Obiskovalci
Trenutno 27 gostov
Obisk skupaj: 236270993


9-5 B205E turbina - 05.09.11 11:07 Včeraj, ko sem se vračal domov, je avto naenkrat začel kaditi - izmenično bel in moder dim. Tako sem se iz Vojnika po stari cesti s cca 60 km/h počasi "privlekel" domov v Maribor. Kadil pa ni ves čas, v bistvu na klancih in tu in tam vmes, pri tem pa popil olje do minimuma. Mojo domnevo, da je šla turbina je podprl tudi Edo. Ker naj bi turbina bila še prva (GT17), sem to tudi počasi pričakoval - avto je letnik 98 s 143.000 km. Rad bi preveril, če je res turbina in snel sesalno cev in mogoče tudi izpušno cev. Ker je Edo predaleč, sam pa nisem ravno mehanik, me zanima, če je kdo, ki to zna in bi mi lahko pri tem pomagal. Drugače bom peljal avto na servis.
Za zamenjavo Edo predlaga turbino TD04, ker pa trenutno nima nobene, me zanima, če kdo ve za kakšno uporabno?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:9-5 B205E turbina - 05.09.11 12:43 Turbino relativno hitro preveriš tako, da snameš sesalno gumjasto cev na turbini dol in s prsti pošlataš vetrnico. Če je le ta "zlajana", pomeni da ima preveč lufta oziroma se je lahko tudi že razletela - poči gred vetrnice. Zato tudi pride olje neposredno v zgorevalno komoro in se začne kaditi modro.

Problem je tudi v tem, da ti isto olje spotoma zapaca interkoler, zaradi tega ga boš moral sneti tudi dol in pošten spucati in sprati, prav tako vse pripadajoče cevi na tlačni in sesalni strani.

Za turbine ti priporočam ogled ameriškega ali nemškega ebay-a, tam se dostikrat najde kakšna uporabna turbinca.

LP
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:9-5 B205E turbina - 05.09.11 12:59 Na hitro ti lahko turbino preveri vsak mehanik, sicer bi pa tudi verjetno kateri od tukajšnjih članov lahko pomagal. Če prav razumem si iz Maribora?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:9-5 B205E turbina - 05.09.11 13:24 Sem iz Maribora. Govoril sem z Edotom in s prijateljem mehanikom, ki živi v Ljubljani. Dovodno cev zgoraj, ki gre mimo merilca pretoka zraka lahko snamem, enako dovodno cev, kigre v motor, ker je zgoraj in lahko dostopna. Dovodna cev do turbine je pa bolj spodaj. Bom po službi boljše pogledal, če pridem do nje od zgoraj in si umazal roke. Če ne, ga bom pa potisnil do prvega mehanika.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal