Obiskovalci
Trenutno 3 gostje
Obisk skupaj: 236305105


partronik in lučke prtljažna vrata 9-5 w - 28.12.10 11:49 Pozdravljeni
No ko sem popravil vztrajnik, (9-5 1.9 tid 2006) pa se mi je pojavilo še nekaj težav. Zadnje dni mi je odpovedalo še nekaj zadev:

1.parktronik in

2. luči v prtljažnih vratih, sicer so lučke cele in varovalke pod armaturo tudi.

3. Mislim, pa da mi počasi crkuje tudi termostat, saj se zelo težko zagreje na polovico (ob reeees vlki obremenitvi) ko pa se nato peljem naprej na okoli 2500 obratov, pa mi t pade skoraj na 1/4.

Ste imeli morda kak podoben problem in morda veste, kako ga rešiti?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:partronik in lučke prtljažna vrata 9-5 w - 28.12.10 13:29 Zdravo!

Vozim isto kanto kot ti (9.5 1.9 TiD sport wagon, l. 2006). Zdaj pozimi se tudi moj nikoli ne ogreje na polovico, samo se mi to niti ni zdel neka težava. Pa zanima tudi mene, bi me moral to skrbet?

Za katere lučke gre? notranjo osvetlitev?

Koliko je stala menjava/popravilo vztrajnika?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:partronik in lučke prtljažna vrata 9-5 w - 28.12.10 16:37 Isto se dogaja meni na moji 9-3 1.9 TID 2006... Ne ogreje se mašina do polovice, razen če ga gonim po avtocesti v višjih obratih...

Sem omenil mehankarju, pa je rekel, da če toplo piha ni neke panike... Mogoče je tudi filter temperature fuč...

Kar se tiče parktronica pa preglej varovalke še v prtljažniku... Moj saab jih ima (9-3) na levi strani.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:partronik in lučke prtljažna vrata 9-5 w - 28.12.10 17:46 Gre za vzvratno luč in stop luč, torej komplet luči na zunanji strani prtljažnih vrat... hm, v navodilih nisem naše, da bi bile kakšne varovalke tudi v prtljažniku (kje v prtljažniku pa bi naj bile te varovalke?) nekako pa sumim, da je problem povezan ali preko iste varovalke ali pa preko kakšnega prekinjenega kontakta... Andraž pri kopaču mi je rekel, da se avto mora ogret do polovice, moj mehankar pa je reku, da če temperatura ob delujočem avtu niha gor-dol, potem bo termostat kmal crknu...
Vztrajnik sem naroču prek partsforsaab.com in me je s poštnino prišlo 370 EUR, pol je pa še od mehanika odvisno kolk ti bo vzel za delo. Men je računal 100 EUR, pa se je dva popoldneva zezal, ker je baje treba ČIIIST vse razdret, še volan odklopit, pa ker mi je to delal na 24.12. sm mu še mal božičnce stisnu
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:partronik in lučke prtljažna vrata 9-5 w - 28.12.10 18:02 Kako so povezani original SAAB parkirni senzorji na 9-3 lahko vidiš v tem pdf-u:

http://www.saabdocs.com/English/instructions/ 32025903GB.pdf

Pri 9-5 verjetno ni bistvene razlike.

...

Jaz imam 9-3 2.2 TID (2004), pa se mi pri npr. minus 7°C prav lepo ogreje do polovice in potem temperaturo tam tudi drži.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:partronik in lučke prtljažna vrata 9-5 w - 28.12.10 19:11 Ombre v 9-5 nisem nikjer našel varovalk v prtljažniku...ali jih ni, ali pa so prekleto dobro skrite...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:partronik in lučke prtljažna vrata 9-5 w - 28.12.10 22:07 http://www.saabslo.com/prirocniki/2006-Saab-9- 5.pdf

sem pogledal v priročnik str. 220. Res jih 9-5 nima zadaj...

A rikverc lampe ti delajo? Po logiki ti se morajo vključiti senzorji ko daš v rikverc...

Po priročniku preglej varovalke št. 2,8,26 pa da so ustrezne, kot je navedeno v navodilih...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:partronik in lučke prtljažna vrata 9-5 w - 28.12.10 22:31 Varovalke so cele in prave - od začetka ko sm avto kupu so lučke in park senzor delale. Ne delajo komplet luči na prtljažnih vratih! niti rikverc niti bremza luč. PO moje je to vse povezano. One luči na blatnikih pa delajo normalno...Res ne vem več ka še naj pogledam...Bi lahk bla še kera druga varovalka razen teh treh napisanih? kakšna glavna varovalka, ki bi mela prek cela prtljažna vrata? Po priročniku nisem pogruntal nič pametnega...ma še kdo kako idejo? Ombre, tole si sicer bolš nagruntal k js, k sm na začetku gledal sam varovalke 2 in 3, na 8 in 26 pa nisem bil pozoren, sam so cele...maš še kako idejo?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:partronik in lučke prtljažna vrata 9-5 w - 28.12.10 23:54 Ne vem kako ima tvoj avto elektriko speljano v vrata prtljažnika, ali preko kablov ali preko kontaktov nekje na robu vrat. V vsakem primeru te najverjetneje heca ta del - ali je kak kabel pretrgan ali so pa kontakti umazani. Poglej & preveri.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:partronik in lučke prtljažna vrata 9-5 w - 29.12.10 07:18 Ko smo že pri prtljažnih vratih. Zdaj ko je mraz se mi zdi da amortizerčki ne držijo več vrat tako kot včasih. Se pravi če so vrata nekje do polovice potem kar padejo dol, oziroma jih je treba z roko dvignit vsaj do polovice. Zanič amortizerji? mraz? kaj drugega? kje sploh so ti amortizerji, če so sploh kje?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:partronik in lučke prtljažna vrata 9-5 w - 29.12.10 08:49 Krivi so amortizerčki, ja. Pri nizkih temperaturah očitno ne dihtajo več optimalno. Pri karavanu so skriti pod strešno tapeto. Jaz se ne sekiram, dokler vrata stojijo na polno odprta.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:partronik in lučke prtljažna vrata 9-5 w - 29.12.10 09:31 Pod pokrovom mašine imaš v FUSE škatlici tudi releje. Vzemi ven vsakega posebej in mu snemi plastični pokrovček, če se da. Potem pa poglej, če se ni kontakt katerega od teh relejev "zašmelcal", pomeni da se zapika zaradi prehodnih pojavon preskoka isker pri vklopih/izklopih. Rele lahko v tem primeru očistiš z alkoholom in rahlo pobrusiš kontakte, lahko pa seveda tudi novega nabaviš.

Sam sicer dvomim, da bi ti šli kabli že po komaj 4 letih uporabe avta. Prej je kriva elektronika, ali pa se ti je kje konektor snel iz spojne vtičnice zaradi recimo tresljajev, čeprav tudi to dvomim, ker ima Saab poseben protisnemljiv sistem... Prečekiraj celotno lajtungo. Če ne pa pelji recimo h Kopaču na tester, pa da vidite.

Srečno na cesti vsem Saaboistom v 2011
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:partronik in lučke prtljažna vrata 9-5 w - 29.12.10 10:28 Pozdravljeni Saabovci,

Že nekaj časa vozim velikodušno pokvarljiv lojtrni voz po imenu 93 1.9, zdaj pa vam prvič pišem.

Tudi meni so odpovedale zadnje luči, ki naj bi se prižgale, ko voznik prestavi v vzvratno. Problem je bil pretrgan kabel ob prestavni ročici - čisto enostavno ga je ob prestavljanju v vzvratno ukleščilo.

Mogoče bo to kaj pomagalo, če pa ne, pa počakajmo na novo leto, takrat bo vse bolje.

Srečno in veliko dogodivščin.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:partronik in lučke prtljažna vrata 9-5 w - 08.01.11 12:40 No končno sem prišel do rešitve problema! Iztaknil se je konektor na menjalniku, tako da je bil problem rešen z 5 min dela pod dvigalom avtomobila...
Hvala vsem za nasvete in pomoč pri iskanju napake!!
Lep pozdrav
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal