Obiskovalci
Trenutno 56 gostov
Obisk skupaj: 223275497
Zadnji prispevki
Kako uvoziti klasičnega Saab-a? Print E-mail
Grega Laura   
ponedeljek, 12 april 2004

Dejstvo je, da je trenutno v Sloveniji registriranih klasičnih Saab-ov 900, manj kot 15, po mojih izkušnjah je večina od teh letnik 1983. V primeru da si nekdo zaželi klasičnega Saaba 900, letnik tam okrog 1990 ... pot do takega avtomobila ni lahka ... Tu bi rad opisal načine, kako je mogoce po legalni poti uvoziti in registrirati avto uvožen iz tujine.I. NAČIN


1) Najdite v Sloveniji avto istega modela, torej c900 in ga preprišite nase. V poštev pride torej tudi najbolj razbita, nevozna varianta c900, samo da z nakupom pridobimo pripadajoče papirje, ki so edino, kar nas zanima.

2) Kupite c900 v EU in si pridobite naslednje dokumente:
  • Overjeno pogodbo o prodaji z navedbo št. šasije in št. motorja (če kupujemo od fizične osebe) ali račun z istimi navedbami (če kupujemo od pravne osebe)
  • Prometno dovoljenje
  • Potrdilo o odjavi iz prometa oz. ustrezno ožigosano staro prometno dovoljenje
Večino papirjev se dobi na italijanskih odpadih zastonj.

3) Avto pripeljete na prikolici v Slovenijo.

4) S papriji iz točke 2. in papriji slovenskega avta ter izrezanimi številkami iz šasije avta iz točke 1. pojdite na LPP in začnite postopek homologacije. Po uspešno opravljenem homologacijskem postopku, se odpravimo na tehnični pregled.

Priporočam tudi, da si ogledate prispevek Mitje Privrženost, jeza ter agonija iskanja c900, kjer je opisan zgornji primer iz prakse.

II. NAČIN

Seveda se takoj za tem pomisli na uvoz iz Italije ali druge države EU, vendar je c900 potem nemogoče registrirati pri nas, ker le ta ne ustreza normi Euro2. Potrebna je predelava avta na to normo. Zaenkrat imam zgolj informacije o firmi, ki se v Nemčiji s tem ukvarja: http://www.gat-kat.de/ in prodajalne s Saab-i z Euro2 standardom: http://www.wedde-car-service.de/

Cena predelave je po mojih informacijah cca. 500-600 EUR, nekaj več info je še na http://www.forum-auto.de/technik_Eu2wedd.htm .

V primeru, da bi v Nemčiji dobil potrdilo o Euro2 standardu za avto, ki ga nameravamo uvoziti, potrebujemo še slovensko potrdilo. LPP se s potrjevanjem Euro2 standarda ne ukvarja, temveč bi moral to potrdilo izdati generalni zastopnik - torej KMAG.


Dodatne informacije:

Napiši komentar

Komentarje lahko pišejo samo registrirani uporabniki.
Prijavite se!

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
<< Nazaj   Naprej >>
© 2023 Slovenski Saab portal