Obiskovalci
Trenutno 57 gostov
Obisk skupaj: 237762722


"zadušen zvok" - 09.12.13 16:35 Pozdravljeni,...

pišem Vam, ker sam ne najdem pametnega odgovora, na situacijo, ki se mi dogaja zadnja 2 tedna:

Torej, zadnjih 14 dni, se mi je že 2x zgodilo, da je avto začel "zadušeno brnet", pojavil se je pa tudi močan neprijeten (ne znam opisat) vonj pri izpuhu. Če avto ugasnem je spet vse OK. SID mi ne javlja nobenih napak, ne opažam nobenega odvečnega sajastega dima, vse funkcije avtomobila so normalne, prav tako moč motorja. Avto sem v petek peljal k mojemu mehaniku, kjer so ga priklopili na računalnik, ampak tudi oni niso našli nobene napake. Olje menjujem na 10.000 km(Shell extra 5w30)Berem na forumu o zamašenih FAP, DPF filtrih, regeneracijah ipd. ampak nimam takih simptomov.

Avto: Saab 9-3, 1,9 tid, 150.000 Km, 120km
Mi lahko kdo svetuje?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:"zadušen zvok" - 09.12.13 20:33 Ta zadušen zvok in smrad podoben temu kot da bi kdo kaj varil ? Tvoj avto hoče naredit regeneracijo filtra,ti mu pa ne pustiš,ker ugasneš motor.Potem ko ga ugasneš se pa regeneracija prekine in potem znova rabi precej časa,da so ustvarjeni pogoji da lahko naredi regeneracijo.To čudno "bobnenje" ki ga slišiš in smrad,ki ga vohaš,je to,da trdi sajasti delci gorijo v filtru.Takrat bi ga moral peljat na avtocesto in vozit z čim višjimi obrati,da pomagaš to svinjarijo iz filtra ven spravit.Saj je logično,višji so obrati,večja temperatura se ustvari,kar je posledično boljša gorljivost in izpihovanje na aufspuf je bolj intenzivno.
Za ta motor,ti priporočam uporabo motornega olja MOBIL FORMULA 5/30 ki še ima posebej izboljšane lastnosti za delovanje DPF filtra in pa občasno je treba malo po gasu pritisnit na avtocesti in ga malo prepihat.

Tu imaš še link za olje,jaz sem zelo zadovoljen z njim.

http://www.motornaolja.com/produkt/mobil-1-esp- formula-5w-30/
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:"zadušen zvok" - 09.12.13 20:41 Še to.
Napisal si, da nimaš takšnih simptomov,da bi lahko bil filter.
Točno takšne simptome imaš,ko vsak saab 1.9 tid.Nebo nobene lučke,dokler nebo prepozno.Ko se lučka prižge je filter že zabasan in ga ne more več sam očistit.Tvoj avto še pa filter čisti sam,na tebi je samo da mu pomagaš da mu bo uspelo.Če ne pa na Tech2 in sprožit regeneracijo.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:"zadušen zvok" - 10.12.13 07:49 A v navodilih od avta nič ne piše o tem postopku? Jaz bi ga pomoje tudi raje ugasnil, če ne bi vedel, za kaj gre.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:"zadušen zvok" - 10.12.13 15:07 Hvala Melhi. Sem po tihem upal da bo kaj takega.
Danes, ko sem šel v službo se je spet isto zgodilo, sem ga takoj zapeljal na AC in naredil dobrih 35 km na 3500 obratih, pa pol šel v službo.

Upam da bo sedaj mir, za nekaj časa. Ker drugače, se lahko pripravim na avtomobilsko kap.

Cleaner, jaz vsaj v mojih nisem zasledil, kakšne omembe.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal