Obiskovalci
Trenutno 4 gosti
Obisk skupaj: 235465248


9-3 ICM 2 display (radio) težava - 01.09.18 13:30 Pozdrav,

Danes sem peljal avto na notranje čiščenje v pralnico, in ob prevzemu sem opazil, da je tisti zeleni ekran (icm2 enota- radio) polovico nedelujoč oz napol utripa - vertikalne in horizontalne linije.

Seveda je delal, preden sem odložil avto. Majster sicer pravi, da se mu je to že zgodilo zaradi vlage tudi pri audijih in da to itak "izgine", ko se posuši. Ne verjamem, da se bo to zgodilo sicer, ker zgleda, kot da je s krpico precej grobo pritsnil vanj in uničil panel, ker je videti deformiran, tudi ko je ugasnjen.

Verjetnost, da je crknil sam od sebe ravno med čiščenjem je po mojem ničelna, sploh pa, ker kakor berem po spletu, te displeji niso imeli težav kot prejšnji SID paneli.

Skratka, se mi splača zadevo odpirat in preverit kontakte, ali je bolje, da se odpravim v iskanje nadomestne icm2/icm3 enote?

Še eno sorodno vprašnje - imam občasne težave s "pokanjem in klikanjem" zvoka in prasketnjem na zadnjih zvočnikih (pride in gre). Ker je težava res občasna in ostalo dela, sem AMP1 in AMP2 izločil - amp2 tudi pregledal. Na sumu imam EHU, torej tisto škatlo v armaturi za klimo, vendar zgolj ugibam. Če dobim nadomestnega, je možna menjava brez poročanja, ali je EHU tudi sparjen, tako kot radio (ICM) enota?

Hvala za morebitne informacije in pomoč!
lp,
Jaka
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:9-3 ICM 2 display (radio) težava - 01.09.18 19:17 Meni se je podobno zgodilo pri Mazdi 6,2003 letnik... Ima en tak displej kjer so vse info in rad crkuje... Peljal sem ga v Dtc Avtoelektronika Mozirje in je že imel na lagru porihtanga in sva zamenjala, plačal 90 € in mi še dal 1 leto garancije... Je pa že par let nazaj... Mogoče pa pri Saabih tud obvlada zadevo
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal