Obiskovalci
Trenutno 3 gostje
Obisk skupaj: 235345022


Regulator hitrosti ventiltorja kabine - 14.02.17 18:47 Pozdravljeni
A se je kdo lotil menjave? Sem ga iskal pri ventilatorju in zastonj razkopal sprednji del avta. Sedaj berem da bi naj bil pozicioniran pri sovoznikovi strani, pa sem rekel da raje vprašam preden stopim v nov projekt. Baje da ponavadi preneha delat upor, kateri se zamenja in je zadeva ok.
Lp
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Regulator hitrosti ventiltorja kabine - 14.02.17 19:56 Sem našel nekaj informacij. Potrebno je razmontirat sovoznikov del kateri pokriva filter kabine, ker bi naj tam bila pozicija regulatorja. Sedaj raziskujem, ali ožičenje tega dela seže tudi na levo / voznikovo stran, ker na oko vse kaže tako.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Regulator hitrosti ventiltorja kabine - 15.02.17 00:38 Morda lahko tole pomaga.
Original navodila, kako zamenjat tole stvarco, številke se ujemajo s tistimi na slikami, 13. je spuščena ker je samo za vozila z volanom na desni.
LP

1. Put the air recirculation flap in position OFF.
Ignition in LOCK position.
2. Remove the lower panel from the driver's side, 3 screws.
3. Remove the data link connector, 2 screws, and detach the leads to the floor lighting.



4. Detach the accelerator cable from accelerator pedal.
5. Remove the accelerator pedal, 2 nuts.



6. Remove the glove box
Remove the trim from the side of the centre console.
7. Loosen the two front connectors above the filter cartridge
Unplug the contacts from the plate and cut the cable tie.


8. remove the wiper arms with special tool 85 80 144 Puller
9. Remove the rubber seals from the wiper spindles.
10. Remove the rubber moulding along the edge of the bulkhead and loosen the clips on one side. Place the rubber moulding on one side.
11. Loosen the cover over the bulkhead partition space (fastened with clips) by lifting it carefully forwards so that it is released from the windscreen.
Hold the wire to the bonnet release to one side and lift the cover backwards towards the windscreen.



12.Loosen the clips holding the front edge of the water shield with a screwdriver. Lift off the water shield.


14.Pull up the wiring harness including rubber seal and cut the cable tie.
15.Press down the wiring harness on the other side, including the rubber seal to the control unit.



16. Remove the fan control unit with water protector, 2 bolts.

  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Regulator hitrosti ventiltorja kabine - 15.02.17 08:37 Ta modul sem razdiral pred leti na 900 kabriu. Tam je precej lažje dostopen, pod armaturo pri sopotniku. Notri je tranzistor, ki ima delovno temperaturo cca 170°C in nič čudnega, da gre rakom žvižgat. Meni je začel delat ventilator na full brez možnosti regulacije. Zamenjal sem tranzistor (strošek par EUR) in regulator že več let dela bp. Nov regulator stane pa cca 200 EUR, vsaj za serijo 900NG
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Regulator hitrosti ventiltorja kabine - 15.02.17 11:40 Pogosta napaka na 9-3 od letnika 2003 - 2007.
Najpogosteje zablokira sam ventlator na osi, ki je vertikalna in to v spodnjem ležišču, tam se nabere vlaga in nesnaga ter zablokira motor, posledično pregori regulator ( tranzistor v regulatorju-uporu ). Elektromehanika regulator popravi za cca 50€.
Novejši modeli vozil imajo v spodnjem ležišču osi-ležaja že luknjo za odtekanje kondensa. "Zlatar" zadevo pozna in preventivno izvrta v spodnje ležišče osi luknjo.
p.s.
na to temo je bilo že mnogo pisanja na tem forumu.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Regulator hitrosti ventiltorja kabine - 15.02.17 23:47 Ventilator deluje normalno, ampak samo na visokih obratih brez možnosti regulacije, kot je napisal Cleaner. Na enem servisu so mi po lastni praksi predlagal naj ne razdiram vsega, ampak samo del kjer je regulator ( torej na sopotnikovi strani ). Oni ga namreč odmontirajo, prerežejo žice popravijo in zalotajo. Dosti lažje kot kot trgat vse narazen. Jutri se lotim sopotnikovega dela.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Regulator hitrosti ventiltorja kabine - 16.02.17 19:10 Na moji 9000 je v tem regulatorju (stvarca ki ima neka hladilna rebra ki jih vidiš ko ga spraviš ven) crknil "tranzistor" oz povzročil kratek stik, ki rezultira v hitrosti ventilatorja stalno na max. Menjali so mi ga na tv servisu za 30 eu.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Regulator hitrosti ventiltorja kabine - 17.02.17 10:55 Regulator izgleda ni pozicioniran na sopotnikovi strani kot sem narobe sklepal. Kar bi lahko ugotovil, če bi podrobneje pogledal slike katere je posredoval bman. Na sopotnikovi strani so sta konektorja ( oznaka 7 ). Sedaj pa še akcija razdiranja voznikovega dela
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Regulator hitrosti ventiltorja kabine - 22.02.17 12:22 Reguator je pozicioniran desno nad stopalko gasa pri steni. Zaščiten je z prozorno plastiko. Kot je omenjeno v zgornjih navodili je za demontažo najprej potrebno snet stopalko gasa. Odpiranje regulatorja je zelo enostavno, odvijete dva vijaka in ločite ohišje od hladilnih reber. Na tiskanem vezju je problematičen tranzistor (kateri prebije zaradi pregrevanja) z oznako IRFP 054, cena novega je okrog 3,00 eure
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal