Obiskovalci
Trenutno 9 gostov in 1 član:
  • dusano
Obisk skupaj: 235400782
Zadnji prispevki
Novice
Milijon milj v 17 letih! Print E-mail
Grega Laura   
petek, 29 december 2006
Peter Gilbert je v 17 letih s svojim Saab 900 SPG, letnik 1989, napravil 1 milijon milj (1,6 mio km). Avto ima še originalen motor in turbino, menjal je le nekaj delov ob trku s srno, pri 200.000 miljah pa mu je odpovedal menjalnik. Pri 600.000 miljah mu ni motor porabljal še nič olja. Tedaj je prvič pomislil, da bo z njim morda res napravil milijon milj.
Gilbert je celo prepričan, da bi jih še mnogo več, v kolikor ne bi dolge zime v ameriški zvezni državi Wisconsin, že pošteno načele pločevine. Zdržljivost avta pripisuje tudi redni menjavi olja.
Gilbert je avto podaril avto muzeju države Wisconsin. Sprva je od tovarne Saab v zahvalo dobil le majico. Ob dvigu publicitete pa se je trženjski oddelek pri Saab-u le zganil. Tako bo dobil povsem nov 260 konjski Saab 9-5 Aero, prav tako pa Saab ponuja do konca leta enako nagrado, 9-5 Aero. Pogoji pa so: 1 mio km, prvi lastnik, avto kupljen v ZDA in trenutno v voznem stanju.



Komentarjev (1) Preberite več

 
Saab ob okrogli obletnici Print E-mail
Borut Fakin (www.mobisux.com)   
sreda, 20 december 2006
Ob 60. obletnici predstvitve svojega prvega serijskega avtomobila, je Saab pripravil posebni izvedbi modelov 9-3 in 9-5, ki, brez doplačil, kupcem prinašata za več kot milijon tolarjev zunanje in notranje opreme.

Saab, ki je prvotno proizvajal vojaška letala, je junija leta 1947 predstavil svoj prvi serijski avtomobil, imenovan Saab 92. Z aerodinamično obliko, enotno konstrukcijo ter s pogonom na prvi par koles se je Saab proslavil kot inovativna znamka, z neodvisnim načinom razmišljanja in to tradicijo prenesel v današnje dni.
Model 9-3 Anniversary bo imel serijsko vgrajen navigacijski sistem z DVD predvajalnikom, sistem za prostoročno telefoniranje s tehnologijo Bluetooth, posebno kovinsko barvo "Ice Blue Matellic", zunanje kljuke v barvi karoserije, posebna petkraka 17-palčna platišča iz lahke litine in športne sedeže v kombinaciji črne in sive barve s šivi v kontrastni barvi ter z napisom "Saab" na naslonjalu.
Pri modelu 9-5 Anniversay bodo za zunanjost poleg šestih metalnih barv prav tako na voljo barva "Ice Blue Metallic", posebna petkraka 17-palčna platišča iz lahke litine, pri karavanski različici pa še strešni nosilci v barvi matiranega kroma. Notranjost modela 9-5 anniversary bo opremljena z navigacijskim sistemom z DVD predvajalnikom, odeta bo v kombinacijo črnega in sivega usnja, na sedežih pa bo vtisnjen napis "Saab". Prtljažni prostor karavanske različice bodo krasile tudi kromirane kljuke v letalskem stilu.
Posebni izvedbi modelov ob 60. obletnici sta šele začetek akcije, s katero želi Saab obeležiti bogato zapuščino letalskega oblikovanja, skandinavsko kulturo in tradicijo naprednega razmišljanja.

Napiši komentar Preberite več

 
Dva inženirja in politik gredo v Afriko s Saab-om 99 Turbo Print E-mail
Grega Laura (povzeto po www.saabhistory.com)   
sreda, 29 november 2006
Team Sanddogers je skupina dveh inženirjev in političnega svetovalca, ki so bili izbrani za udeležbo na letošnjem 4000 milj dolgi preizkušnji spretnosti, vzdržljivosti in iznajdljivosti, ki se vije od Velike Britanije do Gambije. Na pot se odpravljajo z Saab-om 99 Turbo, letnik 1978, vrednim manj kot 200 EUR.
Za podjetja in organizacije z visokim proračunom je najbolj prestižen rally Paris-Dakar, za tiste z manj sredstvi (in pameti) pa je organiziran The Plymouth to Banjul Challenge, ki letos poteka že petič. Njegov osnovni namen je zbirati sredstva za dobrodelne namene.
Za ekipo veljajo stroga pravila; hrana, orodje, rezervni deli in denar za gorivo bodo zbrani preko donacij podjetij in posameznikov. Donator v ta namen zakupi oglasni prostor na avtu, v velikosti A4 lista. Ekipa mora prodati vsaj 42 »listov«, vsak stane 55 funtov (81 EUR) ter na ta način zbrati 2000 GBP (2958 EUR) .
Ekipi, ki se bo vozila v Saab-u 99 je že uspelo zbrati preko 4000 GBP (5916 EUR), skupaj pa nameravajo zbrati vsaj še dvakrat toliko.



Povezave:


Komentarjev (1) Preberite več

 
Saab 900 Cabrio zmagal Print E-mail
Grega Laura (povzeto po www.autoblog.com)   
torek, 28 november 2006
Na priljubljenem avtomobilističnem portalu www.autoblog.com je potekalo tekmovanje Rider's Ride of the Day, kjer so obiskovalci lahko prijavili svoj avtomobil, ostali pa so glasovali med njimi. Tokratna tema so bili avtomobili iz 80'h let …. In kot zmagovalec je izšel Saab 900 Cabrio.
Uporabnik z imenom Patrick je prijavil svoj Saab 900 Cabrio, letnik 1987, ki ga je kupil pred štirimi leti za 1800 USD. Zamenjal je platneno streho, dodal SPG stranska krilca ter odbijače. Zamenjal je tudi zadnjo akso in prednje amortizerje, nato pa še zavorni sistem z novejših modelov ter 16' trikraka platišča. Na srečo pa je bil avto brez rje in ima še prvo barvo.
Pri glasovanju so se Saab privrženci izkazali kot najbolj strastni ter premagali glasujoče za Alfo GTV6 ter BMW 633Si, oba letnik 84.

Komentarjev (1) Preberite več

 
1. rojstni dan Saabslo.com! Print E-mail
Grega Laura   
petek, 10 november 2006
Danes sem podaljšal domeno Saabslo.com, kar pomeni, da naš portal praznuje prvi rojstni dan! Milsim, da je postal v tem letu prijeten kotiček za ljubitelje in koristen vir informacij. Ker je ponavadi Saab-obsesija trdovratna in dolgotrajna bolezen, je velika verjetnost, da bo portal živel še mnogo let! Vsem, ki na njem sodelujete in ga delate zanimivega, pa se lepo zahvaljujem in želim, da bi uspešno sodelovali še naprej.

Komentarjev (1) Preberite več

 
Pilots Wanted Print E-mail
Matjaž Stražišar   
ponedeljek, 23 oktober 2006
Med vikendom ste v okolici Ljubljane lahko opazili karavano sedmih vozil SAAB. Prepoznali ste jih lahko po napisu Pilots Wanted. Uradni uvoznik KMAG d.d. je ta vikend je povabljencem (potencialnim kupcem, obstoječim SAAB strankam in novinarjem) organiziral eno urne vožnje s široko paleto vozil SAAB. Sam potek akcije je potekal v zanimivem stilu. Ob pričetku poti so se zbrali bodoči SAAB piloti, ki so prejeli navodila za udeležbo v konvoju. Navodila so od udeležencev zahtevala varno vožnjo, brez prehitevanja in divjanja.

Komentarjev (6) Preberite več

 
Saab BioPower Hybrid Concept Print E-mail
Jure Krajnc (www.mobisux.com)   
petek, 13 oktober 2006
Na pariškem avtosalonu predstavlja Saab še izboljšano različico konceptnega saaba 9-3 s pogonom na okolju prijazna pogonska sredstva. Konceptno vozilo lahko vozi zgolj z električnim pogonom, ali pa ga poganja bio-etanol. Prednost pogona na bio-etanol je, da pri zgorevanju ne nastajajo nobene okolju škodljive emisije.

Napiši komentar Preberite več

 
Sodelovanje na dobrodelni prireditvi Print E-mail
Mitja Jakša   
nedelja, 17 september 2006
V nedeljo, 24.9 od 10:00 dalje uri bo v Dolu Borovnici (tam, kjer je bilo naše lansko srečanje) dobrodelna nogometna tekma za bivšega člana NK Borovnica, ki je v prometni nesreči postal invalid.. Ideja je, da se pripelje še nekaj reprezentativnih SAAB-ov, mogoče po dva predstavnika vsakega modela.
 
Kogar zanima nogomet, naj omenimo samo to, da bodo prisotni bivši državni reprezentanti (Pavlin, Čeh, Gliha,...). Tekme bodo trajale od 10. ure zjutraj pa do cca. 19-ih zvečer. Kdor se želi udeležiti s svojim SAAB-om, naj bo na lokaciji najkasneje ob 14. uri. Potrebujemo po cca. 2 primerka vsakega modela.
 
Če imate kake tri ali štiri urice časa, bo nekdo sigurno vesel vaše udeležbe.

Komentarjev (1) Preberite več

 
Ustanovljen Saab klub Slovenije! Print E-mail
Grega Laura   
nedelja, 30 julij 2006
Po nekaj zapletih smo le dobili odločbo, da je Saab klub uspešno ustanovljen. Z ustanovitvijo kluba bomo pa lahko na lažji način pridobivali sponzorska sredstva, komunicirali z drugimi avto klubi v Sloveniji ter se skušali povezati s čimveč Saab klubi v tujini.

Vse podrobnosti glede načina včlanitve in ostalega bodo znane v kratkem, pripravljen bo poseben obrazec na portalu, tik pred naročilom so izkaznice (poglejte v nadaljevanju) itd. Pa še naš predsednik je na morju :)

Komentarjev (5) Preberite več

 
Kolega potrebuje pomoč Print E-mail
Mitja Jakša   
torek, 06 junij 2006
Kot verjetno veste, je na našem sobotnem srečanju prišlo do neljubega dogodka, razbitja testnega vozila 9-5 2.3t. Nesreča se je zgodila na t.i. gokart stezi, kjer je pri relativno majhni hitrosti (cca. 70 km/h) vozilo zletelo s ceste v zaščitno ograjo. Možen vzrok je lahko v drobnem pesku oziroma razsutem materialu, ki ga tam vozeči tovornjaki (videl na lastne oči) puščajo na cestišču. Edino to lahko pojasni tako nenaden zdrs avta s tako dobrimi voznimi lastnostmi iz cestišča. Odveč je ugotavljati objektivno krivdo, nesrečni voznik bo moral poravnati 1% odbitno franšizo iz naslova kaska ter seveda plačati mandatno kazen za prekršek.

Komentarjev (2) Preberite več

 
<< Začetek < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > Konec >>

Prispevki 41 - 50 od 92
© 2024 Slovenski Saab portal