Obiskovalci
Trenutno 51 gostov
Obisk skupaj: 236281634


SRS lučka - 17.12.10 16:46 Zdravo.

Imam Saab 9-5 '06 1.9 TiD.

Par dni nazaj, sem opazil, ko sem se zjutraj usedel v avto (bilo je -11), da se je prižgala lučka za airbag. Par minut za tem, pa še lučka za motor. Zgleda, da ko ima hudič malde, jih ima res veliko. Skrata, pot pod noge in na KopCar, kejer so ugotovili, da je lučka za motor povezana z zanič žarilnimi svečkami in zapackanim DPF filtrom. To smo uredili tako, da so se zamenjale svečke in da je mojster s pomočjo Tech 2 regeneriral filter, tako da je malo navijal mašino.... Prva napaka odpravljena, vse fino.

Glede lučke za airbag, pa malo drugače. V osnovi je zbrisal napako in zadnja dva dni je bilo v redu, vse do danes zjutraj (-11?!), ko se je lučka spet prižgala. Ko sem bil ob prvem tem primeru na KopCar, sem poškilil na Tech 2 in videl, da javlja napako B0077. Ko sem to napako iskal v WIS-u, mi je izpisalo, da gre za slabo povezavo, oziroma neke vrste kurcšlus v ožičenju prednjega voznikovega stranksega senzorja. Spravil sem se preverjat in videl, da je bil konektor res malo oksidiran, kar sem odpravil, tako da se celo reč očistil in sestavil nazaj.

Sedaj me pa zanima.... Lučka še vedno gori in preden plačam za diagnostiko in reset faultov, ali je kak način, da sam nekako "pobrišem" to napako, oziroma to lučko nekako zresetiram, da vidim, ali je bil problem res v slabi povezavi, ali je mogoče za zamenjati senzor. Namreč berem po forumih in svetujejo, da se odstranijo neke varovalke, ali odklopi akumulator, ali neke partizanske variante... Nekateri pišejo, da naj bi se če se napaka ne ponovi po 50 vžigih motorja, ponovila, tudi lučka ugasnila... Oziroma, če ponovno zastavim vprašanje, ali lahko napako izbrišem kako drugače, kot z uporabo kake naprave, priključene na OBD II?

Hvala in lp,
Luka
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:SRS lučka - 17.12.10 17:48 imam identično težavo, samo se mi še ni dalo spucat kontaktov. po kakšnih 8 vožnjah se ti bo napaka sama pobrisala. vožnja pomeni da vžgeš hladn motor, pride do delovne temperature in nardiš okoli 10km. to X 8.

p.s.: edino s tech2 lahko resetiraš napako.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:SRS lučka - 17.12.10 20:24 Špica, hvala za odgovor.

Kolega ima sicer nek program in OBD II kabel, misliš da bi se dalo tudi z nim resetirati lučko, ali gre za bolj "Saab specific" zadevo?

lp,
Luka
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:SRS lučka - 17.12.10 22:36 Ponavadi generični OBD2 čitalniki nimajo dostopa do sistema airbagov, čeprav te priklop verjetno ne bo nič stal .
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:SRS lučka - 20.12.10 10:22 Zdravo.

Hvala za odgovore... Se bom kar na KopCar zapeljal, ker se mi je v soboto zjutraj spet prižgala lučka za motor.

Identična situacija, kot prejšnjič. Zjutraj avto prižgem, ker je mraz malo trokira, ampak se hitro umiri... Se zapeljem do bližnje pumpe, kjer mu dam piti, ko pa ga ponovno prižgem, pa lej jo lučko za motor... Avto normalno dela, samo ta lučka gori.... Me prav zanima, kaj bo tokrat narobe...

Malo sem brskal po internetu in tovrstne težave niti niso tako redke... Predvsem je govora o napaki P1901. Škoda, ker nsiem pobuljil na Tech2 ko sem bil nazadnje pri njih, da bi si zapisal napako... Skratka, v osnovi je problem, če se voziš kratke relacije po mestu, saj se DPF ne more regenerirati... In se zabaše... Res pa je, da je situacija povezana tudi s pomankljivim programom za regeneracijo, katero pa naj bi odpravila programska nadgradnja... Bom malo povprašal kaj in kako. Samo se mi ne zdi preveč sprejemljivo, da avto po popravilu zdrži le le par dni...

lp,
Luka
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:SRS lučka - 20.12.10 14:02 Zdravo.

Takole... Avto je bil pri zdravniku... Kljub temu, da so bile zamenjane žarilne svečke, je zopet pokazalo napako na njih... Poleg tega, so mi pa zamenjali še MAP senzor, ki je bil zapackan... Verjetno, koliko sem bral po Saab forumih, pa lahko ta zapackan senzor tudi povzroči, da javi napako na DPF filtru...

Sedajle je v redu, ampak sem pa na eBayu kupil Op-Com softver in bom sam malo pogledal, kaj in kako...

Saj verjetno, če s softverjem samo gledam, nimam kaj uničit, a ne da ne?

Še podvprašanje... Verjetno čiščenje EGR ventila ni preveč komplicirana reč?

Hvala in lp,
Luka
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal