Obiskovalci
Trenutno 3 gostje
Obisk skupaj: 235429491
Zadnji prispevki
Saab 9-2X Print E-mail
Martin Volmajer (www.mobisux.com)   
petek, 12 december 2003

Novi, najmanjši saab bo v drugi polovici prihodnjega leta ciljal na petičnejše kupce segmenta C. Če vas navdušuje, se ne veselite preveč:

Tako kot je za to vedsko znamko že značilno bo avtomobil namenjen tistim, ki želijo izstopati iz povprečja. Običajno so to dobro situirani starejši ljudje. Tokrat naj bi bilo drugače. Saabovi ljudje namreč zagotavljajo, da bo zaradi nizke cene dostopen tudi mlajši populaciji. Ta v osnovi ne bo presegla 25 dolarskih tisočakov.

9-2x bo, kot se da že iz imena razbrat, opremljen s stalnim štirikolesnim pogonom. 9-2x bo stal na medosni razdalji 2,525 metra in bo v dolžino meril štiri centimetre manj od štirih metrov in pol. Za pogon bosta skrbela dva motorja. Prvi bo atmosfersko polnjen 2 litrski bencinski motor z maksimalno močjo 165 konjev, drugi pa tlačno polnjen bencinski motor enake prostornine, ki bo zmogel 227 konjev. Prvi bo poganjal različico linear, drugi pa aero. Slednji bo opremljen tudi z delno samozapornim diferencialom na zadnji osi. Pri obeh pa bo možno izbirati med klasičnim 5 stopenjskim ali samodejnim 4 stopenjskim menjalnikom.




Napiši komentar

Komentarje lahko pišejo samo registrirani uporabniki.
Prijavite se!

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
<< Nazaj   Naprej >>
© 2024 Slovenski Saab portal