Obiskovalci
Trenutno 25 gostov
Obisk skupaj: 240119303
Zadnje na forumu
P:Zadnji zavorni diski za 9-3 aero zračeni od dusano
Re:[Kupim] orig ALU 17" ali 18&quo ... od S.A.S
SAAB 2007 1.9 tid od saabexpresso
P: Garažna SAAB razprodaja od S442
[Kupim] orig ALU 17" ali 18" ... od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od primzy82
Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od Shatzi

Vse zadnjih 4 ur - 24 ur - 48 ur
Vpis





Novo geslo
Odpri nov račun


lučka na armaturki gori - 27.01.09 18:18 Pozdravljeni. Gledal sem rabljenenga saba 93 2.2 in sem opazil, da na amrmaturki gori lučka za motor.
Prodajalec je dejal, da lučka ugasne ko se motor ogreje. Avto smo vžagli na mestu.
Ali je to res? In pa potovalni računalnik ni kazal za koliko kilometrov je še goriva in tudi porabe ne. Kako najlažje vidim, če BC dela?

Lp
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:lučka na armaturki gori - 27.01.09 18:33 tista lučka je ena čudna zadeva - gori iz tisoč razlogov. jaz je nisem mogel udesit! slučajno je bilo treba zamejati cevke od goriva, kjer so bile dokaj preperele in od takrat se lučka ni več oglasila!!!!
sicer nisem mehanik, bodo drugi bolj znali povedat o tej nesrečni lučki. vem samo to, da mi je delala preglavice cca dve leti, pa se nikoli ni nič zgodilo!

lp
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:lučka na armaturki gori - 27.01.09 18:48 Lučka sporoča, da je računalnik nekje v delovanju motorja zaznal napako. Te so lahko od banalnih, kot npr. zapackani senzorji do malodane katastrofalnih, temu sorazmerno tudi stroški popravila.
Vsekakor je potrebno avto priključiti na tester in ugotoviti, kaj mu povzroča težave. Navedbe prodajalca so (lahko) veter v megli.

BC računa porabo in domet po nekaj prevoženih km. Če je bil resetiran in avto ni bil vožen, je logično da ne izpljune željenih podatkov, prav tako je okvara potovalnega računalnika malo verjetna.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:lučka na armaturki gori - 27.01.09 18:57 Hvala za odogovora. Glede lučke je res najbolje, da se odpelje na tester in do tam se bo tudi avto ogrel in bomo videli kaj bo res
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:lučka na armaturki gori - 28.01.09 11:16 hja, boris, delno se strinjam, a jaz sem ga imel trikrat na testerju, pa so se samo držali za glavo, ker jim ni bilo nič jasno... takšnih napak, kot je bila pri mojem, tester namreč ne zazna...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:lučka na armaturki gori - 02.02.09 00:04 Haloooo, ta je pa res ena najbolj banalnih do sedaj!

Prodajalec te hoče nategnit tko, kot še kitajec ne! Pismo, da reče ko se bo avto segrel, pa bo lučka ugasnila. Ma dej, če si pameten, samo stran od nakupa, razen če ga res nauš recimo Kopaču na tester pelu. Lučka mora ugasniti najkasneje 1 do 2 sekundi po zagonu motorja, in to obvezno, no excuses!!!

Če lučka tudi po tem še gori, je vse ostalo brez predmetno komentirat, če se zadeva ne stestira. Lahko gre res samo za senzoriko, lahko je EGR ventil, lahko pa tudi moja stara mama straši po motorju, mater ti prodajalci... =(

Navadno to prodajalci omenjajo te fore z lučkami, ko avtomobili dalj časa stojijo na parkiriščih, preden se prodajo. In potem se mora sistem res včasih nazaj ulafat, tudi motorja po daljšem mirovanju ne smeš takoj turirat, da se vse spet lepo namaže in uteče. Ampak lučka dragi moj, ta ne sme v primeru brezhibnosti avtomobila, za kar mora jamčiti prodajalec, nikakor goreti!

LP in srečen nakup ter dobrodošel v družini
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal