Obiskovalci
Trenutno 5 gostov
Obisk skupaj: 237219273


Nakup rabljenega - 16.11.07 19:56 Sem pred odločitvijo o nakupu rabljenega SAAB 9-5 3.0 tid Vector 120kw. Avtomobil je letnik 2004 in na pogled lepo ohranjen , pa tudi prvi vtisi po vožnji so zelo v redu. Cena je 14.890 EUR. Nekoliko me "moti" ker ima na števcu le 35.000 km. S trgovcem sem dogovorjen, da ga pred nakupom peljem na servis (KMAG-Leskovškova).
Morda kakšen nasvet na kaj bi moral biti še posebej pozoren? Avto je sicer uvožen iz Italije, papirje o homologaciji ima urejene, trgovec pa je Medija avto na Dolenjski cesti v Ljubljani.

Hvala.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nakup rabljenega - 16.11.07 20:19 Tako bom odgovoril

matjaz je napisal:
...
Pri 9-5 175 KM 3.0 Tid (enak motor je tudi v Velsatisu) velja pravilo da le redki preživijo 200.000 KM. Prihaja namreč do ugrezanja ventilov (če sem pravilno zastopil) in povečane porabe vode. Rezultat je da postane motor-avto ne uporaben.

Stroški ?
popravilo:
1. rabljen del cca 1200 EUR
2. delo cca 1200 EUR
3. ostala dela ki sodijo ponavadi poleg še kake 1000 do 1500 EUR

in na koncu nimaš garancije če bo to še delalo.

varianta 2?
menjati motor.. no tukaj so cxene okoli 10.000 EUR plus delo plus manjši popravki.. skratka avto postane neuporaben.

Gre za Isuzujev motor 3.0 in to je nažalost potrditev naših strahov iz preteklosti, ko smo se čudili zakaj je v tujini precej 3.0 tid na prodaj in raznih govoric da je s temi vozili nekaj narobe (nehali so jih delati po 4 letih.)


matjaz je napisal:
...
Problem motorja 3.0 tid je da da short block redko zdrži več kot 200.000 km. Posledično je nakup rabljenega zelo tvegana zadeva, ker ne veš koliko je star in kdaj ti bo odpovedal. Cena je bila mislim da 800 Funtov, potem je tu še popravilo cca 800 EUR in si tam.
_Nov motor bi stal cca 10.000 EUr plus kak 1000 za zamenjavo, nato še cca 1000 ostalih drobnih delov in kaka sklopka in si tam kjer se neha. Vrednost 5 let stare 9-5 3.0 s 200.000 km je ravno tam nekje pri 13.000 EUR.
Avstrijci naj bi ponujali rabljeni motor mislim da za cca 1500 do 2000 EUR plus menjava in si nekje na 5000 EUR popravila.
Nerodnost tega motorja je, da je malo pred tem bila vežja zamenjava jermenov in je vse to stalo mislim da tudi nekje okoli 1500 EUR (menjano v Italiji)

Ta motor povzroča težave tudi Velsatisu in žal motorja med seboj nista zamenjljiva.
Posledično je ta model motorja vroča žemlja ki je potenicalna finančna bomba, zato se priporoča ekstremna pazljivost.


matjaz je napisal:
Za 9-5 3.0 Tid se naš sotrpiin trudi pridobiti uradne tovarniške informacije kaj lahko v primeru take okvare dejansko naredi.

Zaenkrat velja uradno nedokazana informacija da uradni servisi v naši okolici pri okvari 3.0 tid z nad 200.000 km rečejo.. hja imeli ste srečo da je zdržal več kot 200.000.

Zanimivo je tudi to, da ima Velsatis enak motor in da je bilo preko Renaulta dobiti več informacij o teh težavah (tudi rezervne dele, motor) vendar žal ne paše v SAABA. SAAB servisi so bili manj poskočni.

to dejstvo nekako tudi potrjuje govorice da se je SAAB skregal z Isuzujem in da imajo težave z rezervnimi deli.

Ko bodo na voljo uradne informacije jih sporočim.

lp


To sem tako na hitro poiskal. Mogoče sam poiščeš še kakšno pozitivno kritiko. Jaz je nisem.

P.S. Mogoče so motor že popravljali/menjali in ima le ta 35000km.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nakup rabljenega - 16.11.07 20:24 Na spodnji povezavi si lahko prebereš članek o dizelskih motorjih v Saab-ih:
http://www.saabslo.com/index.php? option=com_content&task=view&id=326&ac=0&Itemid=45

Iz članka:

3.0 TiD

Leta 2001 je bil za 9-5 predstavljen 3 litrski dizelski V6 motor, ki naj bi bil zadnji krik tehnologije. Blok in glava sta iz lahkih litin, ima štiri odmične gredi, ki odpirajo 24 ventilov. Za razliko od ostalih motorjev so odmične gredi gnane z zobatim jermenom. Vbrizg goriva gre po sistemu skupnega voda (common rail), pomaga turbina s spremenljivo geometrijo lopatic.

Žal se v praksi motor ni izkazal. Redni servisi so sicer redkejši, a zaradi zobatega jermena dražji. Pogosto se je kvaril EGR ventil, bolj zaskrbljujoče je pa to, da je pri velikem številu motorjev prišlo do okvare bloka, kar seveda pomeni uničen motor in luknjo v denarnici. Zaradi tega je ta motor relativno hitro šel iz proizvodnje, na trgu je pa precej vozil z blizu 200.000 km, kjer je katastrofa lahko samo še vprašanje časa. Lahko pa tudi ne
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nakup rabljenega - 16.11.07 21:15 Hvala za hiter odgovor. Sicer sem že dal aro, ampak, če je (in verjamem, da je) zadeva glede motorja tako "črna" potem verjetno iz kupčije ne bo nič.
Sedaj vsaj vem odkod relativno nizka cena.

LP
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nakup rabljenega - 16.11.07 23:41 Prste stran od avta s takim motorjem! Da ne bomo čez nekaj časa tukaj reševali problema z zaribanjem... Za ta denar imaš še kar nekaj podobnih in bolj zanesljivih možnosti. Poleg tega se sprašujem ali je verjetno, da je nek Italijan s takim vozilom delal 10 kkm na leto?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nakup rabljenega - 18.11.07 23:18 Za verodostojen pregled vozila SAAB se obrni na
AMZS - za zunanje vplive (karambol, zavore...)
KOP-CAR za nasvet o samem vozilu in detajlih SAAB hib
KMAG - zgolj za pregled originalne zgodovine vozila (preko uradne servisne mreže)

Lastnik 3.0 tid ki je omenjen v mojem Copy paste sedaj vozi S-80. SAABa 3.0 pa še vedno prodaja. Dejansko gre za tvegan model samo zaradi problemaitčnega motorja, žal, čeprav je zelo dober občutek vožnje , pospeški....

Bistveno več kritik in dobrih plati boš zvedel na kakem Renault servisu kjer jih povprašaj za izkušnje z Velsatisom 3.0 tid. Teh so prodali več kot SAAB in zato je tudi povratna info bolj realna.

Dejstvo da so ta motor umaknili iz prodaje in da je bilo kake 2 leti nazaj na tujih avto-oglasnikih možno dobiti precej oceni 3.0 žal samo potrjuje našo SLO izkušjo

Konkretni uporabnik 3.0 Uradnega odogovora s KMAG , otem kaj lahko naredi, še ni prejel, v kratkem pričakujem uradne informacije iz SAAB AB, vendar se je tudi tam vleče in si je kot že rečeno že kupil S 80. Zato se na obljube ne zanašaj, zahtevaj samo dejstva in hitro.
V kolikor potrebuješ osebni stik z njim in dodatne podrobnosti povej.

V obdobju, ko za navedene probleme še nismo vedeli, me je lastnik 3.0 tid obvestil, da je menjava jermena finančna katastrofa. Račun na uradnem servisu v italiji je skupaj z rednim servisom presegal 1500 EUR (lahko da je takrat menjal še kaj več) vendar je bil več kot zgrožen in mi je že samo zaradi tega dejstva odsvetoval nakup. Ko se mu je zgodil še zgornji primer je bila mera polna
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nakup rabljenega - 18.11.07 23:21 Na uradnem servisu lahko ugotoviš, ali je šlo za zamenjavo motorja.

če te trgovec ni opozoril da je bil motor zamenjan in da ima avto med 120.000 do 170.000 km (kar je možno glede na frekvenco okvar) je po mojem mnenju šlo za zavajanje kupca in ti je dolžan povrniti aro


direktna povezava je naslednji link http://zakonodaja.gov.si/rpsi/r05/ predpis_ZAKO4165.html

zelo zanimive so kazenske določbe zakona in preveri skladnost dejstev & izjav v kolikor ti bodo komplicirali
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nakup rabljenega - 19.11.07 11:30 Matjaž hvala za podatke in namig glede zakona o varstvu potrošnikov.

Na servisu KMAG mi je danes prijazno odsvetoval nadaljne aktivnosti, ki bi peljale v nakup tega avtomobila.Če že disel, potem 1.9 TIDS. Podobnega mnenja je tudi g. Kopač

Sedaj še sledi odisejada kako dobiti vsaj del are nazaj, ker malo zavajanja (zraven moje naivnosti) je tukaj vseeno prisotnega.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nakup rabljenega - 19.11.07 17:07 Po mojem imas dve opciji
a) daima avto res 35.000 km in potem se bojim je ara izgubljena
b) da je bil motor menjan potem tukaj gre za zavajanje

če rabiš še kako izkušnjo glede zakonodoaje mi sporoči mail da ti pošljem enega od uspešnih primerov sklicevanja na navedene člene


drgače 2.2 diesel ni slaba reč, vsaj pritožb ne slišimo, edino kar mu nekako zamerimo je njegova glasnost. Drugače gre očitno za dober stroj. 1.9 je pa generacijsko drug motor in preizkšen v koncernu Fiat Alfa.

Sicer bi kot pravovernik moral trditi da je to odmik od dobrega starega SAABa vendar smatram da je visoko serijska proizvodnja običajno kvalitetnejša od nišne. Upam samo ,da bodo ohranili varnost tudi ko jih bodo delali v Oplovih tovarnaz
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nakup rabljenega - 19.11.07 17:17 matjaz je napisal:

če rabiš še kako izkušnjo glede zakonodoaje mi sporoči mail da ti pošljem enega od uspešnih primerov sklicevanja na navedene člene


Matjaž, če imaš kaj na to temo, bi bilo zanimivo tudi za širši krog; tudi jaz sem že kupil avto, ki se je oglaševal bistveno bolje kot je bilo kasneje ugotovljeno, pa recimo na zakon o varstvu potrošnikov niti pomilsil nisem, ker mi to področje ni poznano.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nakup rabljenega - 20.11.07 13:07 Ja, tako pač je, če štartaš na prvo žogo. In avto bi definitivno bil v garaži, če ne bi bilo interneta

Ne, ne saj se šalim in mislim, da še vam bom hvaležen.

Sicer pa se je pojavil napis, da je avto prodan, čeprav meni zagotovo ne. Razen, če je s tem mišljena rezervacija do datuma, ki je zapisan na potrdilu o prevzemu are, t.j. 30.11.2007.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nakup rabljenega - 20.11.07 15:59 Običajno so zelo ažurni s to aro. Redko kdo se tudi premisli, tak da gre najverjetneje za tvojo rezervacijo.
Gre pa za po sliki sodeč za res lep avto. Če te kaj tolaži, sam sem svojega kupil tako, da sem se usedel na sopotniški sedež in po testni vožnji rekel kupljeno. POdrobnosti sem začel raziskovati kasneje ) kar sem tudi relativno drago plačal hihi

Res ti želim srečo pri povrnitvi. Dejstvo pa je da za moj okus izbiraš v pravem cenovnem razredu,

SAAB star 4 do 5 let, v cenovmen razredu cca 10.000 do 12.000 EUR KM nekje 70.000 do 110.000

Tukaj nato zgubis v naslednjih 5 letih nekje 6000 do 7.000 EUR, kar pomeni da je letna izguba nekje 1200 EUR.

V primeru novega je izguba v prvih 5 letih vsaj 4000 letno. Stroškov s servisi pa nimaš 3000 letno razen v primeru izredne smole (moj primer je žal cca 5000 EUR v 4 letih, vendar gre malo za ekstrem), vendar je še vedno ugodneje kot nov.

Za varstvo potrošnikov sem to zadewo že parkrat uspešno uporabil. Zadeva trgovcem ni poznana in ko prevereš, da je kaznovana pravna in fizična oseba če ne zapiše ustno podane pritožbe kaznovana z visoko denarno kaznijo se zgrozijo.

Jaz sem v enem primeru nedostave pohištva in odnosa dobaviteljev izračunal da je minimalna zagrožena kazen cca 70.000 EUR. To je taka pogajalska osnova da sem nazaj dobil vrnjeno kupnino, če bi pa kaj težil pa še penale, vendar sem hotel imeti mirno življenje. V drugem primeru sem dobil 50% popusta, skratka zadeva deluje še pred pravniki. Pri .... 4 črke pa pomaga samo SAAB AB
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nakup rabljenega - 31.01.08 13:31 Razmišljam o kupnji rabljenog modela 9-5.
Auto se prodaje u KMAG-u Zagreb, godina proizvednje 2001, motor: 2.0t, kilometraža: 165000 sa servisnom knjižicom, jedan vlasnik.

Cijena je 10000
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nakup rabljenega - 01.02.08 01:11 Ja sam prije 2 godine platio malo manje od 10.000
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nakup rabljenega - 01.02.08 18:35 Pero je napisal:
Ja sam prije 2 godine platio malo manje od 10.000
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nakup rabljenega - 02.02.08 13:07 prvo hvala na pomoći!

da ga negdje vani i nađem za 7000
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal