Obiskovalci
Trenutno 3 gostje
Obisk skupaj: 234903264
Zadnji prispevki
Saab ob okrogli obletnici Print E-mail
Borut Fakin (www.mobisux.com)   
sreda, 20 december 2006
Ob 60. obletnici predstvitve svojega prvega serijskega avtomobila, je Saab pripravil posebni izvedbi modelov 9-3 in 9-5, ki, brez doplačil, kupcem prinašata za več kot milijon tolarjev zunanje in notranje opreme.

Saab, ki je prvotno proizvajal vojaška letala, je junija leta 1947 predstavil svoj prvi serijski avtomobil, imenovan Saab 92. Z aerodinamično obliko, enotno konstrukcijo ter s pogonom na prvi par koles se je Saab proslavil kot inovativna znamka, z neodvisnim načinom razmišljanja in to tradicijo prenesel v današnje dni.
Model 9-3 Anniversary bo imel serijsko vgrajen navigacijski sistem z DVD predvajalnikom, sistem za prostoročno telefoniranje s tehnologijo Bluetooth, posebno kovinsko barvo "Ice Blue Matellic", zunanje kljuke v barvi karoserije, posebna petkraka 17-palčna platišča iz lahke litine in športne sedeže v kombinaciji črne in sive barve s šivi v kontrastni barvi ter z napisom "Saab" na naslonjalu.
Pri modelu 9-5 Anniversay bodo za zunanjost poleg šestih metalnih barv prav tako na voljo barva "Ice Blue Metallic", posebna petkraka 17-palčna platišča iz lahke litine, pri karavanski različici pa še strešni nosilci v barvi matiranega kroma. Notranjost modela 9-5 anniversary bo opremljena z navigacijskim sistemom z DVD predvajalnikom, odeta bo v kombinacijo črnega in sivega usnja, na sedežih pa bo vtisnjen napis "Saab". Prtljažni prostor karavanske različice bodo krasile tudi kromirane kljuke v letalskem stilu.
Posebni izvedbi modelov ob 60. obletnici sta šele začetek akcije, s katero želi Saab obeležiti bogato zapuščino letalskega oblikovanja, skandinavsko kulturo in tradicijo naprednega razmišljanja.



Napiši komentar

Komentarje lahko pišejo samo registrirani uporabniki.
Prijavite se!

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
<< Nazaj   Naprej >>
© 2024 Slovenski Saab portal