Obiskovalci
Trenutno 16 gostov
Obisk skupaj: 235573410
Zadnji prispevki
Saab piknik, Borovnica maj 2005 Print E-mail
Jakša & Laura   
petek, 23 december 2005
Zamisel za piknik je nastala precej spontano; Grega je na forumu Avtomobilizem.com objavil sporočilo v katerem je spraševal, če je na forumu še kak lastnik Saab-a. Iz začetnega sporočila se je razvila širša debata, ki je porodila idejo, da se enkrat dobimo. Interesentov je bilo čedalje več in Matjaž je konkretno predlagal čas in kraj srečanja. Med brskanjem po internetu je še Mitja opazil, da nekdo prireja srečanje ter stopil v kontakt s pobudnikoma.

Matjaž, sicer oficir v rezervi, je odlično poskrbel za koordinacijo aktivnosti, se dogovarjal s sponzorji (eden na lastno željo želel biti neimenovan), velikodušno žrtvoval prostor za piknik, pa še bi lahko naštevali. Grega je poskrbel za promocijo na internetu ter izdelal lična vabila. Mitja se je lotil oblikovanja majic z logotipom SAAB klub Slovenija ter pomagal pri pripravi piknika. Natiskali smo 50 majic, katere so se brezplačno razdelile med obiskovalce. Da smo se organizatorji lahko posvetili obiskovalcem in seveda samemu srečanju, sta priskočila na pomoč dva profesionalna kuharja, ki sta odlično opravila svojo vlogo ob ražnju. Smola je nanesla, da je bilo ravno na isti dan srečanje starodobnikov na Škofljici. Kljub vsemu je bilo videti precej različnih modelov, med drugim tudi zelo redek primerek kabrioleta c900 Turbo. Avto sicer ni starodobnik, vsekakor pa z vsakim preteklim letom dobiva večjo zbirateljsko vrednost. Med starodobniki sta bila najbolj zanimiva SAAB 96 V4 (s Fordovim V4 motorjem), ter izredno lepo ohranjen SAAB 99L, lastnika Matije Ošlaka. Seveda bi naredili krivico g. Mihi Puizdarju, če ne bi omenili njegove modre 99-tke s Triumphovim 1.85L motorjem. Prav tako ne moremo mimo najbolj »kultnega« SAAB-a, to je tro-vratna izvedenka iz serije 900. Ponosni lastnik tega skoraj starodobnika je g. Miran, kateri je z njim prevozil kdove koliko kilometrov širom Evrope. Jernej, lastnik zelenega SAAB-a 96 (zagotovo ste ga opazili na slikah), je tudi zelo podpiral idejo o srečanju ter obvestil številne ljubitelje Saab-ov širom po Sloveniji.

Srečanje je potekalo v prijetnem vzdušju in lepem vremenu, vsi ljubitelji Saab-ov pa so bili veseli, da je končno nekdo organiziral tovrstno srečanje.

Album s fotografijami s piknika se nahaja tukaj .
Povezava na debato na Avtomobilizem.com se nahaja tukaj






Napiši komentar

Komentarje lahko pišejo samo registrirani uporabniki.
Prijavite se!

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
<< Nazaj
© 2024 Slovenski Saab portal