Obiskovalci
Trenutno 31 gostov in 1 član:
  • Grega
Obisk skupaj: 180906135
Zadnji prispevki
Saab 9-5 in njegovi vozniki v vrhu varnostne študije HLDI Print E-mail
Matej Korošec (www.mobisux.com)   
nedelja, 10 oktober 2004

Vozniki saabov 9-5 sedan in 9-5 wagon so med najbolj varnimi skupinami voznikov. Sodeč po nedavno objavljenih podatkih v poročilu inštituta HLDI (svobodno bi ga lahko prevedli kot inštitut za avtocestne prometne nesreče - Highway Loss Data Institute v ZDA) je saab 9-5 sedan v samem vrhu luksuznih vozil srednjega razreda, ki so zavarovalnicam prijavili poškodbe v prometnih nesrečah.

Študija HLDI, ki je zajela vozila, proizvedena med leti 2001 in 2003, primerja vozila na podlagi odškodninskih zahtevkov in poškodb v prometnih nesrečah. Študija predstavlja relativno pogostost zavarovalniških odškodninskih zahtevkov za nadomestilo v primeru poškodb.

Oba saaba sta v svoji kategoriji pri prijavljenih poškodbah dosegla oceno "dokazano boljši od povprečja". Po podatkih HLDI je saab 9-5 sedan dosegel rezultate, ki so za 53 odstotkov boljši od povprečja, karavanska različica pa je bila za 39 odstotkov boljša od povprečja. Saab ob tem čestita voznikom, ki vozijo modele tega švedskega proizvajalca, saj so tudi vozniki bistvenega pomena za doseganje dobrih rezultatov.

Pojasnilo k tabelam

Prva kolona vsebuje odškodnine zaradi poškodb potnikov, druga škoda na avtomobilih in tretja odškodnine zaradi kraj. Odškodnine so v tabelah predstavljene v odstotkih in sicer glede na povprečno vrednost odškodnin v posameznih razredih. če je odsotek manjši kot 100 pomeni, da je odškodnin bilo manj in obratno. Barva označuje za koliko se odškodnine razlikuje glede na povprečje vseh avtomobilov zajetih v študiji ne glede na razred. Ker gre za ameriški trg je na tabelah precej ameriških avtomobilov, vseeno pa boste nekateri našli tudi svoje jeklene konjičke.


Napiši komentar

Komentarje lahko pišejo samo registrirani uporabniki.
Prijavite se!

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
<< Nazaj   Naprej >>
© 2022 Slovenski Saab portal