Obiskovalci
Trenutno 1 gost
Obisk skupaj: 235823185


AMP2 težave - 10.03.16 21:12 Pozdrav,

Vprašanje za lastnike 9-3 (do 2006), ki imate zadaj AMP2, upam da mi lahko kdo pomaga:

Naknadno sem vgradil AMP2 v 9-3 letnik 2003, ki je imel premium 150 sistem (7 zvočnikov).

Priklopil po SAAB navodilih (preklopil optiko pri prvem stebričku in pri AMP1 pod sedežem), konektor in optiko sem že imel v prtljažniku, iz AMP2 pa sem direktno speljal nove kable direktno do dveh ovalcev na zadnji polici (infinity ovalci, 4ohm).

Ko sem zvezal in preizkusil je AMP2 je delal tudi brez aktivacije, vendar zelo zelo tiho, pa še to če sem fader dal na 100% rear in precej navil glasnost.

Danes sem ga šel tudi aktivirat (sem mislil, da ga bo to "zbudilo"), vendar je situacija ista - sliši se da dela, vendar zgolj če je fader na do konca na rear in ob višji glasnosti, kar prinese tudi glasno pokanje in "hissing". Ob normalni 50/50 nastavitvi faderja in ob normalni glasnosti se zadaj praktično ne sliši nič. Tech2 ne javlja napake, loop sem očitno prav preklopil.

Kakšen bi moral biti sound ob delujočem sistemu? Bi moral AMP2 dati ven full range, torej tudi hi in mid signal, ali zgolj base? Koliko glasnosti sploh naj bi to dalo iz sebe? Nisem nikoli sedel v 93 z amp2 zadaj, da bi lahko primerjal kako mora biti ..

Sprašujem preden dam AMP2 pregledat štromarju oz začnem iskat napake drugje ..

Hecno se mi tudi zdi, da ovalci delajo BP ko so priklopljeni na obstoječe kable (iz radia), iz AMP2 pa dajo komaj kaj iz sebe, pa naj bi bilo to 2x60W če se ne motim.

Če ima pa kdo delujoč AMP2 v vozilu in bi bil pripravljen en naredit hiter test, da vidim če je res moj v okvari bi bil pa tudi hvaležen

P.S še podvprašanje - je kdo raziskal ali se speed dependant volume da popraviti z software update-om? Na mojem namreč ne deluje, prav tako CD text, kar naj bi rešil software update EHU oz ICM.

Hvala za morebitne info,

Jaka
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:AMP2 težave - 11.03.16 08:55 Ne bom pameten za nadgradnjo original sistema od Saab, lahko pa si prebereš tukaj, kako smo amp2 rešili ostali, ki imamo enak sistem z amp1, kot ti:

http://www.saabslo.com/index.php? option=com_simpleboard&Itemid=&func=view&catid=21&id=26135#26135

Na tem linku vidiš nadgradnjo sistema:

http://www.saabslo.com/components/com_simpleboard/ uploaded/files/AudiopredelavaSAAB.pdf


Lahko ti potrdim, da zadeva špila v nulo, vsi toni, visoki in srednji (2 x ovalec zadaj) ter basi (1x woofer zadaj) + vsi original zvočniki spredaj ropotajo kt pr norcih...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:AMP2 težave - 11.03.16 11:13 Živjo,

Hvala, sem seznanjen s to nadgradnjo, ampak ne vem če bi se spet loteval tega .. Dobil sem namreč AMP2 za drobiž, in v teoriji bi bil čisto zadovoljen, če mi daje nek normalen nivo basa zadaj .. To je vse kar sem zaenkrat pogrešal

V skrajni sili lahko še vedno dodam ojačevalec in ga zvežem na izhode iz AMP2, pa ne rabim vlečt signala od spredaj .. Ampak vseeno, bi rad prišel tej zadevi do dna oz. probal usposobit "factory" zadevo

lp,
Jaka
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal