Obiskovalci
Trenutno 21 gostov
Obisk skupaj: 237878090


Bem...mu "immobilizer failure..." - 20.11.14 21:14 Se opravičujem za naslov a mi ga je moj avion začel srati (Saab 93 2.2Tid letnik 2004).
Zdaj ko so nižje temperature se dogaja sledeče: Vtaknem ključ v ključavnico pa se ugasne vse, potem se prižgejo sprednje luči (tudi če imam ugasnjene) vse možne lučke na armaturi, ki čez nekaj časa ugasnejo in tisti veseli zvok dingdong in napiše "Immobilizer failure...bla bla...contact Saab dealer!". Potem odstranim ključ in ponovim vajo in mi včasih vžge brez teženja v drugem, skoraj vedno pa v tretjem poizkusu.
Potem pa peljem po avtocesti zgodaj zjutraj (beri ob enih ponoči), prižgem dolge luči in kar naenkrat mi preklopi na kratke, ugasne vse na armaturi in potem na displayu izpiše tako kot ponavadi pri vžigu ...checking in potem check ok. Potem se spet armatura prižge in dela normalno.
Ni pa nekega pravila za to...sem se peljal z dolgimi tudi 10 minut po avtocesti pa je bilo OK, včasih pa takoj ko vklopim dolge totalno zbluzi....mislim kr neki.

Ima kdo kake podobne izkušnje kaka pametna rešitev???
Hvala vsem za odgovore.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Bem...mu "immobilizer failure..." - 20.11.14 22:57 Pomojem boš moral akumulator zamemjat
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Bem...mu "immobilizer failure..." - 21.11.14 06:46 Jaz sem ACU menjal, ampak mi ni nič podobnega sral oz. česar koli napisal. Enostvno ni več užgal, niti verglal ni. Pa central ni več delal. So pa na armaturki gorele vse možne lučke in ni napisal CHECK OK
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Bem...mu - 21.11.14 08:04 krofl je napisal:
Pomojem boš moral akumulator zamemjat
Tako je !
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Bem...mu - 21.11.14 08:25 S.A.S je napisal:
Jaz sem ACU menjal, ampak mi ni nič podobnega sral oz. česar koli napisal. Enostvno ni več užgal, niti verglal ni. Pa central ni več delal. So pa na armaturki gorele vse možne lučke in ni napisal CHECK OK

Se mi zdi, da so dizli malo bolj občutljivi, kar se akkuja tiče. Tudi pri meni na BMW dizlu so bili podobni simptomi kot pri Benss-u. Pri bencinarjih pa nikoli, ta samo vzge ne vec
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Bem...mu - 21.11.14 08:34 Lahko je tudi alternator hin. Preveri, če dovolj polni aku.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Bem...mu - 21.11.14 13:48 Prej alternator kot akumulator. Pri dizlu če aku ne da, sploh ne vžge. Ko gre alternator imaš pa kot v tem primeru skoraj praviloma lučke vseh barv in oblik na armaturki.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Bem...mu - 21.11.14 15:06 Alternator gre rakom žvižgat postopoma. Če dovolj dolgo voziš z zj****** alternatorjem, potem uničiš tudi akumulator. Ne sprašuj, kako to vem
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Bem...mu - 06.12.14 12:14 Hvala vsem za odgovore.
Sem preveril akumulator, začel uporabljati rezervni ključ, resetiral računalnik,...pa nič drugače. Včasih v prvo bez problema, včasih nagaja, ni pravila.

Izgleda pa kot da bi se računalnik ki ureja osvetlitev armature, sid display in samo armaturo dobesedno zresetiral. Največkrat se to zgodi če prižgem vse štiri smernike, ko je avto že zagnan - smerniki in cela armatura ugasne, števci padejo dol, display za prevožene kilometre na polno zasveti, prav tako osvetlitev klime, potem pa kot ob vžigu...na srednjem diplayu checking, potem check OK, potem ali se vse normalizira ali pa se to parkrat ponovi. V slučaju da imam prižgane meglenke ali dolge luči mi jih ugasne in svetijo samo kratke, smerniki takrat tudi ne delajo.

Sem že brskal po tujih forumih pa nič konkretneg kar še ne bi preveril ali naredil.

Omenjajo ECU ki je pripet na CD player, da je lahko zaradi starosti že malce upešal in da naj se ga zamenja...mogoče kaka ideja???

Hvala.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Bem...mu - 06.12.14 13:43 Mogoče je fuč CIM (za airbagom, iz njega štrlita ročki za smernike in brisalce) A dobiš kako opozorilo za TCS/ABS?

Druga stvar je slab alternator....
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Bem...mu - 06.12.14 15:24 Ombre: ne ne dobim tega opozorila, samo light show imam v avtu kot sem opisal. Sem našel nekaj na spletu, da je lahko tudi ključavnica, tam kamor vtakneš ključ. Ali so oksidirani kontakti ali pa jo dajejo leta in potem ne da pravilnega napajanja naprej za ostale komponente. Baje pogost problem pri Saab-ih.
No bom še to preveril.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Bem...mu - 06.12.14 18:15 Sam tega nebos popravil, pa brez zamere ampak je lahko marsikaj. Potreben je tester in poznavanje saaba.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Bem...mu - 06.12.14 23:47 Glede na opisan problem v prvem postu,mi to deluje,kot da bi ključavnica izgubljala stik.Vsi simptomi se ujemajo.Na avtu se med vožnjo ugašajo kontrolke,ko izgubi kontakt.Nato ga dobi spet nazaj in normalni postopek pri dajanju kontakta na sidu cheking.Ista finta je pri dolgih lučeh.Če odvzameš kontakt pri vklopljenih dolgih lučeh,se pri ponovnem dajanju kontakta ne bodo prižgale,ker jih odvzem kontakta izklopi.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Bem...mu - 07.12.14 09:55 marko01 je napisal:
Sam tega nebos popravil, pa brez zamere ampak je lahko marsikaj. Potreben je tester in poznavanje saaba.

Saj midva sva se že menila, da bi prišel v Maribor pa da se pogleda v drobovje mojega Saab-a pa mi nikakor ne znese.
Sedaj pred novim letom si bom vzel dopust pa pokličem (imam tvojo mobilno telefonsko) in če se uspeva dogovoriti pa res pridem. Tačas bom pa še sam mal pobrskal po avtu...mogoče...saj veš neumen kmet ima najboljši krompir...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Bem...mu - 19.03.15 12:38 Evo, da napišem kaj in kako, če se še komu kaj podobnega prične dogajati. Sem peljal mojega Saab-a z njegovim light showom Markotu v Maribor na servis. Za več podrobnih info kaj je vse delal in čekiral na mojem avtu ve on.
V glavnem menjan števec, so izgleda neki mojstri meštrali, spajkali, menjali po njegovi elektroniki - hardware varianta in sfižili števec (Marko točno ve kaj). Dobim avto nazaj in čez par dni ista pesem, light show again. Kličem Markota pa pravi, da je njemu vse normalno delalo, naj pripeljem mimo, da se preveri s testerjem wtf is going on. Sam shit, ko je moji boljši polovici sedaj avto zbrcal pa ne bo šlo.
Pa nisem mogel iz svoje kože in sem šel testirat, kaj in kdaj se največkrat to zgodi. Najdem foro, pri prižganem avtu, ko vklopim dolge luči se takoj ali po določenem času, obvezno ugasne armaturka, display od klime na polno zasveti in se zresetira računalnik.
Pol mi pa pade na pamet, lahko je nek slab stik. Bom šel od začetka. Razkopljem spredaj pri akumulatorju: akumulator vzamem ven, vse tiste module s cevkami dol iz ohišja akumulatorja odstranim, ohišje stran in preverim spodaj kabla za minus akumulatorja kjer sta pritrjena z vijaki na mašino in karoserijo (dve žici). Odvijem oba vijaka, vsa oksidirana, očistim s čopičem in ferosanom, malce pobrusim tam kjer sta pritrjena, pregledam čeveljčke in vse skupaj pritrdim nazaj.
Ko sem vžgal avto mi je takoj prižgal opozorilo za servis kljub temu, da je do servisa še cca 8000km. Sem ga zbrisal in od takrat mi avto deluje BP. Tudi ko prižgem dolge.

Ali sem imel srečo, ali je to slučajno res bila prava stvar, bo pokazal čas.
Marko hvala za servis in potrpljenje z mojim črnuhom in menoj...itak moram usposobit CD pa se še ob priložnosti slišimo (CD player mi CD požre a mi ga ne predvaja, napiše "disc unavailable").
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Bem...mu - 19.03.15 12:56 Ja tvoj je bil res zanimiv, po menjavi stevca je avto meni 3 dni delav bp.... Mozno da je nagajala tudi masa bos videl kako bo zdaj.

Obstaja moznost da smo pri dodajanju opreme zgresili cdplayer.... Ceprav dvomim.

Ko bos kaj v mb mi prej javi da pogledamo.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal