Obiskovalci
Trenutno 14 gostov
Obisk skupaj: 235605498


9k sam ugaša zasenčene luči - 17.08.10 17:34 Pozdravljeni,

Imam eno težavo.
Moj 9k po kakšnih 15 vožnje sam ugasne zasenčene luči. pozicija pa gori. Ko nato prižgem doge luči mi ponovno prižge zasenčene luči in ne dolgih.
Imam pa avtomatske luči ( zasenčene prižge ko zaženem motor).Mi lahko kdo prosim pomaga, ali pove kakšen nasvet?
Lep pozdrav,
Damir
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:9k sam ugaša zasenčene luči - 18.08.10 08:41 Lahko da je narobe kaj v povezavi z računalnikom, ampak tega modela (Saab 9000 ) ne poznam, kako imaš narejeno elektroniko.

Če vprašaš mene, bi poleg seveda vseh varovalk pregledal še vse releje, mislim da bi znala biti tukaj težava. Releji se pri določenem številu vklopov/izklopov zapackajo s sajami, ki nastanejo kot posledica isker pri preklapljanju spojnega mesta (to pomeni "šmelcanje"). Časovni zamik pojava napake pa je lahko posledica tega, da je šel časovni rele.

Očisti rele, pobrusi oba spojna mesta, pa bi zadeva morala laufat naslednje toliko. Če ga ne boš mogel odpreti, pa preprosto kupi nov rele istega Tip-a, ne sme biti prevelik strošek - kliči na IC elektroniko v Bežigrad: http://www.ic-elect.si/
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:9k sam ugaša zasenčene luči - 18.11.10 22:09 A si diagnosticiral napako?

Kaj je bilo in kako si jo odpravil?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:9k sam ugaša zasenčene luči - 05.12.10 09:37 Pozdravljen,
Ja v bistvu sem vzel ven vse releje in sčistil vsa kontaktna mesta. Potem je bilo en čas vredu,ampak mi je enkrat vmes ponovno ugasnil luči.Ko pa je začelo postajati bolj hladno pa se mi sploh več ne dogaja.(Saj nasplošno se mi zdi da avto boljše deluje ko je bolj hladno ) Bom ga pa v vsakem primeru peljal avtoelektričarju spomladi saj še mam par ostalih malenkosti za urediti.
lp.,
Damir
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal