Obiskovalci
Trenutno 28 gostov
Obisk skupaj: 235632433
Prijatelju Print E-mail
Matjaž Stražišar   
sobota, 12 julij 2008


Spomin…

Edini, ki ostane močan nad vsem,
edini cvet, ki ne oveni,
edini val, ki se ne porazbije,
edina luč, ki ne ugasne.

                          Jimenez

 

 

 

 

 

 

 

Dragi prijatelj!

 Človeštvo je s pridnim delom, pametjo in organizacijskimi sposobnostmi že mnogokrat v preteklosti presenetilo samo sebe. Nemalokrat je dobilo občutek, da za ljudi ni meja in da so možnosti neizmerne. Zgodovina  to bolj ali manj potrjuje.

Vsak posameznik, ki je košček tega mravljišča na zemlji, se večkrat v svojem življenju vpraša o svojem smislu, prispevku  in osebnem poslanstvu v celotni zgodbi. Matematika nas uči, da je ena plus ena enako dva. Zgodovina pa včasih pove, da je možno tudi več kot to.

Kljub vsem načinom upravljanja s človeškimi in živalskimi mravljišči v tem vesolju so stvari, ki jih ne moreš kupiti ne z denarjem , ne z znanjem, ne z organizacijo. Te meje so tako visoke, da jih nobeno znanje ali kapital tega sveta ne zmore zaobiti ali preskočiti. 

Obstaja pa čarovnija, za katero upam, da nikdar ne bodo našli znanstvene razlage. Pregrade se spremenijo v najmočnejše orodje tega sveta v trenutku, ko se v tihem pogledu srečata dva para oči in tako par dveh rok s pomočjo novega orodja gradi prihodnost složno, kot da bi šlo za en par rok.

In pravi presežki človeštva se dosegajo le v taki sinergiji.

Prijateljstva se ne da kupiti, prijateljstvo lahko edino ponudiš, vendar ni zagotovila, da bo tudi sprejeto. Za tak odnos morajo obstajati vzajemno spoštovanje, razumevanje, skupni življenjski nazori in moč razumevanja realnosti, v kateri živimo.  

Prijatelja največkrat pokličemo takrat, ko ga potrebujemo in nemalokrat nanj pozabimo, ko uživamo ob uspehih. Skozi osebni in karierni razvoj se menjajo tudi ljudje v našem življenju. Vsako življenjsko obdobje nam postreže z novimi znanci, prijatelji in prah zgodovine pade na pretekle odnose in orodja za doseganje skupnih ciljev.

Prijatelj je človek, ki nam tega ne zameri, še več, razume jih z vso svojo širino in nam je   pripravljen odpustiti napake in nas po svojih močeh izvleči iz stiske ne glede na količino prahu, ki v skednju naše preteklosti pokrivajo staro orodje, s katerim smo nekoč prekopali njivo, sezidali hišo ali kozarec, s katerim smo nazdravili ob srečnem dogodku.

Ozrimo se vsak v svoje življenje in skušajmo se spomniti, kako smo spoznali svoje največje prijatelje. Vsaj v mojem primeru je največkrat šlo za neznance, ki so mi bodisi v težavah ali v dobrem ponudili roko in mi pomagali, da smo zadeve skupaj speljali boljše in hitrejše.  

Ti ljudje imajo lastnost nesebičnega razdajanja okolici, brez garancije da jim bo trud kdajkoli povrnjen, znajo v človeku vzbuditi moč za spopad s problemom, čut in odnos do sočloveka, soodgovornost do naše okolice in naših zanamcev in nenazadnje, da svet vrednot, zaupanja,   in časti ni nekaj, kar beremo v knjigah, je nekaj, kar lahko izvajamo v vsakdanjemu življenju.

Prijateljev se ne da klasificirati med dobre, slabe, srednje, morda celo najboljše ali najslabše. 

Vrednosti prijateljev človeštvo ne meri. Vsak izmed nas na svoj način prijatelja začuti takrat, ko ga ne moreš več poklicati po imenu ali povabiti na pivo.

Mnogi med nami smo te poznali kot človeka, prijatelja. O tvojem odnosu, veličini in osebnosti  lahko povemo veliko več, kot govorijo besede zgoraj. Prijateljstva se namreč ne da kupiti, ne opisati z besedami,  treba ga je doživeti.

V čast mi je, da sam te poznal in da sva bila prijatelja. Vsi, ki smo te poznali, smo bogatejši za eno veliko izkušnjo. Vemo, kakšen mora  biti prijatelj!  Takega se te bomo vedno spominjali.

Nobena potočena solza, nobena žalost, samota, ki te bo v naših mislih spremljala ob tvoji zadnji poti ne bo zaman. To bo samo delna zahvala za dobra dejanja, veselje in žalost, ki na nas čakajo v prihodnosti.

Prav to našo prihodnost si nam s svojimi dejanji pomagal zastaviti - z osebnim zgledom si nam dal vedeti  kaj pomeni predanost sočloveku, čut za korektnost, iskrenost,  pripravljenost pomagati, poslušati in imeti za vsako živo bitje odprt življenjski nazor. 

Tvoja iskrena dejanja se odražajo v naših osebnostih, v našem odnosu do soljudi,  potomcev  in prijateljev.  V naših dobrih dejanjih bo vedno košček tega, kar smo se naučili od tebe. 

Jimenez je napisal:  


                                               Spomin…
                                               Edini, ki ostane močan nad vsem,
                                               edini cvet, ki ne oveni,
                                               edini val, ki se ne porazbije,
                                               edina luč, ki ne ugasne.
                                                                                      

Tudi ti, dragi Mitja, boš  sedaj tak naš spomin. Hvala ti za vse!
 


                                                                                                                        Matjaž Stražišar,  SAAB Klub Slovenija




Komentarjev (39)
1. 12-07-2008 15:12
Mitja, 
 
Veliko bi rad dodal,vendar sem ob gledanju te fotografije enostavno zablokiral. :sigh  
 
Počivaj v miru.
edo9000
2. 12-07-2008 15:26
In toliko življenja si imel v sebi...spomin nate bo dolgo ostal! 
 
Počivaj v miru.
Tadej B
3. 12-07-2008 15:56
Mitja je bil definitivno velik človek. Ravno njegova zagnanost me je med drugim prepričala v nakup Saaba. Kljub temu, da mi ga ni nikoli uspelo spoznati v živo, me je ta novica šokirala. 
 
Počivaj v miru...
Matej95
4. 12-07-2008 15:57
Kruto je bilo in nepričakovano
Turbo
5. 12-07-2008 17:34
Kako kratko,prekratko je lahko živjenje! 
Tudi jaz osebno te Mitja nisem poznal a skozi Edotove besede si kot oseba brez primere. 
Tam kjer si bodi dobro,to kar je bilo je minilo. 
Počivaj v miru.
ALEKS
6. 12-07-2008 20:05
Čeprav se nisva dolgo poznala si bil zelo dober poznavalec Saabov in zelo dober človek, ki mu nikoli ni bilo težko pomagati drugemu. Skratka pravi prijatelj. Vsi smo zelo veliko izgubili s tvojim odhodom. 
 
Počivaj v miru.
bostjan
7. 12-07-2008 20:25
Čeprav še vedno čakam. da pokličeš, da se oglasiš...da poveš kako si. Težko bom dojela da te ni in še težje sprejela....ti si in boš vedno ostal moj "Srakulja"...hvala ti za ves čas, ki si ga preživel z menoj...za vso pomoč, modrost, upanje in ljubezen, ki si ga dal vsem nam.
tina
8. 12-07-2008 21:55
Mogoče nas bo pa to potolažilo: saj ni konec, samo smrt je! Mitja je nad menoj. Vidim ga. Zame bo vedno tu.
Miran96
9. 12-07-2008 23:10
Sraka - vedno mi boš ostal v spominu kot dober prijatelj, ki me je vedno opominjal kot slaba vest, kadar sem ga kaj usral... Ti si kriv, da sem si nabavil SAABa... In za to ti bom vedno hvaležen, bolj kot to pa za tvoje prijateljstvo, da si mi stal ob strani, ko sem preživljal težke trenutke... To mi pomeni največ na svetu. Rad sem te imel in te še vedno imam, pogrešam te, prijatelj.
Matoh
10. 12-07-2008 23:32
Pred sabo imam tvoj zadnji SMS na katerega sem računal in upal, da te še vidim. Pa se žal le ni izšlo in zdaj sedim solzen tu za računalnikom. Pogrešal te bom in vendar vem, da ostaneš med nami. Vsak sleherni dan ko nekdo pomisli na tebe in tvojo predanost ljudem. Vsakič ko bo nekdo potreboval pomoč, se bomo spomnili nate in v tvojem duhu ponudili roko vsakomur, ki jo potrebuje. V čast mi je, da sem te spoznal in imel priložnost biti tvoj prijatelj. Se vidiva nekoč nekje, v to sem prepričan. Do takrat pa te pozdravljam kot sem te že ničkolikokrat prej. Serbus... :sigh
Matija
11. 13-07-2008 05:02
Hvala da si bil z nami in da sem te lahko spoznal.
Rudi
12. 13-07-2008 08:12
Dragi moj Mitja, 
 
tvoje prijateljstvo mi bo za vedno ostalo v posebnem spominu in v posebnem mestu v srcu. Ponosen sem sam nase, da si me sprejel kot prijatelja, spoštujem te in rad te mam. Za vedno boš ostal moj prijatelj brez primere! 
 
Se vidiva!
GTA lover
13. 13-07-2008 08:26
Človek za katerega mi je res zelo žal, da ga nisem v živo spoznal. 
 
Počivaj v miru.
Piston
14. 13-07-2008 09:41
počivaj v miru :sigh
Swiz
15. 13-07-2008 11:56
sraka...kjerkoli že si tale je zate 
dreamtheater-the spirit carries on 
rockin' in heaven or hell
kivi
16. 13-07-2008 14:18
Res sva se srečala le enkrat in nekajkrat pogovarjala ampak spomin na tebe bo večen. 
 
Počivaj v miru. :sigh
timm
17. 13-07-2008 15:18
Sraka, počivaj v miru. :sigh
Pero
18. 13-07-2008 16:31
Mitja, pogrešal te bom!
janez
19. 13-07-2008 17:28
Mitja! 
Osebno sva se srečala le dvakrat, a si mi vseeno bil blizu. Vsak dan sem se spomnila nate, spraševala Matjaža o tebi, tvojem boju z boleznijo, upala, da bo pa tebi uspelo zmagati. A tudi tebe je ukradla. Tebe, ki si znal najti zdravilo še za tako pokvarjeno štirikolesno Saabovsko mrcino in ji ponovno vdihniti življenje. Tebi ni znal pomagati nihče.  
Pred tedni si se v zahvali ob presenečenju za rojstni dan podpisal kot član razširjene družine. Ja, vsi ti zanesenjaki tule so velika družina in dihajo kot eno. Verjemi, ne bodo te pozabili. Zelo pa te bodo pogrešali. Verjamem, da boš od nekje drugje še naprej pazil na njih in jim pomagal.
Simona
20. 13-07-2008 18:33
Boost: - naši SAAB kolegi iz Srbije in Švedske sporočajo: 
 
U ime STCSa primite nase iskreno saucesce. Gubitak svakog ljudskog zivota je vrlo tuzna vest, mislimo na Vas /// Boost
matjaz
21. 13-07-2008 19:10
Mitja počivaj v miru. :sigh
Beastmaster
22. 13-07-2008 20:00
V čast mi je , da sem te poznav ! Bil si dober prijatelj !! Počivaj v miru...
Dani
23. 14-07-2008 00:36
Dragi Mitja! 
Se vedno mislim, da ležiš v sobi in čakaš, da s Tino prideva na obisk... 
V srcu si pustil veliko praznino... hvala ti za vse prijatelj... 
 
Žare
Zare
24. 14-07-2008 06:26
Fuck!!!!  
Link sem odprl, ko sem ga dobil... 
Tole je nekaj najbolj groznega, kar sem ze dolgo dozivel. 
 
Adijo... Mnogo let sva se poznala, se pred obsesijami s saabi :( 
 
brez veze. nimam besed...
Einherjar
25. 14-07-2008 06:30
Samo se to. 
 
When I am dead, 
Lay me in a mound. 
Place my weapons by my side 
For the journey to Hall up high 
When I am dead, 
Lay me in a mound. 
Raise a stone for all to see 
Runes carved to my memory 
(Amon Amarth - Runes to my memory)
Einherjar
26. 14-07-2008 07:12
Še zadnjič hvala za prijaznost, informacije in nasvete. 
 
Počivaj v miru. 
 
Aleš
Sweden
27. 14-07-2008 11:51
Pero
28. 14-07-2008 12:11
počivaj v miru :sigh
jurc
29. 14-07-2008 18:44
Eden najbolj nesebičnih ljudi, kar sem jih imel priliko spoznati. V mnogo čem poosebitev vrednot tega foruma in kluba. 
 
Hvala ti za vse. 
 
Siniša
[DJ]
30. 14-07-2008 18:44
Upam da ti je lepo.....kjerkoli že si. 
počivaj v miru 
:sigh
Pusko
31. 14-07-2008 19:48
Telo omaga, a duh bo ostal! 
 
Iskreno sožalje v mojem imenu in imenu Kluba ljubiteljev vozil Volvo.
AljAž
32. 14-07-2008 20:05
Naj ga čuva Griffin..  
 
In memoriam - STCS Forum
matjaz
33. 14-07-2008 20:15
Osebno sva se žal srečala le enkrat, vendar sem te v tistih nekaj urah in predvsem skozi pisanje na teh straneh dovolj spoznal, da te bom pogrešal. 
 
Kadar bo naša vozila obsedel kak gremlin - mogoče je pa to le iskriv Mitjev duh, ki skrbi, da ga ne pozabimo? 
 
Sožalje vsem prijateljem, sorodnikom in znancem!
Boris
34. 14-07-2008 20:58
Mitja, hvala ti za prijaznost in nesebično pomoč. 
Počivaj v miru... 
 
 
Tina
blackbird
35. 15-07-2008 13:51
Ko sem te srečal, videl, poslušal in opazoval, sem vedno v mislih imel tudi avto, ki mu pravimo SAAB... Žal si nas mnogo prezgodaj zapustil, s teboj pa odhaja veliko vedenja in znanja o Saabih! 
 
Sožalje vsem svojcem in prijateljem! 
 
Egon&Ines
Egon
36. 24-07-2008 19:49
ma ne morem verjet!!! 
 
sožalje svojcem, izguba neprecenljiva!
Primoz
37. 18-07-2008 09:56
vsakič ko prisrfam na tole stran, ne vidim drugega kot Mitjo..... 
to mi odvrne zanimanje za vse ostalo na strani. 
 
Bogi..... 
 
:sigh
Pusko
38. 22-07-2008 20:35
Z ženo in sinom smo te srečali 1x in bilo je dovolj, da te ne pozabimo nikoli. Sedim pred monitorjem in razmilšljam, kaj naj napišem... 
This world was never ment for one as beautiful as you. 
Ivo
ar146156
39. 06-09-2008 11:02
Dragi prijatelj, počivaj v miru.. 
 
Boris
bbf

Komentarje lahko pišejo samo registrirani uporabniki.
Prijavite se!

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
© 2024 Slovenski Saab portal