Obiskovalci
Trenutno 47 gostov
Obisk skupaj: 236621192


Po manjsem posegu mi 9k ne vzge vec - 24.08.12 20:49 Torej sam sem sel v zamenjavo radiatorja za ogrevanje kabine in po tem ko se vse nazaj sestavil, mi avtomobil ne vzge vec. Vergla, a ne da nobenega znaka, da bi zagnal. Vsa ostala elektrika deluje BP in svecke so mokre ... problem je vrjetno elektricni ali se motim?

Med menjavo se mi je prekinila varovalka na katerem sta kljucavnica prtljaznega prostora in zaslon potovalnega racunalnika, po menjavi to dvoje dela, vzge pa se se vedno ne.

Karsnikoli predlogi bi bili dobrodosli.

Ima kdo morda kaksnega resnega mehanika, oziroma avtoelektrikarja z obale za priporocit?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Po manjsem posegu mi 9k ne vzge vec - 25.08.12 21:57 Jaz sem mojga Aerota ravno danes ponovno spravil nazaj k sebi... Isto kot pri tebi, verglal je, zalaufal pa ne...

Kriv je bil senzor glavne gredi.

Da ni pri tebi isto? A med verglanjem se kazalec na obratomerju kaj premakne ali je popolnoma zabetoniran na ničli?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Po manjsem posegu mi 9k ne vzge vec - 26.08.12 07:19 Kazalec obratomera je 'zabetoniran' na nicli.

Vceraj popoldne sem poklical Eda 9000 (upam da nisem bil prevec nadlezen : ) in pravi da sigurno se gre za slabo maso nekje. Predvidevam da nekje na povezavah in prikljuckih v neposredni blizini motorja ventilacije kabine, ki sem jih med posegom premikal.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Po manjsem posegu mi 9k ne vzge vec - 17.09.12 07:44 Tako torej ... zadevo sem resil na Saab servisu v Trstu in sicer je bila s strani enega izmed prejsnjih lastnikov, na avtu neprofesionalno izvedena predelava elektricne napeljave in med drugim se je s strizno sponko na napajanje ECUja priklopilo nov vodnik, katerega se je kasneje snelo (ni cisto jasno kaj je bilo gor priklopljeno), sponka pa je na zici ostala, cez cajt je spoj oksidiral in zica je dobesedno razpadla. Dokler je bilo vse na miru, je tok se sel zkozi, ko pa sem premikal celoten sop kablovja, ki mi je bil v napoto med zamenjavo radiatorja, pa se je precvikana zica izgleda ravno toliko razmajala, da ni bilo vec stika in ECU je ostal brez napajanja, pol pa se je dogajalo, kar sem opisoval zgoraj.

Na servisu so mi pregledali vse pomemnejse dele elektroinstalacije, sneli se par sponk, ponovno spojili zice s profesionalnimi spoji in obnovili izolacijo kablov tam kjer je bilo potrebno.

Vse skupaj me je prislo 295e, kar se mi konc koncev niti ne zdi pretirano, ceprav tudi malo ni ali dobar.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Po manjsem posegu mi 9k ne vzge vec - 27.09.12 14:42 Kolikor sem razumel iz napisanega, če ti avto ni užgal si ga moral dat še na avtovleko do servisa, ali so ti ga oni prišli iskat?
Samo, da si ga zrihtal
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Po manjsem posegu mi 9k ne vzge vec - 30.09.12 06:05 Do servisa je prisel s pomocjo avtovleke. Bi pa skoraj rekel, da imam kar sreco, da imam tako blizu uradni Saab servis, ceprav ob se ob nakupu nisem niti pretirano oziral na tole.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Po manjsem posegu mi 9k ne vzge vec - 29.11.12 11:19 Stasis je napisal:
Tako torej ... zadevo sem resil na Saab servisu v Trstu in sicer je bila s strani enega izmed prejsnjih lastnikov, na avtu neprofesionalno izvedena predelava elektricne napeljave in med drugim se je s strizno sponko na napajanje ECUja priklopilo nov vodnik, katerega se je kasneje snelo (ni cisto jasno kaj je bilo gor priklopljeno), sponka pa je na zici ostala, cez cajt je spoj oksidiral in zica je dobesedno razpadla. Dokler je bilo vse na miru, je tok se sel zkozi, ko pa sem premikal celoten sop kablovja, ki mi je bil v napoto med zamenjavo radiatorja, pa se je precvikana zica izgleda ravno toliko razmajala, da ni bilo vec stika in ECU je ostal brez napajanja, pol pa se je dogajalo, kar sem opisoval zgoraj.

Na servisu so mi pregledali vse pomemnejse dele elektroinstalacije, sneli se par sponk, ponovno spojili zice s profesionalnimi spoji in obnovili izolacijo kablov tam kjer je bilo potrebno.

Vse skupaj me je prislo 295e, kar se mi konc koncev niti ne zdi pretirano, ceprav tudi malo ni ali dobar.


Predidevam da imaš mojega bivšega srebrnozlatega turbota

Glede popravila je bilo takole... na avtu je crknil varnostni ECU...popravilo se je izvedlo v Nemčiji toliko da smo se lahko pripeljali nazaj v LJ. To, kar je bilo tam prebrikano so naredili na servisu v Nemčiji in nas je stalo cca 1000€ Skupaj z avtovleko, hotelom za tisti dodaten dan itd... Kasneje se pa tistemu ni več posvečalo kaj časa, ker je avto deloval normalno.

Če te zanima celotna zgodovina avta od leta 1997 naprej mi kar javi Pripeljali smo ga z ladjo iz Toronta leta 1997. DI kaseta je nova, izpušni sistem... itd.. Srečno vožnjo.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Po manjsem posegu mi 9k ne vzge vec - 29.11.12 11:25 http://www.saabslo.com/index.php? option=com_simpleboard&Itemid=53&func=view&id=13862&catid=2

o zgodovini sm tud nekje že pisal.. drgač pa vidim da iščeš srebrno ogledalo.. avto je zlatosrebrn in bo srebrn o ogledalo grdo izgledalo
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Po manjsem posegu mi 9k ne vzge vec - 19.12.12 07:15 Hehe, pozdravljen.

Predivdevam, da ti nisi ta od katerega sem kupil avtomobil? Kakorkoli ze, s celotno zgodovino avtomobila bi bil zelo zadovoljen, ja. Sem pa par zadev na avtomobilu spremenil: odstranil sem spojler in lopate, ker mi je to grdo. Je pa oboje shranjeno in lahko dam nazaj gor, ce je potreba. Pokrove platisc sem dal prebarvati v barvo karoserije, ker pred tem so bila crna (ne razumem zakaj je to nekomu lepo) in avtomobil sedaj z boka izgleda bistveno bolj slozno.

Ogledala sem nasel v navadni crni plastiki. Sem nekako v precepu ce bi jih dal prebarvat v barvo karoserije ali jih obdrzim v crni. Trenutno sem bolj proti barvi karoserije, hehe.

Pa imas slucajno kodo originalnega avtoradia? Ker trneutno je tako, da imam notri avtoradio z enim line-outom in sem zato moral naredit en Y spoj za priklopit tako zadnja kot sprednja kanala. Rezultat je da ne morem loceno regulirat glasnosti sprednjih in zadnjih zvocnikov. Zato bi hotel slisat originalni avtoradio, ki pa je zaklenjen.

Se pa trenutno ukvarjam z zamenjavo enega ABS senzorja in z obnovitvijo volana. Oboje imam pri sebi, samo pri ABS senzorju je problem, ker se je star odlomil in je tuljava ostala notri, zato moram snet dol kaksen kos vec kot samo platisce, hehe ... to bo vrjetno v soboto. Volan pa sem zamenjal zacasno zamenjal z enim manj znucanim (se vedno je v slabem stanju in ga ne bi hotel uporabljat) in zdaj gledam razne tutoriale kako obleci volan v usnje, hehe. Mislim, da bi kaj takega zmogel, samo rabim pravi kos usnja in sivalni stroj sposoben sivanja v usnje, za kar se ne vem kje bi nasel, ampak bo ze. Se ne mudi, hehe.

Se en problem imam pri motorjih brisalcev luci, kjer se mi pojavlja, da dobivam neke cudne napetosti na obeh kanalih in pol se brisalci malce nakljucno premikajo, hehe. Sej so bili tudi odklopljeni, pa mi je zdaj jasno zakaj, a ne. Si ze ti imel ta problem ali je do tega prislo kasneje?

Ves kaj je bilo narejeno s termostatom?

In zakaj mi ne odcitava enake napetosti, kot jo odcitam z multimetrom na bateriji? To so se tej zadnji misteriji, ki jih imam na tem avtomobilu. Aja pa grelec zadnje sipe ne dela, samo tega zaenkrat nisem se raziskal, lahko je samo prekinjen kak vodnik.

Se ena zanimivost: nedavno sem uspel dobit se en komplet originalnih platisc in pac jih nesem vulkanizerju, da mi namontira gor zimske gume. Oni naredijo svoje in jaz jih odpeljem domov. No in pol se tako pripravljam na premontazo in malcek cekiram te feltne, pa neki mi vse cudno izgleda, pol pa vidim da niso prav usmerjene, hehe in sicer ce bi jih dal gor bi imel prednje obrnjene v eno smer, zadnje pa v drugo, hehe. Vulkanizer pravi da ni se videl cesa takega (kar mi ne zveni ravno iskreno, ampak okej).
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Po manjsem posegu mi 9k ne vzge vec - 19.12.12 12:28 Za volan je bolje da daš nekmu ki s stem ukvarja. Ponavadi je 50€ dovolj za lahko rečem da kar konkretno narejeno delo.
Jaz svojega še nisem imel potrebe preobleči ker je še super, sem pa pri enem od prejšnih avtomobilov dal preoblečt in sam tako nikoli nebi naredil, niti nimam mehanizacije
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Po manjsem posegu mi 9k ne vzge vec - 19.12.12 16:05 Ze ze, samo jaz take zadeve raje naredim sam, hehe. Ce bom pa videl, da je res prezajebano, bom razmisljal o cem drugem.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Po manjsem posegu mi 9k ne vzge vec - 17.01.13 20:38 Sem našel en zanimiv članek na temo volana.
Mogoče se pa tud sam kdaj odločim z kakšno tako početje, bolj kot ne za sprostitev

http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php? f=56&t=88813
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal