Obiskovalci
Trenutno 15 gostov in 1 član:
  • Pero
Obisk skupaj: 235816659


težave pri vžigu, lučka za motor - 20.06.16 21:20 No pred kakšnim mesecem sem tudi jaz postal ponosen lastnik saaba 93. Sedaj pa se mi je pojavil že prvi problem.
imam saab, 93, 1.9tid 120km, letnik 2004 (modelno leto 2005)
Kakšna 2 tedna nazaj sem opazil da mi avto čedalje težje vžiga, imel sem akumulator z močjo 74Ah 680A, ko je le ta odpovedal sem doma našel švohnejšega 61Ah 540A. Trenutno ima v prostem teku napetost 13V. Na forumu sem prebral da imate drugi malo več, je morda to razlog zakaj mi težje prižiga?
zgodba je sicer taka. Avto mi je na začetku (predvsem zjutraj) ko sem ga prvič prižgal zelo "jamral" na koncu je prižgal ob tem pa spustil še spodoben oblak dima (prej ko je lažje vžigal mi ni kadil). Ko mi je enega dne crknil in ni več "obrnil" sem doma vzel malo švohnejšega (pač mudilo se mi je in še sreča a imamo doma rezervo) avto je prvih nekaj vžigov lepo vžigal, tudi ni bilo oblaka dima za menoj, sedaj pa se tudi ta čedalje bolj muči.
sedaj pa me zanima, ali mi je najbrž šel alternator in ga premalo polni, ali je morda to logično, saj je akumulator manjši in švohnejši. Itak sem imel namen kupiti enakega kot sem imel prej, vendar sem imel zadnje čase precej drugih obveznosti. Zanima me le ali bo akumulator rešil zadevo ali bo morda tudi potrebna menjava alternatorja (in bi mi morda delala zadeva tudi s sedanjim akumulatorjem).
No in smo že pri drugi težavi, katera me pa precej bolj skrbi. In sicer, po nekaj tednih oblakov dima za menoj (nevem ali ima to zvezo z mojim problemom ali ne) se mi je prižgala oranžna lučka za motor. tista "Engine malfunction(CHECK ENGINE)" sicer ko prižgem avto, mi na računalniku normalno izpiše, check ok. le kontrolna lučka ostaja. Je morda to posledica zamašitve kakega EGR ventila (kar na bi bila dokaj stalna napaka saabov) ali je morda situacija kaj hujša. bom v kratkem peljal na servis, le zanima me če ima kdo kakšno podobno izkušnjo in morda že ve rešitev. Aja pa še tole, morda ve kdo kje bi se najbolj splačalo take probleme popravljati, najbrž je potrebno avto priklučit na računalnik kateri pokaže napake, no baje univerzalni tester ne pokaže napak pri saabih, se pravi bi moral najti nekoga ki ima poseben tester. je to res? kdo ga ima?
najlepša vam hvala
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:težave pri vžigu, lučka za motor - 20.06.16 21:43 Zdravo.
Če si kjerkoli blizu štajerskega konca, potem je Marko (070 812 687) pravi naslov za servis. Drugače pa Kop Car v LJ, ampak ne bo ravno najcenejši servis na svetu
Mašina je sicer FIAT, tako, da tudi kak avtomehanik, ki se vsaj malo spozna na JTD stroje, ne bo napačen naslov.

Alternatorji so rak rana 9-3 saabov, najbolj verjetno je to osnovni problem.
Ostale težave pa potem sledijo tej napaki.
Ker avto težje štarta, gre pri štartu več neizgorele nafte v izpuh, posledično se vsa stvar učinkovito baše s sajami/nafto.
Od tod verjetno check engine lučka (kak senzor se je zapacal do konca).

Ne vzeti besed preveč zares, samo sklepam, moj avion gre na bencin
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:težave pri vžigu, lučka za motor - 21.06.16 08:55 13 V je premalo.
Napake motornega računalnika se dajo prebrat z večino testerji.
Svetujem ti,da nabaviš akumulator.Tak ki si ga imel prej noter je vredu.Kaj starega se ne da več napolnit z polnilcem ?
Pol pa alternator obnovit ali pa novega.Ker če tega ne narediš ti bo vsak aku izpraznilo.Zdaj ko bo vroče ta teden in bo klima bolj obremenjena,bo tak vse odpovedalo do konca.
Ne čakaj več in pojdi na servis.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:težave pri vžigu, lučka za motor - 21.06.16 14:49 starega sem polnil čez noč in nič od njega.
hvala obema, bom se zapeljal čimprej do fiat servisa ki je u bližini, pa bodo oni povedal kaj muči mojo saabino
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal