Obiskovalci
Trenutno 2 gosta
Obisk skupaj: 235460605
Zadnji prispevki
Rent-a-car na alkohol! Print E-mail
Martin Volmajer (www.mobisux.com)   
ponedeljek, 05 september 2005

Avis je na Švedskem v preteklem mesecu v svojo floto vključil prvih 200 vozil Saab 9-5 2.0t BioPower, ki za pogon uporabljajo bioetanol, s čimer bistveno vplivajo na zmanjševanje emisij ogljikovega dioksida. Tekom letošnje jeseni pa bodo floto okrepili še z dodatnimi 200 enako motoriziranimi saabi.

Bioetanol je alkohol, ki ga podobno kot biodizel proizvajajo iz rastlin, s čimer je poskrbljeno, da se neto emisija ogljikovega dioksida v atmosferi ne povečuje, saj se ves ogljik, ki zgori v motorju in tvori ogljikov dioksid, pred tem v času rasti pri fotosintezi veže iz ogljikovega dioksida v atmosferi. Bioetanola sicer ne uporabljajo kot samostojno gorivo, temveč ga mešajo z bencinom v razmerju 85:15, gorivo pa imenujejo E85.

9-5 BioPower lahko deluje bodisi na E85 kakor tudi na bencin. Slednje je zelo pomembno, saj kljub zelo dobri razvejanosti bencinskih servisov, ki nudijo E85, še zmeraj ostajajo področja, kjer omenjenega goriva ni mogoče dobiti, s čimer lahko Avisove stranke neomejeno potujejo in po potrebi v vozilo natočijo tudi ekološko manj sprejemljiv bencin.

Še zanimivost: vsi Avisovi 9-5 BioPower so opremljeni s Sony Ericssonovimi telefoni s tehnologijo Bluetooth.





Napiši komentar

Komentarje lahko pišejo samo registrirani uporabniki.
Prijavite se!

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
<< Nazaj   Naprej >>
© 2024 Slovenski Saab portal