Obiskovalci
Trenutno 17 gostov
Obisk skupaj: 235843645


9-3 love&hate situacija - 10.08.12 15:23 Pozdravljeni

Cca 2,5 let sem že lastnik saaba 9-3 tid letnik 2001, Redno tudi spremljam kaj se dogaja tukaj na forumu in kar nekaj težavic sem že uspel odpraviti s pomočjo izkušenj in zapiskov, ki ste jih delili z drugimi.

Avto sem iskal leto in pol (ker sem si res želel lepo petvratno 9-3 zadnje generacije) in pregledal precej podrtij iz Italije, eno lepo iz Nemčije za katero so pa želeli neke astronomske denarje. Dokler nisem šel v Ljubljano pogledati moje trenutne rakete. 115.00km, notri res kot nov (kar je še sedaj , vsi papirji servisov itd ... Za povrh pa še od prvega lastnika slovenca. Od takrat se je km count dvignil na 172000. Notri je še sedaj kot nov, SID začuda še vedno deluje, piskanje senzorja temperature sem odpravil. Display klime dela - ne dela, kako se obnaša desni brisalec za luč me u bistvu niti ne zanima več ... In na splošno se je prav fajno voziti.
Sta pa dve stvari, ki me blazno motita, in sicer: Po zagotovilih prejšnjega lastnika avto pozimi ni bil uporabljan, se pravi je ždel v garaži v Ljubljani (zna biti, da drži ker sem avto kupil sredi zime z letnimi gumami) - po dveh zimah, več ali manj zunaj pa so mi pospešeno začeli gniti zadnji blatniki. Lani jeseni sem jih dal poštimati, ampak je bilo marca že spet isto. Ličar pravi da bi bi moral dobiti komplet nove obrobe, drugače nimam šans tega urediti. Se je kdo že srečal s podobno težavo? Druga stvar pa je: če avto pustim par dni stati (na ravnem) ne užge ... Potem ga pa malo prerukam in porinem par metrov po parkirišču, potem pa spet potegne nafto in zaprede ko mucek. Res sem si želel saaba (poklicna deformacija in sem na splošno zelo zadovoljen z njim,..sam da mi pa avto rjavi tega se pa ne grem ... pred tem sem vozil uglavnem daljnovzhodne znamke, ki so imele bistveno več km, let in mrcvarjenja za seboj kot ga privoščim saabu, pa ni bilo pikice rje, nobenih tehničnih težav itd ... tankaš in voziš. Če bom lahko tudi tegale saaba pripravil do tega, ga bom še dolgo gledal na dvorišču (ker ga je res lepo gledat če ne bo treba pa kej druzga dokler za tanovo (žal že pokojno) 9-5 ko ne našparam, če bo sploh kakšna kje okoli.

Se opravičujem za mal daljši post.

LP
Luka
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:9-3 love&hate situacija - 10.08.12 17:35 To glede rje mi je čudno, moja 9-5ka (letnik 2000) je preživela 2-3 leti v hiberniranju (prodajala se je zeloooooooo dolgo, pa dvomim, da so jo imel prodajalci pod streho), pa teh problemov ni.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:9-3 love&hate situacija - 11.08.12 14:09 Še nikoli nisem videl, da bi Saab 9 3 rjavel in to na enak način, kot Opel Vectre?!



Seveda, z zamenjavo zadnjih blatnikov se najbolj učinkovito znebiš rje. Ampak dobiti te blatnike...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:9-3 love&hate situacija - 11.08.12 19:54 Tudi moj (l. 2001, 260 kkm) rjavi po zadnjih blatnikih, mogoče so tisto leto menjali dobavitelja pločevine?

Za ne-vžiganje so verjetno krive preperele cevi povratnega voda nafte - postopek popravila lahko poiščeš na tem forumu, in/ali dodatno zmontiraš na dovod goriva še nepovratni ventil.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:9-3 love&hate situacija - 12.08.12 20:17 Oj,

9-3 prve generacije skoraj vsaka začne rjavet pri zadnjih blatnikih na obrobah - pri okrasni letvi. Skoraj vsak ma tam že kako pikico rje ali več. Jaz bom tudi moral to zrihtati na ženinem avti.

LP
Danijel
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal