Obiskovalci
Trenutno 9 gostov
Obisk skupaj: 235624184
Zadnji prispevki
Zakaj Saab
Privrženost, jeza ter agonija iskanja c900 Print E-mail
Mitja Jakša   
nedelja, 20 november 2005

 Kako se je vse skupaj začelo

Spominjam se še, nekako iz začetka osemdesetih let, ko sem sedel na oknu in opazoval mimovozeče avtomobile. Bilo je kar pestro – ob obilici Zastavinih in Fiatovih bolj ali manj rjastih čudes so se vozili mimo tudi avti, ki so bili nekaj posebnega. Nekateri so bili veliki, impozantni ter po možnosti črne barve. Druga skupina so bili avti, ki niso bili ničemer podobni; spomnite se samo Citroenovega AMI 6 ali pa hrošča. Vsake toliko se je mimo pripeljalo tudi nekaj, kar je komajda spominjalo na avto. Baje je bil SAAB 96. Seveda to vem šele zdaj, takrat so mi znali povedati le, da so to zelo zelo dobri avtomobili, pa da jih delajo na švedskem im se jim reče SAAB. Tudi prav, ampak so grdi, sem si mislil.

Komentarjev (1) Preberite več

 
Saab za vselej! Print E-mail
Rhichard A. Barth   
nedelja, 06 maj 2007

 Bil je še en izmed dolgih dni v marcu, leta 2000. Roki, nadure … podobno je bilo vse leto. Kot novinec v podjetju, ki je gradilo tovarne sem bil pod pritiskom dokazovanja novemu delodajalcu hkrati pa sem moral še nadzorovati gradnjo novega objekta v ZDA. Ker je bilo to nemško podjetje, so me sodelavci mnogokrat spraševali:
»Zakaj Saab?«
»Zakaj ne raje kak dober nemški avtomobil?«
Glede nakupa nemškega avtomobila sem sicer že razmišljal, vendar nikoli kaj dosti resno.

Komentarjev (4) Preberite več

 
Primerjava Alfe in Saab-a Print E-mail
Janez Heimer a.k.a. GTA lover   
četrtek, 01 marec 2007

 Na Mitjino pobudo sem se odločil, da z uporabniki tega portala delim svoje izkušnje v vožnji s Saaboma 9000 (2.3i 16V, letnik 1991) ter s klasiko, Mitjinim c900 2.0 turbo. Glede na to, da sem sicer (zaenkrat!) bolj iz Alfinih logov, bom skušal potegniti tudi primerne vzporednice z Alfo 164 (2.0 V6 turbo, letnik 1993) in 155 (1.8 TS, letnik 1992). Sicer sta dva izmed teh avtomobilov v moji lasti, temno modro devettisočko sem na nek način "podedoval", 155 pa je hrana za alfistično dušo z omejenimi sredstvi.

Komentarjev (6) Preberite več

 
Pred in po nakupu Saab-a! Print E-mail
Egon Cokan   
ponedeljek, 29 januar 2007

 Že kot otrok, tam okrog leta 1965, sem zelo rad opazoval avtomobile, razne Ople, Mercedese, Forde, Volkswagnove hrošče in variante, Fiate in druge. Kadar je kdo v Žireh kupil nov avto, sem si tega zelo dobro ogledal in še sedaj po 40 letih jih imam v spominu, znamko, tip, barvo, pa tudi nekatere registrske številke. Vsak posebej in vsi so mi bili všeč. Dobro sem spominjam, da je imel Rejc, ki je bil direktor Alpine novo lepo rjavo Alfo Romeo Giulio, pa njegov sodelavec Capuder srebrno Simco, sosed Dolinar rjavega Peugoeta 304, pa drugi sosed Adolf zelo lepega svetlo modrega Renault 10 itd..

Komentarjev (1) Preberite več

 
Moje izkušnje s Saab-om 99 Print E-mail
Roman R.   
nedelja, 29 oktober 2006

Pozdravljeni! Sem voznik starosti tik pred 50. letom in imam kar nekaj vozniških izkušenj. Avtomobile vozim od svojega 17. leta. Eno leto sem vozil na črno, vozniški izpit sem opravil z 18. letom s svojim Fičom. Takrat se je še lahko na svoj avto pripelo L tablico, da je bilo opravljanje izpita cenejše. V vsem tem času nisem imel – razen ene manjše nesreče, ki se je končala z udrtim prednjim blatnikom na Audiju na poledeneli cesti pri hitrosti manj kot 10 km/h – kljub vsemogočim doživetjem na cesti nobene nesreče. Prevoženih imam približno 1.700.000 km v 33 letih vožnje.

 

Komentarjev (3) Preberite več

 
SAAB F(OR)EVER! Print E-mail
Matija Ošlak   
petek, 02 december 2005

Strast do avtomobilov se je začela že zelo zgodaj. Namreč ko sem spregovoril. Moja prva beseda ni bila »mama« ali pa »ata«. Moja prva beseda ja bila »avto«! Kaj pa strast do SAAB-ov? Začelo se je z rosnimi osmimi. Na počitnicah pri bratrancu v Mežiški dolini. Vsak dan sva se prošetala mimo bajte mežiškega župana Praperja. Na dvorišču je bil parkiran temno modri Saab 900, turbo seveda. »To je pa SAAB od ta starega Praperja«, mi je zinil bratranec, »to je turbo in gre kot strela. Stari dedi je pravi frajer v tem avtu.«. »Takega bom jaz tud mel, ko bom velik,« mu rečem.

Komentarjev (2) Preberite več

 
Ko imaš prvega, sledi drugi, vsekakor ne zadnji Print E-mail
Matjaž Stražišar   
nedelja, 25 december 2005

Na trojanskem srečanju pri večerji sedim z Matijo, Blažem ter njegovim prijateljem. Beseda nanese na zgodovino SAABa in Matija me vpraša ali imam kdaj namen narediti kaj narediti v smeri nakupa kake klasike SAABa. Suvereno mu odgovorim da je trenutno moja prioriteta 9-5 in investicije ki nimajo povezave z avti. Priznal pa sem mu, da bo na daljši rok kak c900 convertibile znal najti dom v moji garaži.. .. no zarečenega kruha se dosti poje..

Komentarjev (1) Preberite več

 
Moj prvi Saab: c900 kabriolet Print E-mail
Janez Pirš   
ponedeljek, 09 julij 2007

Kadar sem do sedaj kupoval avto, sem bil vedno zgubljen med raznimi nasveti. Nasveti, kako ugotoviti, da avto ni bil zaleten, preveriti »realnost« kilometrov, obstoj servisne knjižice itd., so bili vedno bolj teorija. Več poudarka sem dal na ogled avta in na zaupanje prodajalcu ( pa ne mi govorit, da je to tako, kot zaupat odvetnikom ). Poleg tega sem za mnenje vprašal še kakšnega kolega, ki ima o tem več pojma. Vse lepo in prav, v resnici se še nisem opekel pri nakupu, ampak pravega odnosa do avtomobila pa še nisem imel. Zame je imel neko uporabno vrednost in svojo dolžnost tudi vedno in redno izpolnjeval. Tam se je bolj ali manj tudi končalo.

Napiši komentar Preberite več

 
© 2024 Slovenski Saab portal