Obiskovalci
Trenutno 1 član:
  • Pero
Obisk skupaj: 235816064


Kovinski zvok - 02.11.17 18:55 Lp. Gre za model 9.3 letnik 2004 2.2. In sicer je problem v tem da ko malo hitreje speljem predvsem v ovinek se spredaj pojavi kovinski zvok oz. pok. Ze kdo imel podobne simptome.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kovinski zvok - 03.11.17 07:57 A, kakšno polosovino bi se znalo slišati po tvojem opisu.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kovinski zvok - 03.11.17 08:24 Zdravo. Jah lahko tudi vendar tezko recem od kod prihaja zvok, se pa bolj nagibam na levo stran. A se lahko ugotovi ce je polosovino ce se avto dvigne pa pogleda?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kovinski zvok - 03.11.17 09:30 Lahko samo ti svetujem, da to opravi mehanik.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kovinski zvok - 03.11.17 10:41 Poglejte tudi fedro....
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kovinski zvok - 03.11.17 11:56 Hvala. Marko kaj ste mislil s fedro... vzmeti so bile menjane letos, amortizerji so pa se stari gor ker naj bi bili se ok.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kovinski zvok - 04.11.17 14:26 Malo sem ažuriral(danes je dež... )
..lahko je nova fedra, TODA, če nisi fedre nastavil pravilno v ležišče fedre v amortizerju (cca 1cm nazaj od konca/utora ležišča v amortizerju)... Lahko je poškodovano gumijasto ležišče fedre(OEM 1032007) ali pa celo brez te gumice(!), lahko je šalčka, če je nisi zamenjal ali pa pregledal da je res OK, poglej še, kako je zašraufana, ..polno malenkosti...
Meni je pri mojemu neki časa čudno pokalo-potem je pa samo še močneje usekalo-in se je odtrgal kos vzmeti...

Če je polosovina: Če greš recimo v ostri desni ovinek, ti mora v levem delu nekaj neprestano tolči, rukati, pokati... Polosovino frdamat ni kar tako (ali da si priletel v kako globoko udarno jamo, zadel v kak večji predmet, kamen), ali pa ima avto že precej kilometrov...

Vzemi si čas in podrobno preglej od kje prihaja zvok... Začni pri fedri, ko si omenil, da je bila menjana...
Glede nastavitve fedre v utor ti iz izkušenj lahko povem, da v primeru brata, ko je sam menjal prednje amortizerje pri Mitsubishiju Outlander in je dal fedro do konca utora- in mu je spuščalo čudne zvoke(poki). Ko sem mu omeni, kaj naj pogleda-je bilo to. Ni treba odmontirat amortizerja-stisneš vzmet kar na avtu in zavrtiš za 1cm -in gre-le orodje ne sme biti tisto tadolgo.
Da veš o čem govorim glede distance fedre v amortizer-poglej si na YOUTUBE filmček od MONROE: How to install a shock absorber: Saab 9-3 Front" in bo vse jasno..

Včasih tudi prednji stabilizator( se ga menja na okoli 40-50000km-odvisno kje voziš ali pa da si kdaj kaj povozil recimo...) daje čuden zvok(MONROE L24606=dobrih 10EUR/kos), LAHKO tudi končnik(konec jarmovega droga -TRW art.:JTE1010/D; TRW art.: JTE1009/L), ali pa nihajna roka, toda, tu je zvok drugačen. Glede teh končnikov je najlepše da ti avto malo preruka na tehničnem in vidi kmalu.. Polno malenkosti..
Če so kaki silen bloki-avto bolj škriplje, ko zapelješ v kake jamce(ali pa ko ga sam poguncaš...), kot, da je ves rjav. Sam sem imel primer, ko je bil notranji silen blok na zadnji/spodnji alu-nihajni roki. Ugotovil sem tako, da sem sile bloke šprical z silikon sprejem in le ugotovil kateri je..
Tudi mehanik si mora vzeti čas, preden postavi tapravo diagnozo. Tako je.. In če si malo priročen je zate/vas bolje..
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal