Obiskovalci
Trenutno 5 gostov
Obisk skupaj: 234930380
Zadnji prispevki
Saab 9-2 spomladi leta 2004 Print E-mail
Martin Korošec (www.mobisux.com)   
četrtek, 17 april 2003

Saab nadaljuje z največjo modelno ofenzivo v svoji zgodovini. Proizvodni program bodo razširili z novim najmanjšim hišnim modelom 9-2. S tem modelom si v tovarni prizadevajo pridobiti predvsem mlajše kupce z aktvnim življenjskim stilom, ki si želijo drugačnosti v vsej njeni lepoti, predvsem pa izjemnih dinamičnih voznih lastnosti. Kot se za Saab spodobi bo novi model vseboval vse izjemne dosežke iz Saab-ove zgodovine, turbo motor, vsestransko uporabnost (5 vratna kombi-limuzina), predvsem pa izjemno učinkovit sistem stalnega štirikolesnega pogona (AWD), ki je pri Saab-u novost.

Razvoj novega avtomobila je potekal v sodelovanju z japonskim koncernom Fuji oziroma njegovim avtomobilskim oddelkom Subaru.

Po besedah Petra Augustssona je novi Saab 9-2 rezultat sodelovanja dveh filozofsko podobno stoječih blagovnih znamk. Obe znamki namreč izhajata iz letalske zgodovine in obe imata za seboj uspešno obdobje sodelovanja na najzahtevnejših rally-jih. Zato je po njegovih besedah smiselno, da GM poveže obstoječe kapacitete v korist obeh blagovnih znamk.

Saab 9-2 bo na voljo kot 5-vratna kombi-limuzina s stalnim štirikolesnim pogonom. Osnovni model bo opremljen z 2.5-litrskim štirivaljnim boxer motorjem, medtem ko bo model Aero na voljo z visokozmogljivim 2.0-litrskim štirivaljnim turbo motorjem.

Proizvodnja novega Saaba bo stekla na Japonskem spomladi leta 2004. V začetku bo novi model na voljo samo v ZDA in Kanadi.




Napiši komentar

Komentarje lahko pišejo samo registrirani uporabniki.
Prijavite se!

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
<< Nazaj   Naprej >>
© 2024 Slovenski Saab portal