Obiskovalci
Trenutno 2 gosta
Obisk skupaj: 234678970


9-3 2.2 tid - cukanje turbine - 20.07.20 19:41 Živjo ..

Se obračam na vas za mnenje, ker z mehanikom nisva prišla do konca .. Oziroma, je obupal in odstopil, nimam pa več ideje kam/koga vprašat za mnenje oziroma nasvet.

Stvar je takšna, cca 3000km nazaj sem imel težavo z elektromagnetom (ena izmed tistih 3-4h za vakum od turbine) ter posledično s turbino, kjer je zapacalo tisti variabilni del - sem dobival check engine in napako za overboost ..

Turbina je šla po diagnozi na obnovo, in obnovil se je ta variabilni del turbine (če prav razumem) ter zamenjal ta elektromagnet .. turbina je bila sicer potrjena da je vse ostalo OK in da obnova preostalega ni smiselna.

Avto je nato vozil 2-3 mesece oz cca 3000km BP, potem je bila korona in je bolj malo bil avto sploh v uporabi .. Pred kratkim se je pa začelo cukanje - pri zveznem pospeševanju (recimo iz tretje v četrto prestavo), avto vleče, nato pa cukne pri cca 2000 obratih, in nato spet dalje vleče .. In tako dalje, a recimo ko pospešujem na AC, torej proti 130, se ta turbina med pospeševanjem ne postavi nazaj in avto nima moči. Nato za nekaj sekund spustim gas, in se nekako zadeva spet zbudi in potem normalno do 130.

V enem zveznem pospeševanju pa nikakor ne pridem v normalno delovanje oz ne bo nikoli prišel do 130, lahko pedal pohodim do tal, pa se ne zgodi nič. Ker se vmes zgleda turbina ugasne. Skratka, zelo čudni simptomi.

Pride dan, ko zadeva deluje OK, pride pa dan ko čutim, da turbine ni oz dela zelo slabo tudi po mestu - ker avto nima moči in tudi prestavljam v nižjo, ko sicer ne bi. Lučke ni nobene, tester ne pokaže ničesar.

Skratka.. Zadevo sem seveda takoj reklamiral taistemu "strokovnjaku" - gre za preverjen, resen servis .. In me je danes po enem tednu čakanja odslovil, ker da ne ve kaj naj še pogleda in kaj bi lahko bilo narobe .. Preveril je vakum elektromagnete, vse senzorje, vakum cevke in podobno, kar je pač v sklopu tega "sistema" in je bojda vse okej .. Da naprej pa ne ve.

Zdaj sem v zelo nehvaležni situaciji, ker vozit "delo" enega mehanika k drugem je izjemno sitno za vse vpletene, ampak mi ne preostane drugega .. Glede na to, da sem pa plačal tisto obnovo in delo cca 400eur, se mi pa vseeno zdi neumno, ker je na koncu možen scenarij, da je težava pač v tej obnovljeni turbini (za kar imam sicer garancijo eno leto - seveda zgolj na paragoncu, ker računov pa seveda ne izdajamo).

Se pa obračam na vas, če se je kdo srečal s takšnim problemom oz se mu svita, kaj bi to lahko bilo? Kot rečeno, bom sicer poskusil najt koga še tukaj lokalno, ki bi se sploh lotil diagnoziranja .. Ampak imam slab občutek, na koncu bom takratko najbrž potegnil jaz.

P.S EGRja ni več. Je notri in je zaprt, namesto njega je pa "egr cheater" oz emulator škatlica, ki deluje BP že cca 5 let.

Hvala vnaprej, če mi kdo lahko kaj svetuje!

lpj
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal