Obiskovalci
Trenutno 59 gostov
Obisk skupaj: 255619203


Oglas Saab 9-5 Aero Wagon - 16.10.09 18:57 Pozdravljeni,

Ne morem, da ne bi opozoril uporabnike in potencialne kupce avtomobila s tega oglasa
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3210615&show=1
da previdnost ni odveč...

Čeprav ga prodaja verjetno najbolj zanesljiv prodajalec in serviser Saabov (v kar bo zgleda treba tudi začeti nekoliko dvomiti) je tale avto vse prej kot to kar piše na oglasu..

Avto je bil poškodovan v zadnjem delu in se na barvi lepo vidi prelive od zadnjega stekla diagonalno preko zadnjih vrat... Druga stvar, ki pa me res razkuri je pa število prevoženih kilometrov... po oglasu jih naj bi imel 63.000km... pa jih nima... po zadnjem servisnem listku sodeč jih ima vsaj še enkrat toliko (in še malo čez).. koliko pa seveda ne ve nihče.. namreč po listku je bil zadnji servis narejen na 125.000km (predviden naslednji pa na 145.000)... Skratka... Za taka dejanja bi bilo potrebno sekat prste...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Oglas Saab 9-5 Aero Wagon - 17.10.09 08:06 Kristjan, hvala za podatek, škoda da nisi to rekel že včeraj.
Avto smo uvozili od uradnega SAAB dealerja, skupaj z vsemi potrebnimi podatki in dokumenti in tudi podaljšano garancijo.
Jih kličem takoj v ponedeljek.
Robert
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Oglas Saab 9-5 Aero Wagon - 18.10.09 12:19 Robert je napisal:
Kristjan, hvala za podatek, škoda da nisi to rekel že včeraj.
Avto smo uvozili od uradnega SAAB dealerja, skupaj z vsemi potrebnimi podatki in dokumenti in tudi podaljšano garancijo.
Jih kličem takoj v ponedeljek.
Robert


Hvala Robert za to informacijo; res profesionalno z vaše strani in vse pohvale! Me pa zanima kakšen bo odziv in izgovor tega dealerja.

Zadeve nisem želel v petek izpostavljati, ker enostanvno ni bilo dovolj časa, sem pa zato to zapisal sem, ker vem, da redno spremljate ta forum.

lp; K.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Oglas Saab 9-5 Aero Wagon - 18.10.09 19:17 Ktomass / Robert in vsi ostali Forumisti.
Mislim, da se natančno ve kdo je ta uradni SAAB dealer iz Italije.
Tudi jaz sem kupil pri njem mojo 9-3SS letni 2003 in ga sam uvozil. Med vsemi drugimi prijaznimi gestami : predstavil me je osebno in izročil vizitko njegovega slovenskega partnerja, z besedami, če bo kaj narobe se pa kar obračajte na njih v Ljubljani.
Enkart nazaj je eden na forumu vprašal ( ne ljubi se mi preverjati zgodovine ) , kaj mislimo ostali forumisti o tem dealerju iz Italije. Takrat ( bil sem še sveže zaljubljan.....v mojega SAABa )sem se potrudil in ga pohvalil , vse o.k. zelo fer odnos in bla , bla , bla , pis, pis , pis….. in opisal celi postopek uvoza in način plačila , zagotovljena podaljšanaq garancija za eno leto in tako naprej bla, bla. Vse v dobri veri kako dober nakup sem opravil.
Ker po profesionalni liniji natančno poznam celoten postopek arhiviranja vseh podatkov-datotek o vozilu od rojstva pa do zadnjega uradnega servisa, bi lahko že takrat zahteval preverbo vseh podatkov o vozilu takoj pri dealerju, saj je uradni dealer in ima prosti dostop do teh podatkov vsako minuto. Mogoče sem kaj takega iz rutine omenil in ocenjujem, da me je trgovec zavestno preslišal in usmeril pozornost oz. prijaznost drugam. Saj veste kako je to, ko kupuješ, bulil sem v SAAB lepotca ( kot v lepo žensko ) – > »ta je za vse nasvetu moj« , možgani pa so odpovedovali.

Danes , lahko berete moje članke na tem istem forumu , da je moj 9-3 SS rekorder tega foruma z Gremlini.

Po dobrih dveh mesecih prva zaznana napaka, na vozilu ( električni dvig levega prednjega okna se je sesul – stanje števca 49.000 km ) : o.k. vozila se kvarijo smola – sicer pa saj imam enoletno podaljšano garancijo , vrnil sem se k prijaznem dealerju ( bil sem po naključju v neposredni bližini ), vendar prvo razočaranje : to ne spada pod garancijo ??!!. Zadevo mi je uredil od dealerja priporočen partner v Lj, cena €€€, pri tem , da sem imel v vozilu sedem dni poplavo.
Nove napake so se porajale kot namočeni Gremlini. Biser, ki sem ga doživel : Sredi vročinskega dopusta na Korziki je odpovedala klima, klical prijaznega dealerja : ne to ne spada v podaljšano, verjemite pokvaril mi je dopust ( bil sem švici/u namesto na Korziki ) Res pa je, tako kot vedno, zadevo mi je uredil, vedno prijazen in ustrežljiv partner dealerja v Ljublani, seveda $$$$ & €€€€€€€€. Od takrat naprej imam v prenosnem telefonu memorirano številko partnerja za SAAB ( do nakupa SAABa sem številke servisov za avto veno iskal iz telekomovega tel imenika ). Danes pa smo že toliko da ne dnevni znanci.

Kot sem navedel, zagledal sem SAAB lepotca in »stala mi je pamet«. Danes ne ocenjujem več mojega SAABa z očmi temveč z glavo. Ker imam priložnost večkrat obiskati Nemčijo ( moje osebno mnenje – dežela z najbolj razvito avtomobilsko industrijo in prometno kulturo v EU ) , sem se potrudil in poiskal na tamkajšnjih SAAB servisih zgodovino o mojem vozilu. ( seveda naknadno, na moje nerganje sem jo dobil tudi pri nas pri KMAGu - ne popolno). In rezultati- same laži o vozilu ob nakupu vozila iz ust dealerja
Kaj naj rečem drugega kot : OBRAVNAVINI ITALIJANSKI DEALER NI VREDEN drugega kot to kar je napisal ktomass pred menoj : »Za taka dejanja bi bilo potrebno sekat prste...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Oglas Saab 9-5 Aero Wagon - 19.10.09 11:57 Spoštovani g. Korošec,

avto ni uvožen iz Italije. A vseeno hvala za vaše mnenje.

LP, R.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Oglas Saab 9-5 Aero Wagon - 19.10.09 17:28 Robert,
po Računih, ACI-u dokumentu, Plačanem dodatnem davku in moji malenkosti v angažiranju po Italiji še ta dodatni udarec. "Avto ni uvožen iz Italije". To pomeni, da Italjanski trgovec , ki mi je avto prodal avta ni kupil na Italjanskem trgu temveč ga je uvozil, od kot le mogoče iz Albanije. Še ta udarec.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Oglas Saab 9-5 Aero Wagon - 20.10.09 07:05 Robert,
se opravičujem , napačno sem razumel vaše sporočilo "avto ni uvožen iz Italije". Dojel sem Vaše sporočilo ( pa še kdo naj reče , da je vse o.k. pri meni - ha, ha, ha, dolga pamet ). Zadeva se ne tiče mojega vozila.
Še enkrat opravičilo
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal