Obiskovalci
Trenutno 130 gostov
Obisk skupaj: 234812713
Zadnji prispevki
Saab 9-3 sportwagon: Uporabna moč Print E-mail
Rok Golob (www.mobisux.com)   
četrtek, 17 februar 2005

Z novim 9-3 sportwagonom se Saab prvič pojavlja v premium segmentu srednje velikih karavanov. Z novim luksuznim karavanom bo v Ženevi doživel premiero tudi povsem nov V6-turbomotor.

Kadarkoli pri Saabu pripravijo nov model, je v zraku velika napetost. Vsi pričakujejo novega športnega lepotca. Kot doslej, se tudi z novim 9-3 sportwagonom niso izneverili svoje tradicije. Kljub temu da govorimo o karavanu, nam pogled nanj izraža eleganco in športnost. Kje se lahko najavim za testno vožnjo?

Na testno vožnjo bo treba žal še kar nekaj časa počakati, saj novega "frajerja" ne pričakujemo pred koncem letošnjega leta.

Sportwagon si z limuzinsko izvedbo deli prednji del do B-stebrička, kjer pa se začne prehod v zelo vpadljiv zadek, ki ga krasijo zatemnjene luči v LED-tehniki in v strešni del vgrajen spojler. V notranjosti zadka pa se nam odpre prtljažni prostor s prostornino povprečnih 419 litrov, ki pa ga lahko povečamo na zavidljivih 1.273 litrov.

Spremembe pa lahko najdemo tudi pod motornim pokrovom novega Šveda. Najbolj športen model z oznako Aero bo od sedaj poganjal novi 2,8-litrski V6-turbomotor, ki zmore 250 KM. Ta motor bo poganjal tudi limuzinsko in kabrio izvedbo 9-3 modela.

Da bo tolikšna moč vedno pod nadzorom, bo Saab vse modele z novim motorjem opremil še z ESP Plus sistemom, ki med drugim, v povezavi z menjalnikom, nudi tudi pomoč pri speljevanju v hrib. Ta funkcija prepreči premikanje vozila nazaj, kar bo za marsikoga dobrodošlo.



Napiši komentar

Komentarje lahko pišejo samo registrirani uporabniki.
Prijavite se!

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
<< Nazaj   Naprej >>
© 2024 Slovenski Saab portal