Obiskovalci
Trenutno 10 gostov
Obisk skupaj: 237771261


Čiščenje / pranje žarometov oz. parabol - 11.10.14 18:48 Pozdravljeni,

Pred 14 dnevi sem postal (zaenkrat še srečni) lastnik Saaba 9-3 linear, 2003, 2.2 TiD.

Saab je sicer odlično ohranjen tako in drugače, vendar pa sem bil šokiran nad vidljivostjo ponoči - žarometi so precej oblačni, predvsem sovozniški.

Bral sem sicer da je težava pri Saabih z notraje strani in tako je tudi pri meni, saj se po poliranju žarometov stanje ni izboljšalo kaj dosti (cca 10-20%).

Se je kdo od vas že srečal s tem problemom in kako se ga je lotil? Slišal sem en kup varjant kako se zadeve lotiti (od vlivanja alkohola v žaromet, do DIY rešitev z ovijanjem žic v kombinaciji s krpico in magnetom znotraj + zunaj ..

Kakorkoli, sedaj sem se primoran voziti z meglenkami, ker je vidljivost res obupna. Del tega pripisujem tudi najverjeneje umazanim parabolam, saj z dolgimi ni težav.

Žarnice so sicer zaenkrat klasične, nameravam poskusiti z Nighbreakerji, vendar imam občutek, da nekega silnega izboljšanja ne bo, dokler se stvar ne spuca nekako.

Skratka.. kakršnikoli nasveti so dobrodošli!

Hvala,

Jaka
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Čiščenje / pranje žarometov oz. parabol - 12.10.14 15:11 Preostane ti samo menjava za rabljen brezhiben žaromet.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Čiščenje / pranje žarometov oz. parabol - 15.10.14 19:04 Imam občutek, da nas vse lastnike Saab 93 od letnika 2003 to moti. Vsaj za kratke luči se mi zdi...dolge so OK ali se motim?
Z night breaker ali podobnimi žarnicami bo bolje (iz prakse povem) ne bo pa tako kot mora biti. Tistemu kar si navajen pri ostalih avtih se lahko približaš na maksimalno nekje 75-80%.
Jaz sem imel v prejšnjem Saab 93 že od prejšnjega lastnika vgrajen Xenon aftermarket komplet kar je bilo enkratno. Ko sem ga imel eno leto mi je zaćela ta Xenon elektronika nagajati - beri crkavati in sem zamenjal nazaj na klasiko.
Trenutno sem na H7 Osram Silverstar 2.0, ponastavil sem višino žarometov in sem kar zadovoljen. Napram prej je razlika zelo očitna.
Pa veliko sreče.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Čiščenje / pranje žarometov oz. parabol - 16.10.14 15:05 Hoj,

Ja, po tem kar sem prebral na spletu sem opazil da neke zaresne rešitve ni, razen če bi šel razdirat luč in jo po možnosti zlomil medtem .. Tako da zaenkrat opuščam projekt. Ob priliki bom morda zamenjal luč, v kolikor dobim kakšno rabljeno dobro.

Ne gre toliko da me moti .. Ampak ponoči res ne vidim in se ne počutim dobro za volanom. Poceni xenon projekte bom zaenkrat pustil pri miru. Je pa tako kot si rekel, dolge so OK, dnevnih pa "ni".

Sicer pa bom poskusil z Osramovimi 65W žarnicami. Naj bi dobil cca 500 lumnov več kot na Nightbreakerju in če odštejem 40% kolikor pomoje zgublja parabola.. Bom glih na povprečni svetilnosti.

Še prej moram pa rešit zadevo s konektorji (oksidacija in to) ter nosilčkom, da si luč tudi optimalno naštimam/dvignem, ker sedaj meglenke svetijo višje kot dnevne.

LP!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Čiščenje / pranje žarometov oz. parabol - 16.10.14 18:47 http://www.itis.si/thermoplast-predelava-pl-mas- in-visoko-vakumsko-naparevanje-znidar-anton? 4607793
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Čiščenje / pranje žarometov oz. parabol - 16.10.14 21:43 Mislim, da tudi to ne bi pomagalo, ker predvidevam, da je odstopil tisti reflektivni sloj pri paraboli, saj dolge svetijo OK. Imaš izkušnje?

hvala,

lpj
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Čiščenje / pranje žarometov oz. parabol - 17.10.14 17:22 Nič ni odstopilo (vsaj pri meni ne, sem pogledal s kamero), luči so pač tako slabe..., sam sem to rešil z Osram night breaker (akcija na OMV kakšno leto nazaj) sedaj je nekako normalna svetilnost. Po moje kakšne pametne rešitve ni, ker bo tudi nov žaromet SLAB (problem bo ostal, samo pomlajšali ga boste )
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Čiščenje / pranje žarometov oz. parabol - 27.10.14 20:34 Evo, updejt .. Marko me je rešil z vložiščem (hvala še enkrat!), porihtal sem slabe kontakte na konektorjih in gor nataknil Osramove 65W žarnice (boja 2000 lumnov). Glede na to, da se jih pomoje kakšnih 40% zgubi, je to to in zaenkrat dela BP. Sedaj "vidim"

P.S So pa tele 65W cenejše kot nightbreaker, cca 7.5eur na kos, in ker nimajo "extra svetilnost" je tudi življenska doba precej daljša. Če komu pomaga Obremenitev je cca 0.7A višja, tako da ni panike, s toploto pa tudi zaenkrat še ni težav.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal