Obiskovalci
Trenutno 63 gostov
Obisk skupaj: 237870923


Grelne svečke - 06.01.15 18:46 Živjo.

Lastim si Saab-a 9-3, letnik 2007, 1.9TiD motor, glede na to da je mraz in da mi avto težko vžge samo če je pod -11C, sem se odločil pregledati grelne svečke in prišel do ugotovitve da sta 2/4 kaput. Sedaj pa nastane problem, kako te svečke dat ven, če se ne želijo odtegniti, ker kot prvo, nočem da se zlomijo in da slučajno ne gredo v cilinder in kot drugo da ne razdiram mašine. Imate kakšen nasvet kako to narediti, sam ga mislim peljati v čertek k mehaniku, da jih bova probala zamenjati, da pa se nama ne zgodi zgoraj našteto, bi pa prosil za kakšen nasvet, tisti ki je to že sam menjal.

Zgleda edino da je prednost mogoče da sta mi crknila obedve na levi strani motorja, ker desni delata ok, ker če je mraz do -10C mi avto vžge skoraj vedno. Zgodi se enkrat na teden da mogoče moram pogreti dvakrat preden avto vžge, vem da boste nekateri svetovali da naj ne menjam, dokler dela, sam ne želim da mi avto kje obstane in ne vžge zaradi tega.

Lp in srečno novo leto vsem.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Grelne svečke - 06.01.15 20:43 Prvo kot prvo, menjajo se vse 4.

Pri tem motorju gredo svečke stalno lepo ven, razen če je kaki majster pred tem menjaval in je kaj zjebal, potem pa nastane problem.

Tudi če se svečka zlomi se jo dobi ven brez da kaj pade v motor.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Grelne svečke - 06.01.15 21:14 To sem zvedu ja, da ko se menja se menjajo vse 4. Jaz mislim da se svečke sedaj prvič menjajo, da so notri še vedno original. Kakšen nasvet pa imaš če se zlomi, kaj bi ti naredil v svojem primeru?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Grelne svečke - 06.01.15 21:29 Jaz je ne zlomim če se pa že zgodi pa imam mojstra ki jo potem dobi ven.

Obvezno jih je treba jemat ven pri ogretem motorju !!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Grelne svečke - 06.01.15 21:46 Kolk pa ta mojster pride potem? .

To o ogretem motorju, sem pa klical ene 8mehanikov in od tega so mi 3je rekli da more biti hladen, 5 pa vroč tako da sem se odločil da more bit vroč, in gre k mehaniku ki bo delu na vroč motor in ne hladen

Upam da bodo sle ven, brez problema.

Poročam kaj se bo zgodilo, dan D bo v četrtek
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Grelne svečke - 07.01.15 13:43 ziga18 je napisal:
To o ogretem motorju, sem pa klical ene 8mehanikov in od tega so mi 3je rekli da more biti hladen, 5 pa vroč tako da sem se odločil da more bit vroč, in gre k mehaniku ki bo delu na vroč motor in ne hladen...

Vse tako kot je že Marko rekel, jeba je, če mora potem mojster s posebnim orodjem zlomljeno ven vijačit. Sam sem na svojmu 2.2 TiD menjal vse štiri svečke 2 tedna nazaj, sta bili dve kaput. Preveriš na hitro tako, da en konc žice daš na +12V akumulatorja, z drugim koncem popraskaš po palčki svečke. Če zašmelca, je OK.

No sam bi rad dodal še to, da sem to menjaval pri segretem motorju in so se prav lepo vse odvile ven. Priporoča se, da kadar nove vijačiš v motor, navoj na svečki predhodno pomažeš z baker pasto ali baker sprayem ali pa grafitom. Slednje služi zato, da se svečke ne zapečejo v blok motorja do naslednje menjave.

LP
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Grelne svečke - 07.01.15 19:58 Ta postopek preverjanja je bol tak ne....

Preveri se upornost svečke z instrumentom.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Grelne svečke - 08.01.15 18:47 Živjo!

Vesel nasmešek pomeni tudi da je operacija svečk uspela Moram pa povedati, da so šle tri svečke gladko ven, 2 zaradi tega ker sva jih z sodelavcem (doma mal fuša) našpricala z mastjo, in zgleda se je to vrtlo v navoj in sta šle gladko ven, čeprav se 2 dni nazaj nista premaknile tudi za milimeter, zgleda da je dobro da kakšen dan ali dva prej našpricaš po svečkah in da se to malo vtre na navoj.

Problem je bila le ena svečka, katera je bila na meji, ali poči ali pa gre ven, zgodilo se je slednje in uspešno je bilo vse zamenjano.

Strošek manj kot 100€ in sem srečen.

Lp Žiga.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Grelne svečke - 08.01.15 19:20 Super da je uspelo, mast pa ni prišla v navoj.....
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal