Obiskovalci
Trenutno 20 gostov
Obisk skupaj: 240137749
Zadnje na forumu
P:Zadnji zavorni diski za 9-3 aero zračeni od dusano
Re:[Kupim] orig ALU 17" ali 18&quo ... od S.A.S
SAAB 2007 1.9 tid od saabexpresso
P: Garažna SAAB razprodaja od S442
[Kupim] orig ALU 17" ali 18" ... od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od primzy82
Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od Shatzi

Vse zadnjih 4 ur - 24 ur - 48 ur
Vpis





Novo geslo
Odpri nov račun


9-3 led diode - 21.01.09 19:37 Kolega je zamenjal pozicijske žarnice za led diode in vzadaj žarnice za osvetlitev tablice tudi. Pravi, da mu prednji žarometi sedaj na dva meseca pregorijo in da jih enostavno zamneja. Par evrov stroškov. Glede na prejšnjo stanje se to ni dogajalo in ni bilo potrebno menjati žarnic tako pogosto.

Ali kdo ve če se isto dagaja v primeru da imaš spredaj bixeon, ker hmmm. Mal drag špas za zamenjat
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:9-3 led diode - 21.01.09 19:43 Sej sem vedu. Zdej si bo narod množično začel nabavljat Saab 9-3 II. ker so pocen. In jih bodo friziral pa stiliral, pa sramoto delal z divjanjem. Pa kradit se bodo začel, kar se očitno že dogaja, ker za avto, ki ima gremline je, servisi pa deli so pa preveč.

Tak da saab bo še ful popularen čez kake 2-3 leta. Tako popularn, kot so pred leti ble BMW 3 one letnik 92,94.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:9-3 led diode - 21.01.09 22:43 Ne kvari izgleda avtomobila s takim sr**jem. Saab ni Honda, da bi nanj navesil 20 kg plastike, 15 ledic, 3 neonke, gume 270/10/20, naredil luknjo v avspuh ter tako poziral po ulicah.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:9-3 led diode - 21.01.09 23:17 Tudi sam sem uničil tri pare led diod (belih)(aja, ne na Saabu ampak Nissan-u). Spredaj ne gorijo dolgo baje zato, ker je preveč toplote od dolge in kratke luči. In tako posledično lepilo, ki drži LED diodo na podnožje, posusti in neha svetit. Tako so meni razložili...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:9-3 led diode - 22.01.09 09:09 Že vidm da bo treba prodat 9-3 pa 9-5 kupt,so se že "stylingi" začel.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:9-3 led diode - 22.01.09 23:28 Mah saabovci, ne bluzite.

Turbo je pisal o mojem primeru in zato vem, s kakšnim problemom se je obrnil na vas. Zadeva je takšna, da sam nikoli ne maram šminkiranja, pozicijsko žarnico pa sem si zamenjal spredaj po tem ko sem takšne videl na kolegovem SAAB-u, in to z belo LED-iko in nobeno drugo barvno(like a blue...), ker pač mi navadna pozicija res ne sede v vsej svojem oranžno rumenem retro stilu. Zato vsi tisti ki tle bluzite, najprej si takšno zadevo oglejte in nato komentirajte prosim. Saab pa je neprimerno boljšega izgleda in nikakor našminkiran!
Meni se pač dogaja, da na vsake dva-tri mesece crkne H7, tko sumum LED kot v povezavi s tokom... Ampak meni se fučka za žarnico, ki stane do 5 EUR. Kolega pa sprašuje zato, ker ima sistem Bixenon predvžigno elektroniko in se pač boji, če bi recimo tok ali napetost na LED slučajno vplivala na to elektroniko, posledično pa na žarnico, ki reci piši stane ohoho. Zato komentirajte prosim tisti, ki ste bodisi iskušeni ali pa z znanjem elektronike na Saabih.

LP
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:9-3 led diode - 22.01.09 23:38 Oglasi se kdaj na kakem pikniku da si zadevo ogledamo, oziroma dopolni svoja vprašanja s fotografijami in se tako izogni napačnem interpretacijam.

V uvodnem komentarju ni bilo tako explicitino pojasneno za kakšno spremembo gre in je asociacija pač stekla v najbolj logično smer, ki smo jo na srečanjih že parkrat pokomentirali na podlagi videnega v živo.

Logična smer se mi zdi tudi zato, ker poznam že vsaj 4 primere ko so mladi fantje po pol leta prodali svoje SAABe 9-3 II in se odločali za A3, BMW3 in so odločitve komentirali da imajo avto kot modni dodatek. Tako da osebno popolnoma razumem komentarje kolegov ki so omenjali da jim predelave in predvsem image SAABa kot avta za "znoret" ni všeč.

Iz teh izkušenj in všečnosti SAABa 9-3, ki je tudi meni zelo všeč, se tudi osebno bojim da bo čez par let na trgu poplava rabljenih (bodo poceni, lepi, športni) in kot nalašč za mladostniška norenja.

Kar se bluzenja tiče ti lahko povem, da boš v živo srečal zelo malo predelanih SAABov (predelave niso ravno stil lastnikov) in če le te že obstajajo se vrtijo okoli standardnih nadgradenj Hirsch. Dejansko se redki odločajo za nadgradnje. Praviloma mislim da smo kar zgledni lastniki ki vozila servisiramo na način kot predpisuje proizvajalec in ne izvajamo pretiranih predelav. Diskretnost in neopaznost SAABov stari gardi precej šteje. meni osebno je stara 9-5 extremno všeč v notranjosti ker je čista klasika z lesom in vsem kar so imeli dobri stari avti. Retro stil nekaterim šteje


Menjava žarometov oz žarnic je tudi meni vzbudila asociacijo na razne Golfe / Honde kjer se zamenjajo zadnje luči z led žarnicami in drugimi heci.
Glede tvojega izgleda ne moremo soditi , ker so okusi različni, slike ni, za povrh pa si očitno vgradil neoriginalni del.

Glede na dopolnilni komentar bi ti svetoval, da pregledaš kaj je z napeljavo in odpraviš napako najprej na serijskih žarnicah ter se šele nato opcijsko lotiš sprememb.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:9-3 led diode - 23.01.09 08:03 Prvo pravilo, ki vam ga polagam na srce, da bodite tolerantni do drugih. Če imate originalen avto in ste z njim zadovoljni naj tako ostane. To ne pomeni da so vsi drugi nesprejemljivi in zato ne obsojajte. Tudi ostali ki imamo drugačne predstave o avtu pač ne ponižujemo in obsojamo ostalih lastnikov Saabov. Imam tudi jaz doma klasično, originalno 95, pa je totalno hud avto in je do sedaj še največ doprinesel družini, pa tudi vem kaj je poanta neopaznega, lepega, dobrega in urejenega avta tako kot je Matjaž napisal.

Drugi problem leži v tem da ljudje, ki bi si radi zgolj ušminkali ali pa resno predelali avto ne ločijo kaj je kaj in imajo predvsem premalo znanja in izkušenj, da bi karkoli govorili. Za resna vprašanja je zelo malo lastnikov, ki znajo in vedo kaj govorijo. Vsakič se mi je še zgodilo, da ko komu pokažeš avto pravi samo vauu, jest bi tudi to mel, ampak to je daleč od tega da samo imaš. Če si pa razni ljudje
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:9-3 led diode - 23.01.09 10:10 Če je LED bele barve je pa stvar drugačna .
Prva asociacija na LED diode je seveda nekej v celotnem barvnem spektru montirano v prednjo luč.

Pa še eno bolj tehnično vprašanje ali ima kolega med napajanje in LED vezan upor.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:9-3 led diode - 23.01.09 11:35 Glede naveze bixenon-led:

Stvari bi se izogibal iz preprostega razloga-vročine, ki nastaja ob delovanju xenon žarnice.
LED dioda slabo prenaša visoko temperaturo (v primerjavi z navadno žarnico), kar pomeni da bi stvar sicer delovala, vendar bi jo moral pogosteje menjati)

2. težava so treslajji in vibracije ki delujejo na podnožje LED diode, če že takšna modifikacija, bi se oglasil v A3M, kjer imajo LED substitute za pozicijske žarnice (6 LED diod v 1 ohišju 13 mm ali 11mm)
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:9-3 led diode - 23.01.09 22:17 Turbo je napisal:
Za resna vprašanja je zelo malo lastnikov, ki znajo in vedo kaj govorijo.
Vprašanje je bilo dokaj točno zastavljeno, vendar se vse prevečkrat na forumu dogaja, da pišete kar počes.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:9-3 led diode - 24.01.09 01:25 Še moj prispevek v kategorijo "kar počez":

Turbo je napisal:
Vprašanje je bilo dokaj točno zastavljeno, vendar se vse prevečkrat na forumu dogaja, da pišete kar počes.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal