Obiskovalci
Trenutno 1 gost
Obisk skupaj: 235739991


<< Začetek < < 1 2 3 4 > > Konec >>
Re:c900 cabrio nadgradnje - 02.03.10 17:54 Težavic kot kaže še ni konec ... včeraj se peljem zvečer iz službe pa se težava ponovi ... pedalo za sklopko na Tržaški odpove (ja, spet smo porivali , avto zavlečem do prvega parkinga. Edo pa me danes kliče, da se z avtom povsem normalno pelje v Škofja Loko, brez kakršnihkoli problemov. WFT? No, diagnoza se ugotavlja, vmes bo Edo popravil še kako drugo zadevo.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:c900 cabrio nadgradnje - 06.03.10 23:16 Evo, avto je "back on the road".
- problema s sklopko ni bilo mogoče reproducirati (kot kaže samo-poprava)
- menjana servo pumpa (prejšnja pošteno puščala)
- popravljena prednja pnevmatika
- pošvasan auspuh
- menjano stransko ogledalo (vandali, na srečo sem imel rezervo)
- menjana žarnica v zadnji luči
- menjana žarnica za osvetlitev armature
- identificiran problem tresenja pri 80-100 km/h; potrebno bo menjati krogljične ležaje

Strošek dela: 220€

  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:c900 cabrio nadgradnje - 13.03.10 19:59 Cabrio je spet morto. Pridem iz Harvey Normana in ne vžge več ... sploh ne vergla, niti enkrat ne obrne. Ostale električne zadeve delajo OK ...

Spet taxi, spet Edo.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:c900 cabrio nadgradnje - 13.03.10 21:22 Mel na svoji 900ki podoben simptom: starter - krtačke je blo treba obnovit... to so samo malenkosti - ne obupat nad tem genialnim avtom
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:c900 cabrio nadgradnje - 14.03.10 12:26 Grega, pri temu problemu običajno pomaga ena kovinska klofuta štarterju Vsaj začasno seveda, da se lahko odpelješ.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:c900 cabrio nadgradnje - 14.03.10 23:15 Danes zvečer sva z Branetom priklopila njegove kable, alarm je tulil cel čas in sem ga moral s ključem izklopiti; avto je nato vžgal in sem uspešno prispel v garažo.

Lahko je krivec alarm, lahko alternator, akumulator ... čakam, da Edo dobi druge krogljične ležaje in gumice za obnovo potisnega cilindra sklopke (slave cilinder), nato pa poštimamo nekaj zadev naenkrat.
Do takrat pa taxi

  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:c900 cabrio nadgradnje - 15.03.10 10:30 Dvomim, da bi akumulator mrknil tako v momentu in do te mere, da ti avto tudi verglal ne bi. Prav tako isto dvomim za alternator, razen če bi se fizično snel z jermena/odklopil. Alarm pa navadno prekine dotok goriva ali dovod elektrike do sveč (vžiga), ne vzame ti pa štroma na štarterju. No ja, ne dvomim da bo Edo pogruntal.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:c900 cabrio nadgradnje - 16.03.10 10:39 Danes se je pa še meni isto zgodilo, ampak jaz poznam vzrok. Prižgano sem pozabil notranjo lučko
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:c900 cabrio nadgradnje - 12.04.10 20:27 Avto je back on the road že nekaj časa. Edo je menjal:
- akumulator (težav z vžigom ni več),
- tesnila pomožnega cilindra sklopke (slave cilinder)
- krogljične ležaje pri kolesih,
- drugo pozicioniranje APC-ja (celo zimo je deloval zelo čudbo - ni šel v boost, razlog za to, pa je bila voda, ki se je nabirala v APC škatli, ki je bila montirana ležeče, namesto pokončno - originalni prostor za APC mi zaseda modul alarma)

Strošek: cca. 180 €
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Težave z vžigom - 09.06.10 19:04 Že nekaj časa imam spet težave z vžigom; na prvi pogled izgleda, kot bi bil problem z akumulatorjem ali polnjenjem (alternator). Zgodi se recimo naslednje:
- avto vžge, se odpeljem v BTC (15 min vožnje), pridem na parkirišče, avto ne vžge več, niti vergla ne več.
- štartam iz Vrsarja in se po uri vožnje ustavim na Ravbrkomandi. Ko po 10 minutnem postanku želim vžgati avto, tudi radio noče več delati.
- večinoma že po lučkah na armaturi ob kontaktu vidim, da je napetost padla, svetijo medlo, starter komaj zavergla.

Bil sem pri Edotu, ki mi je dal drug akumulator, ki ga je prej imel v eni 9-5 in je preverjeno delal OK cel čas prej. Prav tako je izmeril napetost med tekom motorja, ki je bila normalnih 13 V. Ugasnjene imam stalno vse notranje luči v kabini in pritlajžniku, nobenega el. prabnika nimam vključenega v času ko avto stoji.

Problem začasno rešujem tako, da s seboj vozim še en rezervni akumulator, ki me reši cca. vsak 5-10 vžig, ko se primeri, da spet ni moči za vžig. Avto drugače za silo (s težavo) vžiga.

Če ima kdo kako idejo kaj bi lahko bilo narobe, se priporočam.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Težave z vžigom - 09.06.10 21:42 Izgleda kot da imaš alternator v zadnjih vzdihljajih. Probaj ga dat obnovit - strošek cca 80 €...

Sam sem imel isto težavo, avto je slabo vžigal, naenkrat pa se sploh ni premaknil, še lučke pa vse se ni prižgalo. Ko sem dal nov akumulator je pa takoj vžgal po nekaj km vožnje pa je prižgal opozorilo: battery not charging. Dal sem obnoviti alternator (kateri koli avtoelektričar bo vedel kaj narediti) in sedaj to dela.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Težave z vžigom - 09.06.10 23:01 Sam pri meni ni nobene lučke, da je z alternatorjem kaj narobe. Tudi meritev je pokazala 13 V, ko je mašina lalufala. A je vseeno možno, da bi bil kriv alternator, kdo ve?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Težave z vžigom - 25.08.10 13:55 Evo povzetek dogajanja zadnjih mesecev

Težave z vžigom so po nekem času prenehale. Edo ni mogel najti pravega vzroka (alternator ob teku motorja je dajal 13V, akumulator zamenjan), začasno je kazalo, da bo vse OK in vozil sem se naprej. Sicer s slabim občutkom, ker sem imel feeling, da se je težava samo potuhnila ...

Ker sem nabavil manjšo barko, se sedaj vsak konec tedna vozim v Vrsar. Rezultat zadnjih mesecev:
- 2 x prevoz poškodovanega vozila do Edota
- 1 x pomoč AMZS na cesti

Prvič sem ravno nekje pri Ravbarkomandi, ko vidim, da mi mašina nekaj vzdihuje, ko sem dodal plin, je mašina začela čudno vibrirati in izguljati moč. Ker sem imel goriva pri koncu, sem najprej pomilsil, da zmanjkuje le-tega. Zavijem dol pri Ravbarkomandi in se postavim v vrsto. Potem opazim, da se kadi izpod pokrova. Odprem havbo in iz ene cevi, po kateri teče hladilna tekočina majhen curek pada direkt na izpušno cev, ker se voda upari seveda dim.
Odprem posodo s hladilno tekočino, notri vre in tekočine praktično ni.
Kličem Edota, pravi naj počakam da se maišina shladi, nato nalijem notri novo in se skušam priplejati do njega.
Čez dobro uro nalivam notri, ampak pod mašino potok ... očino zadeva pušča.
Mimo se pripelje ena privat avtovleka; naročim naj me pobere ko opravi s trenutno stranko. Pri Edotu kaki dve uri kasneje mi pobere 170€.
Edo v naslendjem tednu zamenja počeno vodovodno cev. Ker jo je razneslo na nekaj mestih, se kljub zagotovilom Eda, da temu ni tako, bojim, da je popustilo tesnilo na glavi in da je kompresija udarila v hladilni sistem in da je to razpočilo cev.

Pride naslednji teden in seveda gremo v Vrsar. No, tokrat mi pri cestninski postaji Videž poči guma. V temi se jebem z menjavo in ne najdem ročke dvigalke. Po slabi uri se naveličam in pokličem AMZS. Zamnjamo z malo rezervo, s katero se kar odpeljem na Hrvaško. Omejitev po njihovi istrski avtocesti je itak samo 80 km/h.
V naslednjem tednu menjam vse 4 gume, strošek cca. 500€.

Kaka dva vikenda potem vse OK.

Prejšnji teden se v službo odpravim kar v ponedeljek zjutraj. Že po nekaj km kar crkne avtoradio. Zdi se mi čudno ... še po nekaj km, pa avto spet začne kašjati. Na srečo sem v bližini bencinske postaje INA (istrska avtocesta je brez odstavnega pasu in prav grozna za primer okvare). Tam prosim črpakarja, če mi pomaga vžgati avto. S svojim Puntom se pripelje do mojega in na kable Saab vžge brez problema. Čudno se mi zdi zgolj, da je sedaj eletrika začela zajebavati med vožnjo; prej je bilo vedno tako, da je odpovedal že pri samem vžigu.
Torej avto je prižgam, po nekaj krogih na parkirišču, grem nazaj na avtocesto. Po plačilu cestine na Mirni spet crkne avtoradio ... zdaj ne tvegam in že zavijam na odstavni pas; vmes začne crkovati že tudi mašina.
Tokrat imam AZMZ Gold paket (al nekaj takega) in po kakih 10 min preklinjanja, kličem AMZS. Po kakih 15 min pošljejo tovornjaček iz Postojne, čez cca. 2,5 ure je pri meni. Namesto, da bi bil ob 8.30 v službi na prvem sestanku, me Edo pripelje iz Škofja loke malo pred 16 popoldan.

V naslednjem tednu Edo popravi avto; dal je obnoviti alternator, notri je spet drug akumulator, menjane svečke, rotor, kapa, menjano olje in filter ...
Uskladiva se, da mi ga spotoma pripelje do doma in pusti kar pred vhodom. Kar happy sem bil, kljub vsem težavam verjamem, da je sedaj vse OK in da je moj kabrič spet "back on the road".

Pa opazim pri gumi neko čudno lužo. Odprem pokrov mašine ... vse mokro, hladilna tekočina spet od nekod šprica po mašini ....



Sedaj razmišljam o opcijah:

a) Zrihtam cabria, da ne bo težav z zanesljivostjo, hkrati, pa uredim še nekatere bolj vizuelne reči; menjava strehe, nižje vzmeti, novi amortizerji, vgardnja notranjih instrumentov, ki kažejo temperaturo olja, merinik el. napetosti in pritisk olja - namen je pravočasna diagnostika.
To pomeni vložiti v roku enega leta cca. 2-3000€. Ta opcija pomeni, da si kot ljubitelj Saab-ov sicer zadovoljen, istrske avtoceste in možnih novih okvar pa me bo še vedno malo strah
b) Nabava sekundarnega vozila - npr. 9-5. Dva avtomobila pa potem pomenita dvojne stroške (dvojne gume, registracija, servisi ...) - nekako bi se rad izognil temu. Imeti zapuščenega in neregistriranega c900 pa je tudi brez veze.
c) Prodaja c900 in nakup nečesa novejšega. Če ne bi bil tako navezan na c900, ki je praktično osebni hobi-projekt, bi to že zdavnaj storil.

Cca. vsi bližnji in še dodatnih 25 ljudi mi je reklo, naj usekam c) V tem tednu sem na dopustu ... morda odločitev dozori sama od sebe ... ampak po moje ne bo c)
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Težave z vžigom - 25.08.10 15:20 Uff, tole je pa že grozljivka... sem kar srečen da je pri mojem samo menjalnik hin . Držim pesti, da se boš odločil, da ga boš obdržal.

Firbec me daje, koliko si pa naredil km odkar ga imaš?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Težave z vžigom - 25.08.10 15:31 jaz pravim samo tole "svaka ti čast", ali imaš tako dobre živce ali si tako strasten ljubitelj Saabov, mislim, da gre za oboje...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Težave z vžigom - 26.08.10 11:46 janez je napisal:
Firbec me daje, koliko si pa naredil km odkar ga imaš?
Žal km ne spremljam redno, nekako pa takole:
2007 10.000 km
2008 10.000 km
2009 25-30.000 km
2010 (do sedaj) 15-20.000 km

Koliko pa jih s tvojim c900 delaš ti?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Težave z vžigom - 26.08.10 11:55 jest sem sedaj, v prvem letu lastništva, prevozil 19.000 km....daily driver...
ga pa zadnje pol leta občutno manj vozim, kot prejšnje leto.
Po nakupu je bil vsak vikend sončen, in se je šlo kam na izlet, pa tudi če ni bilo to čisto res
Bomo videli kako bo, želje so da ga ne bi toliko veliko uporabljal...bomo videli...
lp
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Težave z vžigom - 26.08.10 12:26 Svaka čast, da se ti da z vsem tem ukvarjat. Meni bi že šli vsi živci, da ne omenjam denarja. Kako pa v službi prenašajo zamujanje na sestanke?

Tudi jaz navijam, da ga obržiš. Sicer pa vprašanje za koliko bi se prodal s takimi problemi?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Težave z vžigom - 26.08.10 15:02 Grega je napisal:
janez je napisal:
Firbec me daje, koliko si pa naredil km odkar ga imaš?
Žal km ne spremljam redno, nekako pa takole:
2007 10.000 km
2008 10.000 km
2009 25-30.000 km
2010 (do sedaj) 15-20.000 km

Koliko pa jih s tvojim c900 delaš ti?


Skupaj sem jih naklepal 55.000. Zdaj se velik manj vozim. Tamala na zadnjih zicih verjetno ne bi uživala ob odprti strehi

Jaz sem imel do sedaj relativno mal problemov, v štirih letih sem cca 1700 € notri vložil, štel sem pa redne in izredne servise + nova streha, brez gum in registracije.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Saab on! - 25.12.10 21:23 c900 od avgustovskih grozljivk dalje dela OK
Kljub temu, da mi je v 2010 povzročil veliko preglavic, bi mi bilo sedaj seveda žal, če bi takrat obupal in ga prodal.

V prejšnjem tednu mi je Edo menjal jermene, ker je eden začel cviliti. Strošek cca. 80€.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:c900 cabrio - znižanje - 09.03.11 12:34 V vmesnem času avto dela b.p.
Med vikendom mi je Edo montiral nižje vzmeti. Razlika predvsem spredaj - cca. 40 mm nižji. Malo boljše zgleda, pa malo težji volan, zdi se mi tudi, da preko volana dobiš več feelinga za cesto. V udobju ni velike razlike. Ni pa bilo to neko radikalno znižanje; nabavljen c900 lowering kit na Skandix-u.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:c900 cabrio - znižanje - 09.03.11 13:37 Si imel prej originalne vzmeti? So iste, kot pri meni?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:c900 cabrio - znižanje - 09.03.11 13:42 Mislim, da so bile originalne in take kot pri tebi. c900 Aero in SPG so dobili šele v letu 1987 serijsko 20 mm nižje vzmeti.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:c900 cabrio - znižanje - 09.03.11 13:42 Jih boš rabil ali bi prodal?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:c900 cabrio - znižanje - 09.03.11 23:37 Ti jih šenkam - so pri Edotu.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:c900 cabrio - znižanje - 10.03.11 09:08 Hvala, ob priliki dobiš za pivo. Edo, ne zabriši jih stran
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:c900 cabrio - 07.07.11 14:54 Evo, avto mi je cel vmesni čas od lanskega leta dobro deloval ... do danes

Včeraj sem moral skočiti v Celovec in na parkirišču skušam vžgati avto. Vžge in crkne. Probam ponovno, ne vžge. Ker sem ga parkiral na pločniku na klančini, si milsim, da je najbrž to kaj krivo. No v enem od naslednjih poskusov avto vžge. Pot do Celovca in nazaj b.p.
Danes spet šibam z enega sestanka ... avto vžge in crkne. Nato ne vžge več, starter sicer dela vendar mašina ne zalaufa.
Pustim avto kar na eni xy ulici in kličem Eda.
Čez kako dobro uro kliče Edo, da je šla pumpa za gorivo. Na srečo imam rezervno in bo morda še danes montirana.

Še sreča, da je včerajšnja pot v Celovec in nazaj uspela
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:c900 cabrio - 07.07.11 18:49 Nikoli ne obupaj nad tem lepotcem!
Vreden je zaupanja in skrbi!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:c900 cabrio - 03.09.11 22:44 Evo, avto dela cel čas b.p. kot daily driver.
Včeraj sicer menjal akumulator, sicer pa bom kot kaže večji del poletja preživel brez večje okvare
{da vidimo če Murphy deluje - načeloma je vsakič ko sem se hotel mal pohvalit kaj crknilo}
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:c900 cabrio - 01.09.13 13:44 Kjub vsemu, mi avto še vedno super služi; tako kot "daily-driver" (imam ga že skoraj 7 let), še najbolj pa seveda, ko se vsak vikend vozim na Primorsko (odsek Postojna - Koper in nazaj, vedno prevozim po stari cesti brez strehe = priceless).

Avto super potegne (friziranje Edota z Red box APC), vožnja brez strehe je precej boljša kot npr. v BMW Z4 ali Mercedes SLK (potrdili tudi lastniki), posebnega vzdrževanja ni (enkrat letno sicer se kaj manjšega pokvari, ampak takrat uleti Edo in hitro spet vse OK), porabo okoli 9-12 litrov pa nekako pač vzamem v zakup.

Letos sem precej razmišljal o prodaji in nabavi novejšega 9-3, cabrio seveda. Zaenkrat sem se odločil, da ga obdržim še vsaj kako leto; bo pa najbrž v 2013/14 deležen nekaj vložka (nova streha, upam, da najdem sedeže, sanacija opraskanih odbijačev, poliranje itd. - večinoma kozmetika, ker strojno je b.p.).

Ker sta si prejšnji teden avto sposoile Thelma & Louise, evo še en škljoc
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
<< Začetek < < 1 2 3 4 > > Konec >>
© 2024 Slovenski Saab portal