Obiskovalci
Trenutno 3 gostje
Obisk skupaj: 236256768


puščanje hladilne tekočine - 13.07.10 21:53 Pozdravljeni,
sem novi lastnik Saaba 9-5 2.0t. Avtomobilov sem imel že zelo veliko vendar me trenutno že nekaj časa zelo navdušujejo Švedska vozila tako, da sem sedaj čisto po naključju kupil Saab z katerim sem po prvih kilometrih zelo navdušenj nad njim le mogoče bom razočaran nad kakšnim litrim porabe več napram dieslem, ki sem jih vozil do sedaj.
Imam sledeč problem, ki sem ga opazil po naključju
Prosim za pomoč !
Avtomobil normalno deluje in tudi vse normalno dela na vozilu vendar sem pred kratkim opazil, da zmanjkuje hladilne tekočine.
Ker sem malo opazoval pod pokrovom motorja sem opazil, da po vožnji in po nekaj minutah ko je avtomobil že ugasnjen prične puščati hladilna tekočina na razdelilnih ceveh tik pod elektroniko na požarni steni. Za natančen pregled ali je kaj narobe z plastiko ali z cevmi, pri razdelilni enoti še nisem imel časa, ker je zelo težko dostopno ampak najbolj me preseneća, ker vode ne zmankuje med samo vožnjo ampak po nekaj minutah (ne vedno občasno) že ko avto stoji in je seveda ugasnjen.
Ali je imel kdo že podoben primer, ker me zelo preseneča ta zadeva, ker je popolnoma nepredvedljiva in spušča le pri ugasnjenem motorju in to po nekaj minutah ko avtomobil že stoji in ni v delovanju. Imel sem že veliko avtomobilov, ki so imeli okvare glave motorja ampak z takim primerom se še nisem srečal in ne vem kaj bi lahko bilo.
Kot preventivo sem že dodal tesnilec hladilnika in ostalih cevi, ker je zelo težko dstopno za samo preverjanje napake ampak ni bilo učinka.
V kolikor še niste imeli podobnega primera ali da sem slabo opisal položaj in kje mi voda spušča vam lahko naknadno dodam fotografije, je pa tisti plastični del kot neki razdelilec, ker v njega pride ca.tri cevi.
Prosim za pomoč, ker bi rad ostal zvest zelo redkemu in odličnemu avtomobilu kot je Saab vendar nočem, ker delam veliko kilometrov, da me pusti nekje ob cesti.
Hvala LP
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:puščanje hladilne tekočine - 13.07.10 22:59 Si prepričan da ne opazuješ kapljanje kondenza iz klimatske naprave?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:puščanje hladilne tekočine - 14.07.10 22:29 Mogoče da je to to:

http://www.saabcentral.com/forums/showthread.php? t=162029

http://www.partsforsaabs.com/product_info.php? cPath=95_390&products_id=3710

http://www.fixmysaab.com/9-5_repair/...&nointro=1#TOP
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:puščanje hladilne tekočine - 12.03.12 18:46 ...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal