Obiskovalci
Trenutno 2 gosta
Obisk skupaj: 234816801


v iskanju našega saaba 96 - 11.01.09 21:35 Pozdravljeni,
že nekaj časa berem ta forum, danes pa sem se tudi včlanil. Sem Gabrijel, star 26 let, z goriškega konca, ljubitelj vozil in še posebej znamke saab.

Naš prvi družinski avto, ki se ga spominjam, odkar mi spomin seže, je bil Saab 96. Oče ga je kupil rabljenega, ko sem bil še v plenicah, in imeli smo ga vse do leta 1992. Bil je svetlo sive barve, letnik 1970, z oglatimi lučmi in kovinsko masko spredaj. Do konca je bil v zelo solidnem stanju, leta 1992 pa ga je oče prodal g. Planincu v Krško. Večkrat se spomnim na ta avto in se sprašujem, če je morda še med voznimi. Slišal sem, da naj bi g. Planinc avto nekaj časa imel, ga bojda prebarval v neko drugo barvo (ne vem katero) in nato naj bi končal nekje na Celjskem.

Če kdo kaj ve o tem avtu, bi bilo hvaležen za kako informacijo, ker sem zelo radoveden. Nimam nobene kopije prometne ali številke šasije, oče pa se spomni, da je bila v prometni navedena prva registracija začetek februarja 1970, tudi nekje na krškem ali novomeškem koncu.

Nekaj starih slik našega saaba sem že našel, moram jih le poskenirat, potem jih priložim.

Lep pozdrav vsem še enkrat!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:v iskanju našega saaba 96 - 13.01.09 00:07 Evo ga! Zgornja slika je iz leta 1985 ali 1986, na njej pa sem poleg avta tudi jaz. Pod njo je naš saab leta 1992, pred prodajo, vidna je poškodba zadnjega blatnika, ki mu jo je prizadejala moja mama. Spodaj je notranjost, ki je bila načeloma rdeča, voznikov sedež pa je oče enkrat zamenjal, ker je bil že zelo zdelan, in je bil od takrat naprej črne barve.
Priponka: saab.jpg
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:v iskanju našega saaba 96 - 13.01.09 00:20 to so bili res eni klasični designi. čista umetnost če človek pogleda to avtomobilsko oblikovanje v starih časih.

sicer tudi sedaj niso slabi, samo sedaj ko gledam kak star film iz '50 ali '60 se mi zdi da je bilo takrat zaradi manjšega znanja aerodinamike ševeč odpuljenih idej ter umetniške svobode
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal