Obiskovalci
Trenutno 2 gosta in 1 član:
  • Pero
Obisk skupaj: 235809581


Težave z zadnjo zavoro - 22.03.17 19:09 Pozdravljeni. Zanima me, če je kdo imel kdaj kake podobne težave z zadnjimi zavorami.. Prebral sem že neke teme o težavah z ročno zavoro.. Imam SAABa 9-3, 1.9 TiD 120KS, l. 06/11, model 07, limuzina.
Pred cca 2.leti mi je najprej grelo zadnjo levo-opazil sem, da "ročka" za ročno zavoro-na zav. čeljusti ni šla lepo nazaj-do zoba-ko je ročna odpeta.. Na tehničnem je ročna prijela slabše, tudi v klancu ni držala, kot bi morala.. Zajlo sem zgibal, ročna ni bila preveč napeta-toda kljub temu sem jo za en navoj odpel..Težav z pregrevanjem ni bilo več, ročna pa je še vedno slabo prijela. Lani na jesen mi je začelo gret zadnji desni žlajf-tudi tu "ročka" od ročne ni šla nazaj v ležišče. Obe čeljusti-cilindra-sem imel predtem že narazen,desni se je zatikal, tudi nazaj ni šel lepo, ko si ga privijal, levi pa je lepo delal.. Zarjavela nista bila..Bil sem pri mehaniku, s katerim sva pregruntala, da bi bilo treba zamenjat zav. čeljusti. Februarja sem zamenjal obe zadnji čeljusti, vzel Budweg caliper. Sedaj, ko zategneš ročno, avto prav počepne zadaj, v klancu drži lepo.. Zajl nisem zamenjal. TODA-še vedno mi greje zadnji desni žlajf-čeprav je "ročka" lepo v ležišču... Kolo se težje vrti kot levo.
Bi lahko obstajala verjetnost, da bi bilo treba zamenjat tudi zavorne diske in ploščice? Ko žlajfam ne trese..ZAjla se lepo "steka"-lepo teče in se ne zatika...
Hvala za komentarje. LpA
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal