Obiskovalci
Trenutno 7 gostov
Obisk skupaj: 237785896


9-3 2.2 2004 -ne užge - 01.12.13 10:58 Evo pa me je že drugič pustu na cedilu. Grem domov iz pop sihta ga probam vzgat in mi z muko vzge po cca 5sek. Nato skočim se na en pircek cca pol ure grem nazaj da se odpeljem in saab ne uzge. Pa smo tam. Avto verglam veckrat cca 15 min. vendar nic. Se dobr da sm mel enga tm da me je dam odpelal. nasledje jutro se prpeljem do avta za foro si recem da poskusmo in avto cca po 10 sek uzge. Se peljem par krogov tm da mal akumulator nafilam(star cca 2 leti). Ga zaparkiram se mi je mudil na siht in pocakam do pop. Pop. ga spet probam uzgat in brez problemov. Zvecer pa spet rabil 6 sek da je uzgal. Tk da zdej pa res ne vem kaj ga matra. Svecke tud menjane. Kdaj se pa velik servis dela pa kaj se menja?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:9-3 2.2 2004 -ne užge - 01.12.13 18:09 Ce se ti med temi dolgimi verglanji oziroma kadar noce vzgat kadi crno iz avspuha, ti najverjetneje eden od obeh solenoidnih ventilov odpoveduje. Ker ko motor ugasnes, skoci ventil nazaj na prvotno lego. Ti si ga pa najprej tezje vzgal, nato pelu na kufe in ga se toplega nazaj vzigal, ventil pa je bil najverjetneje zaskocen, ker star iztrosen od toplote zariba po domac povedan. Ko se ventil ohladi, zaribanost popusti, zato hladen motor spet uze nazaj. Ventilcek stane okoli 50 EUR.

To da ti pa v teh hladnih dneh slabse vziga je pa zato, ker ti, ko je temperatura okoli minusa, racunalnik na Bosch pumpi ne sprozi vziga grelnih sveck (tulijava na armaturki), potem pa rabi mal vec obratov, da mrzla nafta eksplodira. Grelne svecke se pri 2.2 TiD vzigajo le pri dolocenem minusu zunaj (ne vem tocne temperature). Resitev je Kopac, ki predela elektroniko na Bosch pumpi, cena okoli 200 EUR. Od tu dalje ti bo racunalnik vedno prizgal svecke, pa je zunaj +50sC ali -20, kresnal pa iz prve.

Preglej tudi celoten vakum sistem cevk in kako je z dovodom goriva.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:9-3 2.2 2004 -ne užge - 01.12.13 20:24 Ja mislim da so tudi kake vakum cevke za zamenjat. Salsero kje pa naj bi bil ta ventil? Ampak nism nč opazu da bi se mi med vergljanjem kaj crno kadilo ven edino pol ko ga prizges pol pa itak da zakadi. Se mi je pa zadnjic slavna lučka za motor prižgala pa mi je po dveh dneh zginla. TKo da je lohk tud tm za pogledat ce je ona ze kej javljala napako. Ma se bom en dan mal do kopača zapelu pa da vidmo če bo kej za vidt.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:9-3 2.2 2004 -ne užge - 01.12.13 21:59 Klasika so preperele cevke povratnega voda goriva. V tem primeru ti izrazito slabše vžiga na klancu z nosom navzgor (nafta odteče v tank).
Grelne svečke si lahko bistveno ceneje predelaš na tipko, ki jo stisneš pred zagonom.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:9-3 2.2 2004 -ne užge - 01.12.13 22:02 Najbolj poceni in zanesljivo je, da kupiš bencinarja.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:9-3 2.2 2004 -ne užge - 02.12.13 10:08 anzecki je napisal:
Salsero kje pa naj bi bil ta ventil?

Ventilčka se nahajata na levi stranici ohišja - plastične škatle, ki nosi akumulator, ob motorju desno, kamor iz vakuum pumpe pridejo nanju priklopljene vakuum cevke.

anzecki je napisal:
...edino pol ko ga prizges pol pa itak da zakadi.

Pokadil ne bo nikoli več, ko boš uštimal vžiganje grelnih svečk ob vsakem zagonu motorja (7 sekund sicer traja interval gretja svečk, preden tuljava na armaturki ugasne).

Se pa pridružujem mnenju Borisa, tudi sam sem nekoč že menjal cevi povratnega voda in je bila izboljšava vidna takoj.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal