Obiskovalci
Trenutno 79 gostov
Obisk skupaj: 240144555
Zadnje na forumu
P:Zadnji zavorni diski za 9-3 aero zračeni od dusano
Re:[Kupim] orig ALU 17" ali 18&quo ... od S.A.S
SAAB 2007 1.9 tid od saabexpresso
P: Garažna SAAB razprodaja od S442
[Kupim] orig ALU 17" ali 18" ... od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od primzy82
Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od Shatzi

Vse zadnjih 4 ur - 24 ur - 48 ur
Vpis





Novo geslo
Odpri nov račun


Zakaj voziti SAA 9-3 - 24.11.08 13:12 Vozim SAAB 9-3 Linear Sport 1,8 T ( 150 KS ) benzin, modelsko leto 2004 , datum izdelave avgust 2003 na Švedskem.Poraba cca 8,8 l/100km
Kupil pri 35.000 km od prvega lastnika , bil je redno servisiran z urejeno servisno knjigo.
Danes : stanje 107.000km.
Dogodki na vozilu.
- pri 40.000 zaznal luščenje laka v kotanjah kljuk na vseh štirih vratih
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Zakaj voziti SAA 9-3 - 24.11.08 14:29 Mislim, da se lahko vpišeš v pokal Gremlin.
Imaš dobre možnosti za stopničke.

http://www.saabslo.com/index.php? option=com_simpleboard&Itemid=53&func=view&id=5453&catid=7
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Zakaj voziti SAA 9-3 - 24.11.08 15:56 @korosec6:

zanima me, pri kom je bilo (in je še vedno?) vozilo vzdrževano, v kolikor ni skrivnost? Moje mnenje je namreč, da je v cca 50.000 km je milo rečeno hecno, da se denimo škarje šipe menjajo 3x. Mislim, da je prav tako hecen 50.000 km trajajoč rok ugotavljanja razloga nedelovanja klime.

Sicer upam, da si sedaj na koncu pohoda izrednih stroškov, v kolikor imaš toliko volje, da nadaljuješ z lastništvom.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Zakaj voziti SAA 9-3 - 24.11.08 18:10 Heh, ta ljubljenček pa zahteva veliko pozornosti (in
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Zakaj voziti SAA 9-3 - 25.11.08 08:23 Uhh.. kot da bi mojo zgodovino z saabom bral.. Takole ti povem, čeprav s težkim srcem. Ampak ko se pri saabu enkrat začnejo pojavljati napake v takšem obsegu, to ne kaže na nič dobrega.. veliko sreče.

lp
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Zakaj voziti SAA 9-3 - 25.11.08 20:30 Za Janez H
Serviserja pač ne bom namakal. Saj vsi vemo, da jih je v SLO manj kot prstov na eni roki.
Škarje (oz.mehanizem dvige šipe). Do 60.000 sem zamenjal na obeh straneh po en-krat. Arhivirana imam oba nedelujoča mehanizma. Ko vidiš kakšen konstrukcijski zmazek je to , te zmrazi. To je žica vodena preko plastičnih koles , ta plastična kolesa pač nimajo šanse da vzdržijo več kot določeni čas.)
Klima: serviser me že ima za maximalno cepidlako , češ "pri tebi trajno nekaj škripa, poka, ne deluje " , oz. ne deluje takrat , ko njega in njegovega testerja ni polek. Trajno prikljaplja Tester "tester ne pokaže nič....pri 72.000 zamenali in dopolnili bomo plin klime - pa bo dobro ...ne ni bilo dobro....". Tako je bilo s klimo , res je delovala je vedno, ko sem pripeljal avto na servis. Bil sem v avgustu na Koziki, klima pa ves čas v blokadi. Da znoriš , pred ženo sem bil manjši kot makovo zrno.
Sploh ne upam omeniti , ker sem prepričan , da sem jaz zmejšan : zadnjih 15.000 -20.000 deluje vklop radia takot se njemu zljubi. Enakrat se takoj vključi ob zagonu motorja, drugič , popolna tema na na SIDu in žvižganje visokih frekvenc v zvočnikih, uasnitev in ponovni zagon motorja prebudi radio in SID ,če ne prvič pa drugič. Serviser pa: pripelji ga ko ne bo delovalo, kako naj vem kdaj ne bo delovalo. Toraj počakjmo , da ti zadeva požre živce ali pa naprava čisto pregori kot je pregorel preupor ventilatorja pri klimi.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Zakaj voziti SAA 9-3 - 25.11.08 20:40 korosec6 je napisal:
Za Janez H
Serviserja pač ne bom namakal. Saj vsi vemo, da jih je v SLO manj kot prstov na eni roki.
Škarje (oz.mehanizem dviga šipe). Do 60.000 sem zamenjal na obeh straneh po en-krat. Arhivirana imam oba nedelujoča mehanizma. Ko vidiš kakšen konstrukcijski zmazek je to , te zmrazi. To je žica vodena preko plastičnih koles , ta plastična kolesa pač nimajo šanse, da vzdržijo več kot določeni čas oz.)
Klima: serviser me že ima za maximalno cepidlako , češ "pri tebi trajno nekaj škripa, poka, ne deluje,... " , oz. ne deluje takrat , ko njega in njegovega testerja ni polek. Trajno prikljaplja Tester "tester ne pokaže nič....pri 72.000 zamenjali in dopolnili bomo plin klime - pa bo dobro ...ne ni bilo dobro....". Tako je bilo s klimo , res je delovala je vedno, ko sem pripeljal avto na servis. Bil sem v avgustu na Koziki, klima pa ves čas v blokadi. Da znoriš , pred ženo sem bil manjši kot makovo zrno.
Sploh ne upam omeniti , ker sem prepričan , da sem jaz zmejšan : zadnjih 15.000 -20.000 deluje vklop radia tako kot se njemu zljubi. Enkrat se takoj vključi ob zagonu motorja, drugič , popolna tema na SIDu in žvižganje visokih frekvenc v zvočnikih, ugasnitev in ponovni zagon motorja prebudi radio in SID ,če ne prvič pa drugič. Serviser pa: pripelji ga, ko ne bo delovalo, kako naj vem kdaj ne bo delovalo. Toraj počakajmo , da ti zadeva požre živce ali pa naprava čisto pregori kot je pregorel preupor ventilatorja pri klimi.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Zakaj voziti SAA 9-3 - 25.11.08 20:50 Blagor tistim, ki jim je podarjeno toliko potrpežljivosti, da prenašajo vse te muhe svojega vozila.

Sicer so pa tudi v drugih znamkah vozil naseljeni Gremlini in ostale živalce.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Zakaj voziti SAA 9-3 - 25.11.08 21:55 Glede tega mehanizma šip bi lahko tudi jes napisal marsikaj... Nekega vročega poletnega dopoldneva se vsedem v avto in odprem vse šipe. Kar naenkrat vidim da šipa na voznikovih vratih stoji postrani. Ja, dobesedno se je postran obrnila. Nekako mi je uspelo šipo naravnati in napol zapreti. Sploh raje ne omenjam vožnje domov (pri 90kmh ).
No, doma sem razdrl vrata na 95ki in videl neko zlomljeno plastiko (plastičen krogec). K sreči imam na zalogi ( ) štiri rezervna vrata, in sem kar iz tam pobral mehanizem oz. plastiko. Po 4ih mesecih zadeva še vedno deluje!

Ob priliki prilepim fotografije popravljanja mehanizma.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Zakaj voziti SAA 9-3 - 26.11.08 07:25 Matej95
Upam , da si z zamenjavo mehanizma istočasno obnovil parno zaporo na vratih.
Pri meni je imel serviser pri prvi menjavi ( desna vrata ) malo šolo učenja menjave mehanizma. Trikrat sem bil pri njem po menjavi mehanizma, trajno mi je zamakalo skozi zaprta vrat ( na tleh avtomobila je bila prav poplava , sreča , da je bilo poleti , in , da se je zadeva do zime posušila ). Ko sem sam odstranil glavno oblogo - oh groza, parna zapora je bila nestrokovno ponovno "zmontirana" ( potrgana, zatrgana z lepilnim trakom polepljena , zatiči polomljeni ) za vse imam še vedno foto dokumentacijo. S seviserjem sva imela veliko šolo razgovorov. Priznal je in nadomestil potrgano parno zaporo z novo , od takrat je mir na desnih vratih.
Za zamenjavo mehanizma na levih vratih je serviser že sam vedel in vnaprej povedal "pa parno zaporo bo tudi potrebno zamenjati".
PRIPOROČILO VSEM : če odpirate vrata na 9-3 ( razlogov je lahko več : menjujete mehanizem, dograjujete zvočnike v vratih, popravljate škrtanje, ključavnice,.... ) vedno boste morali predhodno odstraniti parno zaporo, to pomeni , nikoli je boste odstranili tako, da je nebi poškodovali. NE VGRAJUJTE POŠKODOVANE PARNE ZAPORE. Če boste iskali to na internetu je to SAAB koda :levo 12785248 in desno 12785249 in stane max 36
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Zakaj voziti SAA 9-3 - 14.12.08 09:31 živjo,

ali imaš mogoče kako sliko, načrt, kako se vrata razdre in zamenja to parno zaporo??Ker mam občutek da je pri meni ravno to napaka, je klepar malo površno zložil zadeve skupaj

lp, A
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Zakaj voziti SAA 9-3 - 15.12.08 10:39 Pozdravljen,
slike ne potrebuješ !
Parna zapora to je tanka stiropor obloga ( zelo zelo hrhka zadeva ), ki je nalepljena na kovinski okvir vrat ( pokriva vse odprtine )še preden pritrdiš dekorativno "vidno" oblogo. Ima po celem robu oz.obodu nanešeno posebno "plastelinasto" lepilo. To plastelinasto lepilo je v bistvu samo enkrat možno demontirati nazaj ne gre !.
Lastne izkušnje , upam si trditi, da klepar vrat ni razsatvil tako ( odlepil parne zapore ), da istočasno ne bi poškodoval ( zatrgal ) stiropor obloge-p.zapore ( če pa je, je rokohitrec, svetuj mu naj gre raje med čarovnike, več bo zaslužil ) .
Toraj pokliči na K... (reklame pa ne bomo delali ) gospoda Sašota. In naroči oblogo.
LP
P.S.
Upam, da nisi prejel mojega pisanja prepozno.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal