Obiskovalci
Trenutno 1 gost
Obisk skupaj: 236286325


Pranje žarometov ? - 08.12.12 11:28 Pozdravljeni!

Ker je prišla zima in s tem tudi bolj pogosto pranje žarometov in ker imam težavo sem se obrnil na vas če morebiti dobim kakšen odgovor.

Ker me poleti ni motilo da mi zadeva ne šprica - še vredu se mi je zdelo ker ni rabil toliko vode, se s tem nisem obremenjval in zadevo pustil do danes.
Problem je namreč sledeč.
Zadeva dejansko deluje špricle pridejo ven ampak nič ne šprica. Špricle sem odstranil probal brez in je špricalo.
Nato sem špricle prepihal spihal in zdi se mi da bi voda morala it skozi. Zmontiral nazaj in še vedno ni nič špricalo. Je možno da pumpa spodaj ne zadrži pritiska v cevki in steče nazaj v rezervoar z vodo in se s tem ne pride do tlaka kateri potem sproži ventilček na špriclah?
Upam da ste me zastopli kaj me zanima in upam da je imel kdo že podobno težavo in bi mi dal kakšen pameten nasvet.
Hvala za odgovore..

LP Rok
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pranje žarometov ? - 08.12.12 13:33 Prostornina cevke je tako mala, da četudi bi voda iz nje pobegnila, bi se hitro napolnila nazaj.

Če sem te prav razumel je brez šobe špricalo - torej imaš kljub vsemu zamašene šobe . Lahko so noter kake smeti, če uporabljaš trdo vodo se pa lahko nabere tudi vodni kamen.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pranje žarometov ? - 10.12.12 08:45 Brez šobe šprica ene 2 metra naprej
Iz šobe pa ne da nič ven.
Vseeno dvomim da bi bila šoba tako zabita da nebi nikamor šlo.
Bom danes še enkrat šobo ven vzel da vidim malo vode zraven nalil ter pihnil s kompresorjem notr. Če bo pihnilo ven potem takem šoba ni zabita....
Zgleda da vam vsem šobe delajo k šus... da ni drugih odgovorv

LP
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pranje žarometov ? - 14.12.12 19:11 Evo zadevo zrihtal. Na špriclah ni bilo pretoka. Notr je bila neka plastika katera je zgledala kot da je tam v originalu in jo je potrebno zbiti ven. Ker mi špricle niso delale odkar imam avto je bilo verjetno vedno samo to razlog. Ob vsem tem sem zadnjič ko sem gledal če pumpa dela ugotovil še da je bila pumpa zakitana v posodo, seveda sem pri demontaži pumpe silikon uničil in mi je zadnje dva dni spuščala voda še pri pumpi. Danes sem odmontiral še posodo in namestil novo gumi tesnilo tako da je zdaj tako kot je treba ali z eno besedo original.
Zamenjal sem še Xenon žarnice katere sem nadomestil s kitajskim ponaredkom in moram rečt da sem navdušen nad tem kako zadeva sveti. Šele zdaj vidim kako zanič in iztrošene so bile prejšne žarnice. Prej je bila očitna razlika ko sem prižgal dolge luči, sedaj samo malo dlje sveti drugače pa ni tako gromozanske razlike.
Uglavnem v kratkem menjam še turbino z td04 sčipam zadevo na "kvazi" 275km in gremo gas po vas.
Edino menjalnik spet nekaj nagaja, ker gre občasno zelo težko v prvo prestavo. Avto sicer ne skoči ko dam v prvo tako da sumim da lahko da je tudi sklopka slaba?
Kakšno menjnje? Mogoče Edo ?

LP Rok
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pranje žarometov ? - 15.12.12 02:44 Sklopko boš vidu najbolj, če ga zahodiš v 3. al 4. pri okol 100 km/h do dile. Takrat ponavad mašina lepo zapoje, obrati grejo gor, hitrost pa ne.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal