Obiskovalci
Trenutno 25 gostov
Obisk skupaj: 234769516
Zadnji prispevki
Izlet SAAB-ovcev na Švedsko ob trojni obletnici tovarne Print E-mail
Mitja Jakša   
torek, 03 april 2007

 Kot nekateri veste, letos mineva nekako 70. leto od prvega izdelanega letala pod imenom SAAB, 60 let od prvega SAAB avta in 30 let turbo motorjev. Iz tega razloga bo letošnje (sicer bienalno) srečanje v Trollhattanu še bolj atraktivno. Program sam si lahko ogledate tukaj: klik!

V načrtu je,  da karavana 1. ali 2. junija štarta iz Slovenije in pot nadaljuje do Berlina, kjer si vzamemo čas za enodnevni ogled, kjer tudi prespimo. Naslednji dan nadaljujemo pot preko Rostocka do Danske, kjer si zopet vzamemo slab dan za ogled Kopenhagna. Tretji dan nadaljujemo pot čez most na Švedsko, kjer potujemo mimo Malma proti Trollhattanu.

Tja načrtujemo prispeti v sredo popoldan in da se lahko do četrtka, ko se začnejo aktivnosti, spočijemo. Točen datum odhoda še ni znan, odvisno od nedeljskih aktivnosti oziroma programa, ki pa še ni znan v popolnosti. Varianta je tudi, da se na poti nazaj ustavimo na Norveškem (Oslo).

Na hitro ocenjeni stroški so 500 EUR na avto. Ideja je taka, da se do konca 3. tedna aprila dokončno formirajo ekipe, v bližnji prihodnosti pa sledi operativen sestanek na to temo. Zainteresirani naj me kontaktirajo po telefonu ali e-mailu, oba sta objavljena na Saabslo.

Ekipe so zaenkrat formirane takole (po avtih):

1) SAAB 99L, 1978
  • Lastnik: Matija Ošlak ( This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it )
  • Potniki: Mitja Jakša, Jure Matoh
  • ! Rabijo še enega potnika

 


2) SAAB 96 V4, 1975
  • Lastnik: Miran Kristan ( This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it )
  • Potniki: cela družina
 
3) SAAB 9000 2.3 Aero, 1996 ( This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it )
  • Lastnik: Tina Aber
  • Potniki: Dare Drovenik, Alex (briard) 
  • ! Rabita še enega potnika



Komentarjev (1)
1. 04-04-2007 00:30
Troll & Co
Morda ne bi bilo svoh, ce po festivalu v Trollh??ttnu skocimo se na ogled Stockholma - ce smo ze glih v blizini.
Matija

Komentarje lahko pišejo samo registrirani uporabniki.
Prijavite se!

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
<< Nazaj   Naprej >>
© 2024 Slovenski Saab portal