Obiskovalci
Trenutno 72 gostov
Obisk skupaj: 236291782


MAP senzor - 15.04.11 10:37 Pozdravljeni,

Vozim 9-5ko 2.2 tid in 2krat se mi je že prižgala lučka za motor in računalnik je pokazal napako na MAP senzorju in tudi poraba je zadnje čase nekam čudno skakala, torej sledi zamenjava. Malo sem raziskoval in povpraševal o ceni MAP senzorja in našel najcenejšo na angleškem ebayu s poštnino bi prišlo okoli 60ojrov. Seveda sem povpraševal tudi pri nas pa so cene kar krepko čez sto, edinole kopač je kakšno leto nazaj rekel da ga ima za okoli 95 evrov.
Glede na to, da je map senzor dokaj občutljiva zadeva imam malo pomislekov glede pošilk po pošti. Ima kdo od vas morebiti kakšno izkušnjo, kar se tiče tovrstnih nakupov in pa seveda zamenjave map senzorja?

Hvala,


:RTQ:GB:1123 target="_blank">http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=290542610599&ssPageName=ADME:RTQ:GB:1123
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:MAP senzor - 15.04.11 11:28 Posluš, čemu pa takoj zamenjava oziroma nakup novega MAP-a. Po temah na tem forumu imaš kar nekaj debat o temu, da se MAP senzor sčisti in voila se voziš dalje. MAP senzor ni čisto nič drugega v svoji funkciji kot da skrbi za kao čistejše okolje s tem ko regulira pretok izgorelih plinov z loputo preko kolektorja in EGR ventila. Tko da takšen strošek si za to delat na hoj ni lih pametno.

Očistiš ga tako, da ga snameš ven iz sesalnega kolektorja, potem pa z alkoholom prepojeno vatico nežno obrišeš mastne saje iz njega. Po samem notranjem senzorskem paličastem tipalu ne "drkaj" preveč, ker se lahko odlomi, sicer pa stvar ni ne vem kako občutljiva. Ob tem ti močno priporočam, da očistiš še celoten del sesalnega kolektorja ter EGR ventil, ker samo čiščenje MAP-a ne bo dalo želenih rezultatov prav tako tudi ne samo zamenjava z novim MAP-om.

V primeru da boš vseeno naročil druzga, se nimaš kaj bati E-Baya. Nič takega se senzorju nau zgodil med prevozom, sej mehaniki tudi vse te dele naročajo preko pošte in jih ne dobijo v blindiranih škatlah
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:MAP senzor - 15.04.11 12:24 Pozdravljen!

Tudi jaz sem imel enake probleme in vsak mesec sem čistil MAP senzor. Potem pa mi je to postalo že neumno in sem v Eurotonu kupil senzor, prej sem očistil še ves sesalni del in od takrat zopet vse deluje kot mora. Saj to pa res ni tak strošek, da se mora celotna Evropa prečesat za tistih 10 eur!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:MAP senzor - 15.04.11 13:04 Hvala za nasvete, mogoče je res še prehitro iti v nakup. Bom se lotil čiščenja sesalnega kolektorja, egr in Map. Če se stvar ponovi pa zamenjam senzor in ponovim vajo čiščenja.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:MAP senzor - 15.04.11 19:36 Oj,

Edino fajn je paziti kaj kopuješ po e-bayu. Poceni senzorji so ponavadi kitajski ponaredki (ni original Bosch) zato so pa tudi cenejši, ni pa rečeno da so slabše kvalitete.

LP
Danijel
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:MAP senzor - 15.04.11 21:15 Salsero je napisal:
MAP senzor ni čisto nič drugega v svoji funkciji kot da skrbi za kao čistejše okolje s tem ko regulira pretok izgorelih plinov z loputo preko kolektorja in EGR ventila.

No, malo več kot tole pa že dela, res pa je prvi logični korak čiščenje.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:MAP senzor - 16.04.11 02:52 Boris je napisal:

No, malo več kot tole pa že dela, res pa je prvi logični korak čiščenje.


Ja nč Boris, jest nisem hotu še bolj strašit Bora, kaj MAP (manifold absolute pressure senzor)dejansko je. Seveda pa ima MAP v prvinski funkciji namen merjenje gostote plinov v sesalnem vodu, pri čemer računalniku sporoča preko enačbe masni pretok izgorelih plinov ter s tem koliko naj dozira goriva v zgorevalno komoro. Skratka gre za regulacijo izgorevanja in posledično manj saj ter vseh ostalih za okolje obremenjujočih faktorjev.

Ker se mi ne da vsega pisat je tukaj vse:

http://en.wikipedia.org/wiki/MAP_sensor
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal