni cca 1400 EUR z anovo turbino in popravilo)
8. ko je star prične crkovati centralno zaklepanje (enkrat se ne zaklepajo sopotnikova vrata, drugič voznikova, tretjič ne ena ne druga, potem spet ok.. gremlini pač)
(cene ne vem ker se mi ne da več raziskovati znanja serviserjev)
9. zadnji izpušni lonec . cca 200 EUR z montažo vred, original cca 300 EUR z montažo
10. če voziš 3.0 TID moraš dodati tveganje, da le malo kateri motor zdrži 200.000 km zato roke proč od tega modela.

Praktično je edina 100 % napaka na katero lahko računaš pri vsaki 9-5 SID display in čriček v sprednjem ventilatorju, ki te pa niti ne moti če poslušaš radio ker ga ne slišiš.

Vse ostale napake so bolj kot ne plod smole oz tega kakšna limona je tvoj avto.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Odgovor:izkušnje s serviserji - uradni serviser KM - 13.09.07 00:15 v Italijo se vozi, prav tako v Avstrijo.

Dejstvo je, da v zadnjem času, ko so vozila izven garancije kolegi ugotavljajo da je KOP CAR bližje in tudi cenejši.

Običajne izkušnje s servisi v tujini so take, da se vnaprej naročiš na morebitne težave in praviloma ti avto popravijo v istem dnevu kot pripelješ. Z rezervnimi deli večjih težav ni.

Sama popravila so pač nekaj dražja, čaka te en dan sprehajanja po okolici, vendar je avto konec dneva praviloma urejen.

Problemi nastanejo če imaš recimo nesrečo. V takem primeru so tuji servisi fizično predaleč. Kolegi s štajerske sicer radi obiščejo GRAZ ki jim je po km verjetno še nekaj bližje kot LJ, primorci Italijo, centralna slovenija pa je tukaj nekaj na slabšem predvsem zaradi razdalj
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Odgovor:izkušnje s serviserji - uradni serviser KM - 13.09.07 13:03 S KMAG-om sem imel nekaj (neserviserskih, itak) izkušenj.
Edina prijazna in kompetnenta oseba, ki sem jo tam srečal je bila neka. g. Ida za "šalterjem" z rezervnimi deli. Takrat (cca. 3-4 leta nazaj) se je npr. dalo brez problema dobiti servo olje za modele starejših (->1996) letnikov, kar so kasneje zanikali (takega olja nismo nikoli imeli ipd.) Janez je čakal 45 minut na olje, ki ga potem ni dobil, jaz osebno pa sem po telefonu nekemu kvaziprodajalcu razlagal katere kataloške so prave in katere niso. Samo sram jih je lahko, da jih "laik in fušar in nasploh nesposoben in nestrokovno izšolan" osebek uči, kateri del je pravi!!
Drugič (okrog l. 2004/5) sem naročil komplet za obnovitev frgazerja (vplinjača) in nanj namesto obljebljenih 2 tednov čakal 1 mesec. Naslednjič naročim neko banalno gumeno-plastično podložko oziroma distančnik, na katerega čakam kakih 5 tednov..nič.
Ne vem sicer, a so deli prišli ali ne, kar sem iz jeze pustil vse skupaj tam.
Torej, edini dve pozitivni izkušnji sta bili nabava servo olja in oljnih filtrov. Pa še to pred več kot 3 leti. Niti termostata za vodo za 900/9000 niso imeli na zalogi. Seveda jih razumem, kako pa bi pri vseh tekočih stroških zmogli kakih 10 termostatov vrednosti 20 EUR?
Z dobavnimi roki jih pa itak šiša vsak podpovprečen mehanik/dobavitelj
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Odgovor:izkušnje s serviserji - uradni serviser - 14.09.07 10:00 Kot je matjaz omenjal...
Ob nakupu moje 9-5 sem imel probleme z menjalnikom - seveda ni slo v "rikverc" - dost zoprna stvar ce rad po parkiranju kljuc vzames s seboj.
Mitja ni imel delov, zato sem ga peljal h Kopacu, ki me je naslednji dan poklical in povedal, da bi bilo pametno tudi sklopko zamenjati, se posebej ker je avto ze razstavljen. No ker je bila cena znosna sem se tudi za to odlocil.
Ventilator tudi meni ropota - popravljeno z glasnejso glasbo
Ocitno pa je nekaj narobe s kablazo v prtljaznik, ker mi redno kuri varovalke za zadnjo luc (levo?) in ne morem na daljinca oz. iz avta odpirat prtljaznika. Remains to be fixed.
Jag elskar Sverige!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Odgovor:izkušnje s serviserji - uradni serviser - 14.09.07 11:25 Seznam mojih težav je precej kratek (knock knock):

Edini pravi problem z avtom (vozim ga od februarja lani, kmalu bom naklepal 40.000km) sem imel, ko se mi je iztaknila ena izmed cevk za zrak nekje okoli senzorja (Mitja bo vedel bolj točno povedat). Ker računalniku ni bilo jasno, al naj pumpa zrak do konca al 0, je avto čist znorel. Al obrati do konca al pa je crkval. Odprava - privitje novega vijaka, ki drži to cevko, strošek zanemarljiv.
-SID dela 40-70% (pač serijska napaka...ni kritično, ampak je na to-do listi, ker bi le rad videl, kaj izpisuje)
-pri montaži avtoradia sprožena lučka za airbag (napaka monterja avtoradia, odpravljeno pri Kop-Caru v slabih 10 min, strošek zanemarljiv)
-občasno (do sedaj 4x) mi je javil "rear light failure" (al nekaj v tem smislu, težko razberem na pol mrtvem SIDu; glej par alinej višje). Odprava - rahel udarec po levi zadnji luči, pa je spet posvetila. Einherjar, tebe tudi leva zajebava, ane? Še koga?
-v rikverc mi ni uspelo dat cca petkrat do sedaj. Prestavim v prvo/tretjo, pa nazaj v rikverc in gre lepo. Dokler bo frekvenca te težave tako redka, se ne sekiram.
-sredinsko naslonjalo za roke zadaj je bilo na eni strani odvito, navoj na vijaku pa neuporaben. Vrezovanje novega navoja je trajalo par minut, zaradi precej težkega dostopa do same točke privitja pa je cel poseg trajal 20 minut. Ker sem to izvajal sam, stroška ni bilo.
Overall če odštejem ceno rednih posegov (1x svečke in zračni filter, 4x olje in oljni filter), sem imel od nakupa do sedaj zaradi napak stroškov točno 14 pirov in en pelinkovec.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Odgovor:izkušnje s serviserji - uradni serviser - 21.09.07 22:58 Pozitivna novica....

Danes me je poklical lastnik podjetja KMAG in se mi opravičil za moje negativne izkušnje z uradnim servisom KMAG.

in vendar se počasi stvari le premikajo na bolje.

lp
Matjaž
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Odgovor:izkušnje s serviserji - uradni serviser - 22.09.07 02:16 So to storili kar tako sredi brelega dne sami od sebe, ali držijo govorice da si jih prijavil na Švedsko?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Odgovor:izkušnje s serviserji - uradni serviser - 22.09.07 12:00 Pero je napisal:
Seznam mojih težav je precej kratek (knock knock):
-občasno (do sedaj 4x) mi je javil "rear light failure" (al nekaj v tem smislu, težko razberem na pol mrtvem SIDu; glej par alinej višje). Odprava - rahel udarec po levi zadnji luči, pa je spet posvetila. Einherjar, tebe tudi leva zajebava, ane? Še koga?


Jup, zadnja leva. Sumim pa na tezavo pri napeljavi nekje na odpiranju prtljaznika. Meni namrec vrze ven varovalko. Po moje pride do stika in je treba samo izolirat kak kabel (lahko bi sam, pa mam tezave z lenobo)
Jag elskar Sverige!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Odgovor:izkušnje s serviserji - uradni serviser - 22.09.07 12:35 Grega je napisal:
So to storili kar tako sredi brelega dne sami od sebe, ali držijo govorice da si jih prijavil na Švedsko?


mogoce pa res! tudi sam sem se ze obrnil na proizvajalca!!! enkrat pa ze mora tudi njemu priti do vrh kufra, kajne!!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Odgovor:izkušnje s serviserji - uradni serviser - 22.09.07 20:12
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Odgovor:izkušnje s serviserji - uradni serviser - 22.09.07 20:13 Bil je bel dan in res nekje okoli 12 te ure. Vendar govorice tudi kar držijo.

na SWE sem poslal pismo z opisom svojih izkušenj in jih zaprosil za preučitev zahtevka o odvzemu dovoljenja KMAG da se predstavlja kot uradni servis.
V primeru potrebe sem jim obljubil tudi pričevanja drugih strank v kolikor bodo smatrali da je potrebno.

SWE so uvedli preiskavo vendar drugih povratnih informacij še nimam, se nam pa bliža večja konkurečnost na legitimnih servisih, kar je tudi boljše kot nič

Vseeno pa cenim, da se je ta dogodek opravicila sploh zgodil. Je morda začetek neke nove poti..
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Odgovor:izkušnje s serviserji - uradni serviser - 01.10.07 22:20 Pozdravljeni,

škoda da nisem te strani že prej odkril, saj sem svojega 9-3 ravnokar prodal. Znamko so mi žal dokaj priskutili serviserji (cca. 30x v enem letu na servisu) o čemer bom v kratkem napisal kaj več.

Marko O.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Odgovor:izkušnje s serviserji - uradni serviser - 04.10.07 19:14 se ena cvetka o 9-3 in KMAG

Lastniki 9-3 bodite pozorni na napake, ki jih SAAB odpravi samo v primeru da to od njih uradno zahtevate.

KMAG vas o tem najverjetneje ni obvestil

http://www.saabslo.com//index.php? option=com_simpleboard&Itemid=27&func=view&id=3300&catid=9
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Odgovor:izkušnje s serviserji - uradni serviser - 12.10.07 23:34 Zdravo,

Težko komentiram ceno KMAG za odklenitev radia. Po neki logiki je zadeva taka:
1. avto se pokvari
2. popravilo plačaš po tarifi serviserja

če je več konkurence je več šans za nižjo ceno.

Brezplačno popravilo je možno v primeru, da tovarna to predpiše zaradi svojega ugleda.
Za konkretnen primer bomo morali zvohat, kaj tovarna pravi na to temo.Dejstvo pa je, da nekaj lahko naredi tudi prijaznost serviserja.

Imel sem problem , da sem reklamiral servis vozila na KMAG in sem ob reklamaciji zaprosil če preverijo še vžig.
Popoldan me je počakala brezplačno odpravljena reklamacija in račun za cca 3000 SIT za priklop na tester. Kaj sem si mislil je razvidno iz vseh mojih aktivnosti v prihodnosti. Vsekakor nisem še dal izdelati majice I LOVE KMAG

Taki pač so. Dokler bomo lastniki SAAB tako nori da bomo hodili k takim serviserjem, se bi tudi čudil dejstvu da se ne spremenijo.

Sam sem po 3 letih obupal in k njim ne peljem več. Storil pa bom vse v svoji moči, da dosežem da zaradi sistematičnih napak v preteklosti in trenutnem odnosu izgubijo licenco uradnega servisa, ker ga po mojem mnenju niso vredni. če tako meni tudi SAAB AB bomo še videli, v najslabšem primeru (da se tudi konkurenca poslabša) bo pač služila tujina ali pa kak Lexus.
Nerocno za serviserje SAABov je le to, da imam zaenkrat še dobre živce in denar za naslednjih nekaj let...

Trenutno sem torej v stiku s tovarno, kar v praksi pomeni, da so me informirali da so vezano na moj primer uvedli preiskavo pri uradnem serviserju. O rezultatih še nisem obveščen, razen v toliko (kolikor me je kasneje obvestil KMAG) da se nam po novem letu bliža nov uradni SAAB servis.
Dejstvo, da me je KMAG poklical je sicer pozitivno, vendar zgubi težo, ko ugotoviš da jim je sicer žal, da upajo da bom ostal na SAABu in da bom pri konkurenci bolj srečen. Niti trhotice upanja ni bilo, da bi se potrudili da bi zadovoljstvo zopet našel pri njih. Absurd je še bil da v svoji dokumentaciji razpolagajo z jasnim dejstvom, kako se mi lahko odkupijo. Določijo višino kazni (sami sebi) in jo nakažejo v svojem imenu kateri koli dobrodelni organizaciji ali bolnici.

Mislim da odkloniti tako možnost "odkupa" za kup težav in nevšečnosti pomeni hkrati še marketinško priložnost in izraz človečnosti. Pravna oseba, ki ni sposobna 500 EUR vložiti v tako dejanje, preprosto pove o sebi vse.
Lastniki SAABov so običajno drug karakterni nivo.

Drugače sem Švede zaprosil za možnost pridobitve seznama tovarniško odobrenih brezpčlačnih popravil, ki jo je omenil Jaka

Žal seznama in odgovora še nisem prejel. Ko ga prejmem(če ga) ga brez skrbi podelim z vami, drugače ga bomo zvohali po kaki neuradni poti.

Vsekakor mi v konkretni situaciji, razgovorov s tovarno koristi seznam vseh vaših peripetij s servisi uradnimi in neuradnimi ker tako lažje govorim prava dejstva. Zato sem hvaležen za vsak post tako na portalu kot na mail, ki ga lahko uporabim v dokazovanju nezadoovoljstva s storitvijo & predlogi za izboljšanje. Koristi tudi, če svoje izkušnje zapišete in jih pošljete kar na tovarno.

mail, kjer vam praktično 100% odgovorijo je : GlobalRelations@se.saab.com

Dejstvo je, da pri SAAB servisu ni druge poti kot trma nas uporabnikov. V kolikor se bomo obnašali kot ovce, bodo z nami tako tudi ravnali.
Glede na karakter voznikov računam na naslednje opcije.
1. večina se ne bo ukvarjala s tem in si poiskala drugo vozilo
2. manjši, a pomemben del bo storil enako kot 1, vendar bo vsaj toliko korekten do ostalih lastnikov da si bo vzel čas za uradno pritožbo na SWE in tako pomgal točki 3
3. manjši del bo ostal na SAABu in se znašel kot se ve in more.

Dejstvo je, da bi se v primeru da se bi sedaj odločal za nov avto (brez predhodnega lastništva SAABa) zagotovo odločil za kako drugo blagovno znamko.

Varnost je sedaj visoka tudi v drugih modelih (vsaj po javno dostopnih podatkih NCAP) in če se ne poglobiš v detajle pač padeš na marketing.
Ob branju grozljivk s servisi je to znamka ki jo človek pri hiši ne rabi za osnovi avto.
Absurd je, da je voznikov cca 650 in da sta dva v zadnjih 14 dneh nepreklicno zapustila naše vrste (eden očitno na Lexusa - jaka, drugi Mitja na Volva). Dodantno me je že pred časom poklical tretji lastnik ki je prav tako rekel prvič in zadnjič. Pa ne zaradi avta, zaradi servisa.

In to gre za lastnike, ki so bili več kot 3 leta lastniki SAABA in so imeli čast na lastni koži spoznati navedeno. K sreči so vsi sodili v kategorijo 2 in so nam težave zaupali tako da lahko bolj konrektno gradim zbirko dejstev za dosego višjega nivoja storitev.

Osebno, v kolikor me kdo vpraša za nasvet, vsakemu še-ne SAABovcu odsvetujem nakup vozila te znamke, dokler se ne uredi situacija z uradnimi serviserji.

SAABovci pa itak kupujemo s čustvi, tak da nam tudi neobstoj servisa ne bi pomagal da bi se odvrnili od lastništva.

Dejstvo je, da smo lastniki SAABov skupaj najmočnejši. Poglejte si dejstvo da je v SLO cca 650 SAABOv . Glede na to, da nas je cca 70 v rednem kontaktu bodisi preko srečanj, portala, maliov, telefonov. To predstavlja 11% vseh možnih strank in povratnikov.
Ko bo rednih stikov naraslno na 140 do 200 potem mislim, da bomo lahko kot stranke mirno zapisali kakšen nivo storitve od serviserjev pričakujemo in glede na to da večina običajno brez težav poravna račun mislim da je to win win situacija za stranko in serviserja.

Osebno mi ne bi bilo težko dati 50 EUR če bi bil postrežen v enu uri, imel v enem dnevu zamenjan izpušni sistem, čakal na pokvarjeno vozilo največ 7 dni in hkrati vozil nadomestni avto enakega razreda po normalni ceni), bil obveščen o vseh brezplačnih popravilih ki jih nudi tovarna, bil opozorjen na to, da se mi lahko lušči plastika in naj bom pozoren....
Prepričan sem, da ne bi hodil na servis za vsaka jajca in bi bil dejanski strošek manjšil
To , da bi serviser vodil knjigo popravil mojega vozila, mi kartoteko občasno predstavil in opozoril na kritična tveganja, predlagal preventivni pregled optike in podobnih reči če bi zasumil zadevo, odprl motor, me poklical domov in rekel.. gospod.. našli smo da vam curlja tudi to in to.. ali dovolite da vam popravim vse za X EUR ker imamo že odprt motor in bomo privarčevali denar čez pol leta ko bo spet sranje, oziroma ne boste imeli pokapane garaže..

hec je da to niso sanje in v parcialnih dogodkih take pozitivne izkušnje doživljam. Glede nato, da je SAAB nišna znamka in da se lastniki lahko povežemo in v končni fazi glede na standard servis lahko tudi servis pošteno plačamo potem to ni iluzija.

Ko sem imel Opla mi je serviser klima naprave rekel da sem kot lastnik SAABa. Ko sem ga vprašal kaj to pomeni mi je povedal:
"lastnik SAABa se ukvarja s svojo profesijo, pride na servis, pove kaj je narobe (ali mu povem sam) pusti vozilo če je treba tudi več dni, se vrne ko ga pokličem in plača račun brez besed in glihanja. Hoče samo to da mu vozilo 100% dela in da delo opravim brezhibno. Vajeni so, da jim njihove stranke zaupajo in enako so sposobni to zaupanje dati tudi mehaniku". Takrat sem se prvič zavedal, da moj stavek pri oplu " opravite vse kar je potrebno da bo avto varen in zamenjajte po lastni presoji" dejansko nosi večjo težo.

Ko sem kupil SAABA sem ponavljal enake stavke in dobil storitev ki sem jo že večkrat opisal in izgubil zaupanje v uradne servise. Absurdno a resnično.

Torej, predlagam da se odpre tema, kjer zapišimo dejstva kaj pričakujemo od svojega idealnega servisa za SAABA in ko bo zadeva imela rep in glavo bom pripravil dopise na vse uradne in neuradne servise in ih zaprosil za stališče in preko vaših povratnih informacij spremljal izvajanje.

V končni fazi vidim v naši skupnosti krasno možnost, da naredimo SAAB oziroma avto servise najbolj kvalitetne v širšem pogledu.
Koliko tržišč je na svetu, kjer ima ena znamka 650 lastnikov, 1 bolj ali manj resnega in še enega uradnega serviserja ter hkrati skupaj povezanih več kot 10% lastnikov.
če bomo znali preseči pregovorni SAAB individualizem in stopiti skupaj lahko v roku 2 do 3 let dosežemo stanje, ko bomo s ponosom rekli da imamo SAABa in da je servis na vrhunskem svetovnem nivoju.

Sprejmete izziv ?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Odgovor:izkušnje s serviserji - uradni serviser - 13.10.07 00:03 Matjaž, ti pa res biješ križarsko vojno proti kmag-u . Ampak pravilno je, da se najde nekdo, ki ima toliko volje in energije, da opozarja na napake in poskuša izboljšati stvari; ljudje so velikokrat žal ovce in se sprijaznijo z usodo ali pa pobegnejo.

Kakorkoli, za star 9-3 je precej navodil servisom tukaj, vendar ne vem, če vsa našteta popravila spadajo pod garancijo.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Odgovor:izkušnje s serviserji - uradni serviser - 13.10.07 00:28 Dejstvo je, da ne morem in ne bom popustil pri nobenemu,ki svojga dela ne bo opravljal profesionalno.

Dejstvo je,da se ne bom pustil nategniti nobeni firmi ki je manjša od Združenih narodov

nekaj izkušenj iz prakse
1. ko sem bil star 19 let, leta 1992 je Telekom slovenije izvedel manever, ki je pozročil da mi 9 tednov zapored po 3 dni (čez vikend ni delal telefon) in še delu ulice:
rezultat : na dom sta se mi prišla opravičit direktor investicij, direktor vzdrževanje, imeli smo lastnega serviserja za nujne primere in v roku enega leta so celotni ulici zamenjali napeljavo, odstranili kable iz hiš, dali na zunanje štange, uredili ozmeljitve in bili veseli da nismo zahtevali odškodnine.
in to leta 1992 ko je bil Telekom še večij monopolit
kot je sedaj
Za ta dosežek je bilo dovolj eno pismo in en pogovor s predsednikom uprave telekoma , do katerega sem prišel po popolnoma uradni poti v 10 minutah po tistem ko sem za pomoč zaprosil vratarja firme

2. komunalno podjetje .
ob posegu na vodovodu ko mi razrijejo zemljo je sedaj tam vedno travica. dovolj je bil en telefonski klic vodji službe

3. montaža pohištva.
zaradi nespoštovanja zakona o varstvu potrošnkov dodatni 50 % popust in hvaležnost da niso plačali kazni

4. mrežna oprema SMC
Zaradi ne fer pogojev ponudnika, in prijave principalu sem doživel 2 obiska predstavnika principala, ki je v preiskavi ugovotivl da sem bil kot stranka zavajan in je ponudil da ob moji potrditvi brez besed vzamejo licenco za prodajo svoje opreme firmi ITS (takrat je ITS v SLO pomenil precej veliko in spoštovanja vredno firmo )
SAm sem kupoval opremo v vrednosti reci in piši 15.000 EUR. KMAGu sem pustil več kot 5000 EUR v treh letih, od tega vsaj 1000 zaradi njihove lastne nesposobnosti. Raje vložim še 10.000 EUR v to, da principaliu dokažem nesposobnost ali da se sami spremenijo kot pa da jim še kdaj plačam neprofesionalno delo.

in teh primerov je vsaj še 20. Zato vem kako funkcionirajo resne velike firme, tuji principali in zadnje kar je je to , da bom dovolil da me "nategne" firma, ki sem ji tri leta nazaj dal leto in pol časa da se uredi in jim napovedal da bom vedno servisiral avto v SLO na uradnih servisih pa tudi če to ne bodo več oni.

Takrat so se mi smejali, sedaj se mi opravičujejo, čez par mesecev ali let pa .....

Zaenkrat v teh postopkih še nimam neuspešnega primera, tako da ne vidm razloga da zgubim torkat.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Odgovor:izkušnje s serviserji - uradni serviser - 14.10.07 22:23 Matjaž vidim, da sva si v veliko rečeh podobna..Popolnoma te podpiram in reci kako lahko tudi pomagam, poleg še znanega, da povemo naše prekrasne avanturice tako retorične, čakalne itd....se pa popolnoma strinjam s tem, da če plačam pošteno ceno potem pričakujem pošteno oskrbo ozirom servisiranje strank na tem nivoju kot si že omenil...Ker tudi sam veliko delam z ljudmi je moj odnos do mojih strank tako kot mora biti VRHUNSKI, PROFESIONALEN, če mi že ljudje zaupajo potem moram zaupanje vrniti....No, ko smo že pri tem imam eno cvetko danes sem ugotovil, da imam razbito prednjo meglenko oziroma prednjega stekla ni je razbit.Jutri grem na zavarovalnico, da si cenilec pregleda in reče da kar naj nabavim njim pa dostavim račun v teh vodah sem doma tako....zanima me njihov feedback in obljube kdaj bom dobil...itd..te bom obvestil, čeprav na tisto z letvico in njenega prihoda in Nemčije "peš"..bilo je več kot 5 tednov ha, ha, ha bomo videli.lbaza
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Odgovor:izkušnje s serviserji - uradni serviser - 16.10.07 13:10 Zdravo, me veseli.

Trenutno mi je kljucno v pomoc da v roku 14 dni (takrat se spet slisim s SWE ) zberemo cimvec logicnih zahtev in predstav kaksen nivo servisa (drug post), odnos in nivo storitve si zelimo od uradnih predstavnikov znamke SAAB.

Zadevo lahko jemljes kot teoreticno nalogo, nacin realizacije bomo ze poiskali skupaj z zainteresiranimi sogovorniki.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Odgovor:izkušnje s serviserji - uradni serviser - 16.10.07 23:50 Kot rečeno pišem glede moje cvetke.Kot sem zapisal glede meglenke na zavarovalnico, kjer so tako kot sem rekel bodo priznali naj naročim izstavim račun in ga bodo poravnali.Moram priznati danes me je pa KMAG presenetil!!!!!!!!1
Sem šel naročiti meglenko in so jo imeli na zalogi ne moreš verjeti tudi Sašo Stoilov je bil prav presenečen da jo imajo in da jo lahko dobim v 5 min.Moram priznati nisem sicer veliko rabil(hvala bogu) usluge KMAGA ampak tole je bilo nekaj najhitreje od njih pa imam saab-e skoraj tri leta.Oba s Sašotom sva bila presenečena tako da že imam meglenko doma samo zmontirati jo moram.A vas zanima cena za spr.meglenko-140 eur .Nevem sicer, če so tvoja dejanja k temu pripomogla Matjaž, da so začeli študirati, ampak malo bolj diši po servisu!...ha, ha
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Odgovor:izkušnje s serviserji - uradni serviser - 17.10.07 10:18 hvala bogu za KMAG. jaz sem 3 tedne nazaj vprašal za zadnji izpušni lonec in je bila dobava še vedno več kot 5 dni.
Morda imajo prioriteto rezervni deli, ki jih pogosteje poškodujemo na parkirušču

nisem prepričan da so že kaj pripomogla, bodo pa v prihodnosti, vsaj tak pravijo novi znancina SWE.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
<< Začetek < < 1 2 > > Konec >>
© 2024 Slovenski Saab portal