Obiskovalci
Trenutno 10 gostov in 1 član:
  • Pero
Obisk skupaj: 235816158


2.2 tdi 2002l lambda - 28.10.13 14:07 Pozdravljeni,

Mogoče bi kdo vedel za 9-3 2.2 tdi 125KM 2002 za lamdo sondo kje bi jo imel pa kakšna je?( koliko kabelčkov gre iz nje).
Je tester napisa napako EGR in lambda sonda.

Lep pozdrav,
Damir
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:2.2 tdi 2002l lambda - 28.10.13 14:59 Ne vem če ti bom kaj dost pomagal ampak če ti je tester javil napako tudi za EGR, potem sem 95 %, da ni šla lambda sonda, ampak je v turbo sistemu nekaj narobe, zapackanost s sajami, zato tudi lambda ne kaže več prav.

Najprej torej sistematično preglej tlačno cev turbine in intercooler, če kje prepihava, sčisti EGR in MAP senzor skupaj s kolektorjem, spucaj tudi oddušne lopute pod sesalnim kolektorjem, nalij v tank čistilo za injektorje. Vse to najprej, namesto da direkt stroški z Lambda sondo!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:2.2 tdi 2002l lambda - 28.10.13 18:43 Čakaj malo, dizlaši nimajo lambda sonde! S kakim testerjem si bral napake? Lahko objaviš kode?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:2.2 tdi 2002l lambda - 28.10.13 22:54 Boris je napisal:
Čakaj malo, dizlaši nimajo lambda sonde! S kakim testerjem si bral napake? Lahko objaviš kode?

Ne bom pametoval, tudi na faksu so nas učil, da imajo vsa vozila z notranjim izgorevanjem senzorje za količino kisika v izpušnem plinu, citiram oziroma si izposojam razlago iz enega drugega foruma, ok:

"Diesel nima lamda sonde, ima pa sondo, ki meri kisik. Na podlagi kisika poda podatek o podajajnju goriva.

Kar se mene tiče, če malo karikiram: Lambda sonda je lambda sonda, pa če je montirana na izpuh bencinskega motorja s katalizatorjem, vključena v zaprt krog regulacije količine vbrizganega goriva, ali pa če jo pritrdiš na balanco svojega bicikla, še vedno je lambda sonda.

Če pa razumem narobe in gre za sondo, katere izhod ni v enoznačni povezavi z razmerjem lambda, potem se toplo priporočam za informacijo, za kakšen tip sonde gre in kakšno karakteristiko ima. Takšna sonda bi morala imeti pod vrednostjo lambda=1 praktično konstanten izhod...

Mislim a sploh kdo ve kaj je lambda ...

Lambda je brezdimenzijsko število, definirano kot razmerje med dejanskim razmerjem zraka in goriva ter stehiometričnim* razmerjem zraka in goriva.

*stehiometrično razmerje zraka in goriva je tisto masno razmerje, pri keterem vse gorivo lahko popolnoma zgori, v produktih zgorevanja pa ne ostane nič kisika. Povedano z drugimi besedami, to je razmerje z minimalno potrebno količino zraka za popolno zgorevanje.

Seveda ima diesel drugačen način regulacije kot Otto (bencinski) motor, vendar lahko s čistimi osnovami motoroznanstva razložiš kvečjemu regulacijo diesel motorja ala golf TID, kjer je edina regulacija količinska regulacija vbrizganega goriva.

Če motor (diesel) ne deluje s konstantnim razmerjem lambda, to še ne pomeni, da ta podatek pri dieselskem motorju ne obstaja / ga ni mogoče določiti / je popolnoma irelevanten.

Sicer pa predvidevam, da dobro veste, zakaj se bencinske motorje danes "posiljuje" s konstantnim razmerjem lambda=1, ki ni optimalno niti za doseganje največje moči, niti za doseganje optimalne porabe... In tega se dobro zavedajo tudi vsi proizvajalci, zato se izven območja standardnih emisijskih testov s pridom poslužujejo "sive cone".
"
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:2.2 tdi 2002l lambda - 29.10.13 06:08 Lahko potemtakem objaviš fotografijo, kje na izpuhu se pri dizelskem Saabu nahaja ta - kakorkoli jo že imenuješ - sonda?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:2.2 tdi 2002l lambda - 29.10.13 08:39 Boris je napisal:
Lahko potemtakem objaviš fotografijo, kje na izpuhu se pri dizelskem Saabu nahaja ta - kakorkoli jo že imenuješ - sonda?

Bom pogledal točno kako je to pr mojem motorju narejen, sam ne vem v katere vse diesel motorje različnih znamk/modelov in kdaj so jih začeli vgrajevati, so pa zagotovo vgrajeni, kle tudi tile pišejo o tem:

http://www.lambdapower.co.uk/TechNotes/Tech- 14.asp
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:2.2 tdi 2002l lambda - 29.10.13 21:09 Običajen dizelski motor lahko dovolj dobro izračuna količino kisika v vstopnem zraku iz podatkov o pretoku, tlaku in temperaturi polnilnega zraka. Na osnovi teh izračunov nato prilagodi pljunek nafte .

Lambda sonde so prišle kasneje, z večjimi ekološkimi pritiski. Zgoraj omenjeni parametri se pri atmosferskem bencinskem motorju ne merijo (oziroma jih je težje), zato ima tam sonda bistveno večjo vlogo.

2.2 litrski dizelski motor v Saabu zagotovo nima nobenega tipala v izpuhu. 1.9 litrski pa kolikor vem zgolj temperaturno tipalo pred in za DPF, kisika pa ne meri.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:2.2 tdi 2002l lambda - 30.10.13 17:50 Ta tester bi pa rad vido, malo se je pošalil z vami.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:2.2 tdi 2002l lambda - 31.10.13 08:28 Pozdravljeni ponovno.

Najprej hvala za odgovore in učno uro o funkciji lambda sonde.
Ja testiran je bil z univerzalnim Bosch testerjem na servisu. Saj malo mi je bilo čudno, da bi imel dizel lambdo . Sem očistil EGR, MAP kolektor, edino čistila še nisem dal v tank. Drugače cevi zgleda da so o.k. nič ne kaže na to da bi kje kaj puščalo. Edino pri kolektorju izpuha se mi zdi da bi mogoče izpuh malo puščal ( rahlo sajasto pri pletenem delu izpuha ).
Se pa mi je sedaj zgodilo da slabše/dlje vžiga.
Lučka za motor pa ne sveti več razen kadar dalj časa zaviram z motorjem se za sekundo dve prižge(mi je tudi uganka).
Glede testerja pa pač vem da ga tja ne peljem več, bi pa povprašal če ima kdo v MB ali okolici tester za SAAB-a, da bi se dogovorili.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:2.2 tdi 2002l lambda - 31.10.13 20:03 Če ste iz okolice Maribora vam vse te težave lahko uredim, samo oglasit se morate pri meni. Lp Marko ( 070 812 687 )
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal