Obiskovalci
Trenutno 2 gosta
Obisk skupaj: 235538993
Zadnji prispevki
Srečanja
Dodatne fotografije s Saab srečanja Print E-mail
Grega Laura   
ponedeljek, 21 maj 2007

 V zadnjih dneh sem prejel še nekaj fotografij s Saab srečanja v Šmartnem ob Paki, ki so jih poslali Tina, Egon in Miran (hvala!). Foto album (klik!) je posodobljen.

Fotografije, ki jih je poslal Miran pa objavljam v večji velikosti tudi v nadaljevanju tega prispevka. 

 

Komentarjev (5) Preberite več

 
XII. srečanje starodobnikov na Škofljici, 19.5.2007 Print E-mail
Mitja Jakša   
nedelja, 20 maj 2007

Prvo, zakaj sem se sploh odločil napisati tale prispevek? Zato, da si vsi skupaj malce razširimo obzorja, nekateri pa boste samo nostalgično vzdihovali po dobrih, starih časih. Torej...
Ekipa, ki se ponavadi zbira ob pivu (ali treh) se je tokrat prav na hitro odločila, da si sončno soboto popestri z ležernim ogledom starodobnikov. Takih in drugačnih. Kaj drugega kot z dvema SAAB-oma smo se odpravili na Brezovico pred Špan-a, kjer je bilo razstavljenih cca. 120 vozil in nešteto motorjev.

Komentarjev (4) Preberite več

 
3. slovensko Saab srečanje, Šmartno ob Paki 2007 Print E-mail
Mitja Jakša, SAAB klub Slovenije   
nedelja, 13 maj 2007

Izgleda, da se je zamisel izpred treh let o vsakoletnem vseslovenskem srečanju »saabovcev« dobro prijela. Letos je organizacijo v okviru SAAB kluba Slovenije prevzel naš član Jože Žalig iz Šmartnega ob Paki. Ob nesebični pomoči Šterbenk Emila iz Mercedes klasik klub Slovenija je bila organizacija res prvovrstna. Malo nam je hotelo zagosti vreme, ker je bilo povsod drugje kot v Šmartnem precej slabo in se nekateri niso upali pripeljati svojih redkih vozil na ogled. Kljub temu so začeli prvi udeleženci prihajati ob dogovorjeni uri, vključno z DJ-em Jankom, ki se je po eni uri spanca odpravil iz Nove Gorice proti Šmartnem.

Komentarjev (9) Preberite več

 
Izlet SAAB-ovcev na Švedsko ob trojni obletnici tovarne Print E-mail
Mitja Jakša   
torek, 03 april 2007

 Kot nekateri veste, letos mineva nekako 70. leto od prvega izdelanega letala pod imenom SAAB, 60 let od prvega SAAB avta in 30 let turbo motorjev. Iz tega razloga bo letošnje (sicer bienalno) srečanje v Trollhattanu še bolj atraktivno. Program sam si lahko ogledate tukaj: klik!

V načrtu je,  da karavana 1. ali 2. junija štarta iz Slovenije in pot nadaljuje do Berlina, kjer si vzamemo čas za enodnevni ogled, kjer tudi prespimo. Naslednji dan nadaljujemo pot preko Rostocka do Danske, kjer si zopet vzamemo slab dan za ogled Kopenhagna. Tretji dan nadaljujemo pot čez most na Švedsko, kjer potujemo mimo Malma proti Trollhattanu.

Komentarjev (1) Preberite več

 
Saab srečanje, Kamnik, 9.12.2006 Print E-mail
Grega Laura   
petek, 15 december 2006
V soboto, 9.12.06 smo se dobili na zimskem Saab srečanju v gostilni Mlakar v Kamniku. Po začetnem občudovanju in kramljanju na parkirišču smo se premaknili v gostilno, kjer smo si najprej ogledali nekaj zanimivih filmčkov. Mitja je film, ki govori o organiziranju proizvodnje avtomobilov Saab v 80-ih, celo podnaslovil. S sproščeno debato smo nadaljevali preko polnoči. V nadaljevanju si oglejte fotografije s srečanja.

Komentarjev (2) Preberite več

 
SAAB Srečanje na Madžarskem, Szarvask?? Print E-mail
Mitja Jakša   
ponedeljek, 12 junij 2006
Včasih pa surfanje po internetu le ni taka izguba časa? .
Med mojim iskanjem vsega-v-zvezi-s-c900 sem naletel na Madžarski SAAB 900 klub http://www.saab900.hu Po dolgotrajnem dekodiranju njihovih »sz« vsebujočih besed sem naletel na srečanje, ki naj bi se odvijalo 10. junija nekje severovzhodno od Budimpešte. Nebodiga len se z Grego odločiva, da greva pogledat. On rezervira hotel in potem samo še čakava. Še dobro, da je bilo vmes naše srečanje...

Napiši komentar Preberite več

 
2. slovensko Saab srečanje, Center za veterane, Logatec 2006 Print E-mail
Mitja Jakša   
nedelja, 04 junij 2006
V soboto, 3.6.2006, je ekipa SAAB kluba Slovenije organizirala 2. srečanje ljubiteljev vozil SAAB. Zbrali smo se na lokaciji Centra za veterane v Logatcu oziroma natančneje v Blekovi vasi. Ker gre za opuščeno raketno bazo, ki se počasi reformira v objekt za različne družabne in rekreativne dejavnosti, je tudi infrastruktura temu primerna. Asfaltirana igrišča, veliko travnatih površin, urejen prostor za peko na žaru ter dvorana s kuhinjo so bistveno olajšali izvedbo tega (sedaj že jubilejnega) srečanja.

Napiši komentar Preberite več

 
Srečanje Trojane, 15.12.2005 Print E-mail
Stražišar & Jakša & Laura   
sobota, 17 december 2005
Srečanje je potekalo v gostilni Trojane in se je pričelo ob 18 uri in končalo z odhodom zadnjih SAABistov ob 1h zjutraj.

Na uradnem delu srečanja so bili udeleženci seznanjeni z osnovnimi smernicami delovanja združenja SAAB in predstavitvijo delovanja združenja SVAMZ. Srečanju je sledil ogled vozil, testna vožnja z 9-3 Sport Combi in diskusija o ključnih temah. Vse skupaj smo zaključili s skupno večerjo. Vsem prisotnim bomo poslali po eno skupinsko fotko.

Napiši komentar Preberite več

 
Saab piknik, Borovnica maj 2005 Print E-mail
Jakša & Laura   
petek, 23 december 2005
Zamisel za piknik je nastala precej spontano; Grega je na forumu Avtomobilizem.com objavil sporočilo v katerem je spraševal, če je na forumu še kak lastnik Saab-a. Iz začetnega sporočila se je razvila širša debata, ki je porodila idejo, da se enkrat dobimo. Interesentov je bilo čedalje več in Matjaž je konkretno predlagal čas in kraj srečanja. Med brskanjem po internetu je še Mitja opazil, da nekdo prireja srečanje ter stopil v kontakt s pobudnikoma.

Napiši komentar Preberite več

 
<< Začetek < < 1 2 > > Konec >>

Prispevki 25 - 33 od 33
© 2024 Slovenski Saab portal