Obiskovalci
Trenutno 7 gostov
Obisk skupaj: 235296506


Gume, diski in akumulator pri avtu ki stoji - 10.04.08 23:57 Moj SPG večinoma stoji v garaži, nameravam pa letos med drugim zanj kupiti nove gume in akumulator. Ravno pri tem dvojem me skrbi: da bodo gume postale "jajčaste", če bo nato večino leta stal.

Podobno je glede akumulatorja - zadnji mi je na parkirišču zmrznil; zdaj je avto v podzemni garaži, kjer pa so pozimi temperature najbrž tudi pod ničlo. Bo najbrž bolje, da bi ga vzel iz avta ter shranil nekam na toplo? Koliko časa pa zdrži akumulator, če je sicer na toplem, vendar neuporabljan?

Zanima me tudi glede diskov in ploščic - menda tudi zanje ni dobro, če avto dalj časa stoji. Kolikšen je kritičen čas?

Za nasvete se zahvaljujem.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Gume, diski in akumulator pri avtu ki stoji - 11.04.08 08:30 V podzemni garaži ni nikoli pod ničlo... Meni so bremze "prpikale" po 5 mesecih in to zunaj, tako da ni panike, za gume pa tudi ni problema če se boš vsaj 3x na leto peljal.
Ne vem koliko ima SPG kaj elektronike, vendar akumulator preprosto odklopiš...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Gume, diski in akumulator pri avtu ki stoji - 11.04.08 09:58 Za gume obstajajo "copatki", ki jih podlozis pod vsako gumo - s pomocjo njihove strukture drzijo gumo v "shape-u" in deformacija je bila preteklost - najdes jih pri specializiranih trgovinah za starodobnike. (Mislim, da stanejo okrok 20 EUR na komad.

LP, Matija
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Gume, diski in akumulator pri avtu ki stoji - 11.04.08 11:09 Ravno kak teden nazaj sem pri grajzarju spraseval glede akumulatorjev...
cca na 14 dni ga je dobro malo priklopit na napajalnik. Se pravi ven iz avta, nekam ob napajalnik in se obnavlja. Ce tega ne pocnes se ti pocasi seseda zagonska moc.
Jag elskar Sverige!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal