Obiskovalci
Trenutno 1 gost
Obisk skupaj: 234680062
Zadnji prispevki
Predstavitev novega 9-5 Print E-mail
Peter Gregorc   
petek, 09 april 2010

 Predstavitev novega 9-5

Vabljeni na predstavitev popolnoma nove limuzine najvišjega razreda, rojene in vzgojene v Skandinaviji - to je novi, prefinjeni Saab 9-5!

Novega Saaba 9-5 si boste lahko prvič v Sloveniji ogledali v  prodajnem salonu Saab  (AH Moste) in se prepričali o naprednem skandinavskem dizajnu ter več izvedeli o njegovih visokotehnoloških lastnostih.


Avtohiša Moste je ena izmed prvih v tem koncu Evrope predstavila nov model 9-5, ki bo na ceste zapeljal čez nekaj mesecev. Avto, ki si ga lahko ogledate do sobote, 10. aprila, je prav tisti, ki je bil javnosti na frankfurtskem salonu predstavljen prvi, pot pa ga je kasneje vodila tudi v New York in Detroit. V razstavljenem modelu se pod motornim pokrovom skriva dvolitrski dizelski štirivaljnik, ki s pomočjo dvojne turbine razvije 190 konjičev, njegov malce manj razvit brat pa zmore 160 konjskih moči. Zaenkrat kaže, da bo začetna ponudba vključevala tri bencinske agregate – dva štirivaljnika, ki bosta iz sebe spravila 180 in 220 konjev, šestvaljnik pa bo preko štirikolesnega pogona iz sebe spravil 300 konjičev in 400 Nm navora.
Vseh pet motorjev je dovolj močnih, da dobrih 5 metrov dolgo limuzino poženejo do 100km/h v manj kot desetih sekundah, končna hitrost pa povsod preseže 215km/h.
Novi 9-5 na prvi pogled deluje res impresivno in prepričljivo, odlično pa skriva dejstvo, da je predhodnika prerasel za petnajst centimetrov. Notranjost je presenetljivo podobna tisti v prvi generaciji modela 9-5 in gotovo se bodo vsi lastniki v novem modelu hitro počutili domače. Bistvene razlike – ročna zavora je avtomatska in se proži na gumb, z voznikovih vrat sta izginila gumba za odpiranje prtljažnega prostora in pokrova tanka za gorivo, so pa za to na vratih našli prostor gumbi za odpiranje stekel. Seveda je v novem modelu ogromno majhnih sprememb, a vseeno je občutek domačnosti zelo močan – očitno so dizajnerji dosegli bistvo – prepričati (in obdržati) voznike prve generacije 9-5.


Za zabavo potnikov na zadnji klopi skrbita dva LCD zaslona, vgrajena v sprednja sedeža, žal pa bodo zaradi skoraj kupejevske linije strehe v predstavi uživali le manjši potniki – večji bodo imeli sicer ogromno prostora za kolena, za glavo pa ga je premalo. Na srečo lastniki saabov uživamo v vožnji svojih jeklenih konjičkov :) Bomo videli, kaj bo prinesel t.i. SportCombi, ki bo verjetno prišel na trg proti koncu tega ali v začetku prihodnjega leta.
Ker je avto le razstavni model, ne pa testni, bomo na preizkus na cesti morali še malo počakati. Takrat bomo lahko preverili, ali nas v 245mm široke gume in 19 palčna platišča obuta limuzina prepriča tudi na cesti.
Točne cene še niso znane, prav tako ne vsi paketi opreme za slovenski trg, okvirno pa bo najcenejši model olajšal denarnice za okoli 35 tisočakov.

Več informacij dobite v AH Moste

 

 

 

 

 

 

 

 




Napiši komentar

Komentarje lahko pišejo samo registrirani uporabniki.
Prijavite se!

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
<< Nazaj   Naprej >>
© 2024 Slovenski Saab portal