Obiskovalci
Trenutno 19 gostov
Obisk skupaj: 240138009
Zadnje na forumu
P:Zadnji zavorni diski za 9-3 aero zračeni od dusano
Re:[Kupim] orig ALU 17" ali 18&quo ... od S.A.S
SAAB 2007 1.9 tid od saabexpresso
P: Garažna SAAB razprodaja od S442
[Kupim] orig ALU 17" ali 18" ... od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od primzy82
Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od Shatzi

Vse zadnjih 4 ur - 24 ur - 48 ur
Vpis





Novo geslo
Odpri nov račun


Nedelovanje zvočnikov - 29.01.09 21:26 Najprej vsem skupaj en prijeten pozdrav

Ker vas že nekaj časa berem in ker sem tako kot večina vas, tudi sam lastnik Saab-a (9-3 1.9 TIDS '05), se obračam na vas, če bi mi morda lahko kdo pomagal, preden se odpeljem na servis.

Ker imam v kompletu skupaj z avtoradijem in navigacijo še dodatne 3 zvočnike (dva v vratih in enega pod vetrobranskim steklom na sredini) imam težavo, da mi ti trije ''dodatni'' zvočniki ne igrajo . Kolikor sem gledal navodila, so ti vezani preko dodatnega ojačevalca, ki je v prtljažnem prostoru. Vse lepo in prav, ampak meni enostavno ti zvočniki ne igrajo.
Ali je že kdo imel ta problem in ali je sploh karkoli, kar bi lahko sam preveril, popravil? Drugače se bom pač odpeljal na servis. Vsakršen predlog je zelo zaželjen.
Lp

Peter
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nedelovanje zvočnikov - 30.01.09 22:12 Začnimo na začetku: so ti trije zvočniki kadarkoli delovali? V nasprotnem primeru obstaja možnost, da pač nimaš te opreme (t.j. rabiš Premium 150 audio sistem).

Vkolikor so prenehali igrati, je nekje na vezi radio-ojačevalec-zvočniki prišlo do napake. Avdio sistema v 9-3 2. gen. sicer ne poznam, tako da informacije niso iz prve roke.
Ojačevalec za sprednje zvočnike se nahaja pod voznikovim sedežem. Napajanje je varovano z varovalko št. 25 v motornem prostoru, kar naj bo tudi prva stvar ki jo preveriš. Če je varovalka v redu in zvok še vedno ne deluje, si sam ne moreš več dosti pomagati, ker sta ojačevalec in radio povezana z optičnim kablom.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nedelovanje zvočnikov - 31.01.09 21:16 Pozdravljeni

So delovali, tako dai mam 150 premium sistem. Ojačevalec pa se nahaja v prtljažnem prostoru in ne pod voznikovim sedežem. Vse to sem že pogledal/preveril in še kaj več, kar sem se sploh spomnil. Ampak mij e čudno, ker je ojačevalec povezan z centralno enoto, katera normalno igra, ojačevalec pa očitno ne. Res nimam ideje.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nedelovanje zvočnikov - 31.01.09 21:57 V avtu sta dva ojačevalca: pod voznikovim sedežem poganja zvočnika na vratih in v sredini armaturne plošče, tisti v prtljažniku pa dva nizkotonca v zadnji polici (t.j. Prestige 300 sistem).

Če je napajanje ojačevalca zagotovljeno preveri še kable, če so trdno staknjeni. Optični kabel je tudi zelo občutljiv na ostre zavoje, čeprav je mala verjetnost, da bi ga samo po sebi zacvikalo.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nedelovanje zvočnikov - 01.02.09 23:45 Živjo Elko1,

pridružujem se Borisu, a ker vsi radi pomagamo, ti svetujem še jaz. Najpogosteje se dogaja, da je na koncu kriva najbolj banalna stvar, nič te ne stane, zato pojdi v nastavitve avdio sistema in sčekiri, če nimaš slučajno kurzor za balance zvočnikov povsem na REAR. Jeb..., verjetno si že vse to preveril, a ideja ni odveč
Sam pa še najbolj sumim kakšno varovalko, če ne v fuse boxu, pa v boxu ojačevalca (pod voznikovim sedežom). Ker samo od sebe vsi trije zvočniki hkrati ne morejo pušnit, lahko gre tudi za novi neznani gremlin avdio sistema v konzoli???

Komentiraj prosim, ko boš odpravil napako

LP
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nedelovanje zvočnikov - 02.02.09 22:16 Zdravo

Seveda sem na radiu že vse preveril.

Kako pa pridem do ojačevalca pod sedežem? Ali bo dovolj, če samo sedež dam v eno izmed končnih pozicij, ali ga moram vstran vzet?

Lp
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nedelovanje zvočnikov - 04.02.09 08:28 Ja glej, kolikor sem sam gledal, lahko ojačevalec vzameš ven po tem, ko odvijačiš torx vijak na sredini, kot je razvidno na sliki ter ga odkonektaš. Potem pa odstraniš zgornjo stranico ojačevalca (Saab-Pioneer) in ščekiraš elektroniko, sploh najprej opaziš kaj zasmojenega ali celo zavonjaš. Ampak upajmo, da se to ni zgodilo Drgač sem tudi kolege spraševal, pa nimajo pravih odgovorv razen tega pod to temo napisanga. Preveri še nenazadnje varovalke tudi ob armaturki (pod črnim pokrovom med vratmi in volanom), številka varovalke audio sistema je 14, ampak dvomim da je krivo to. Kot nazadnje ti seveda ostane napr. Kopač in njegov tester, v kolikor pokaže na napako.

LP
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nedelovanje zvočnikov - 04.02.09 08:35 Sprednji ojačevalec Saab - Pioneer
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nedelovanje zvočnikov - 04.02.09 22:19 Hvala vsem za odgovore. al trenutno nimam asa, ampak čez vikend bom poizkusil in da vidimo, kaj bom ugotovil.

Lp
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal