Obiskovalci
Trenutno 21 gostov
Obisk skupaj: 237221045


Ko te SAAB prevzame - 30.05.08 22:34 Danes sem prvič vozil SAAB-a. Lepa 9-5ka. 3.0TiD.


Odklenem. Primem kljuko, se že smejem. Odprem vrata in se vsedem. "Ooooh, aaah...udobno..." Najudobnejši avto, ki sem ga kadarkoli vozil, kljub temu, da je ta bil Vector-Sport pa je imel 17ke.

Že iščem ključavnico pri volanu. V vsem navdušenju sem pozabil, da jo 9-5ka ima pri ročni. Zalavfam V6ko. Tiho drgeta, sploh se ne sliši.

Prižgem xenonke in se zapeljem na cesto. Motor lepo vleče, kljub temu da smo bili štirje not (skupaj z avtom pomoje okoli 2tone). Sune nad 2500obrati.

Na avtocesti zelo hitro pridemo na 160km/h, hrupa pa malo nič. Iz AC zapeljem na stransko pot. Nekaj ovinkov me je prepričalo, da se težka 9-5ka s težkim dizlom v nosu, lepo drži ovinkov.

Po končani testni vožnji avto parkiram, vgasnem in poskušam ključ potegniti iz ključavnice. Šele po parih minutah posmehovanja so mi povedali, da moram dati v rikverc, če hočem ključ izvlečt ven.



Vedno sem občudoval SAAB-e. Občudoval sem njihovo drugačnost. Sedaj, ko sem to občutil, me enostavno ne zanima da je pod motornim pokrovom izredno nezanesljiv agregat, da avto rahlo sune v desno, če pohodiš gas, da bo avto izgubil na vrednosti, da se bo kvaril in bo to drago stalo...

17 let sem star, avgusta 18. Obljubljen mi je bil avto, jaz pa sem kljub temu pridno šparal, med počitnicami delal. Nakup bo silno neracionalen vendar si SAABa resnično želim. Trdno bom delal, da bom to tudi dosegel. Jag
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Ko te SAAB prevzame - 31.05.08 00:43 ne rad ti uničim veselje, ki je nedvoumno iskreno in 3.0 tid pri vožnji dejansko da tak občutek kot si zapisal. za diesel avto je neverjeten

na forumu je precej postov na to temo , sem pa našel še en tuj pregled - checklisto za 9-5
http://www.newcarnet.co.uk/Saab_9-5_guide.html? section=buying&id=1060

1 Coil failures on 2001 models can wreck the catalytic converter.
2 Rear dampers can fail prematurely.
3 Aisin-Warner auto gearboxes can fail prematurely.
4 Air conditioning compressors are prone to failure on 2001/2002 models.
5 Pre-2001 four-cylinder cars can suffer sludge problems; later cars are unaffected. 5000-mile oil changes are essential to avoid this.
6 Exhaust gas recirculation valves of 3.0 V6 diesel can fail, leading to engine failure.
7 The timing belt on 1.9 turbodiesels can be thrown off its pulley, wrecking the engine.

točka 6 ni ne pomembna. Trenutne izkušnje oseb, ki so jo izkusile je 10.000 eur stroškov za zamenjavo oz močno popravilo motorja

Zelo mi je pa všeč tvoj zadnji stavek. Trdno bom delal da si ga bom prislužil . Tudi zato, ker imaš še kar nekaj časa pred nakupom dobro preuči tistih nekaj hib 9-5 (ni jih veliko) in si za z delom prislužen denar privošči dober avto.
Kupcu SAABa se nikoli ne mudi. Prodajalci običajno vedo da se dolgo prodajajo
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Ko te SAAB prevzame - 31.05.08 01:34 To, da imajo 3.0TiD motorji precej hib mi je jasno. Sem že razmišljal, da bi preventivno menjal določene stvari preden bi bilo prepozno. V neki drugi temi sem izvedel, da se da ta motor še dodatno zaščititi pred "smrtjo" - tudi to bo postorjeno.

Se mi pa definitivno ne mudi. Avto, za katerega se bom resno zainteresiral bo temeljito pregledan, še posebej če bo V6 dizel.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Ko te SAAB prevzame - 09.07.08 22:29 Sem še malo povprašal na saabcentral.com o 3.0TiD in pravijo, da je GM odpravil napake na teh motorjih z modelnim letom 2004...tako, da sem se nekoliko oddahnil.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Ko te SAAB prevzame - 10.07.08 11:00 Celes je napisal:
Sem še malo povprašal na saabcentral.com o 3.0TiD in pravijo, da je GM odpravil napake na teh motorjih z modelnim letom 2004...tako, da sem se nekoliko oddahnil.
Naj te "potolažim"... nekatere napake so res odpravili zmodelnim letom 2004, ključnih pa ne... npr, deformacije motornega bloka ipd... tako da zadeva še vedno ne deluje kot je treba..

K.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal