Obiskovalci
Trenutno 5 gostov
Obisk skupaj: 236257685


Saab 9-5 aero, 2006 - 05.10.13 17:47 Pozdravljeni,
Žal še nimam nobene fotografije, tako da bom posodobil temo takoj ko bo lepše vreme in čas za kakšno fotko. Sem novopečeni lastnik tiste 9-5tke aero, ki se je dolgo prodajala v Medvodah. Z avtom sem zankrat naredil 2000km in je bilo vse ok. Do včeraj, ko sem ostal na cesti. Ura je bila osem zvečer, peljem se proti Vranskemu in prižge se lučka, avto začne pri pospeševanju tudi cukat. Začne močno smrdeti po bencinu. V tem trenutku se mi je rolalo v glavi .
Na izhodu za Vransko sem končno lahko ustavil. Pogledam in za avtom se vleče črta bencina in pod avtom je že mlaka. Spet se mi je rolalo . V tistem trenutku sem se bal da bi se kaj vžgalo...avto imaš en mesec in ti zgori sredi ceste. Ampak se na srečo ni. Poklical sem amzs in odpeljali so naju domov. Zjutraj sva z mehanikom pogledala in ugotovila da je pod zadnjim sedežom, pod pokrovom dostopa do tanka, vrglo ven cevko. Postavila sva vse nazaj kot je bilo in improvizirano fiksirala, tako da se več ne more sneti. Avto gre spet normalno. Aja steklo pa je več kot pol tanka 100oktanskega bencina.
In zdaj vprašanje..zakaj za vraga se je to zgodilo? Je kakšen drug problem? Pritisk v tanku? Če ima kdo kakšno idejo, prosim na plan z njo, ker ne želim da se še kaj zgodi, zaradi kakšne skrite napake.
Hvala!
Saab 9-5 Aero, 2006
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Saab 9-5 aero, 2006 - 06.10.13 11:18 Se zgodi Važno, da si popravil in se ni nič hujšega zgodilo
Ugibam ,da je prejšnji lastnik kaj popravljal ali barval, pa je cevko slabo pritrdil ali pozabu dati kakšno objemko gor.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Saab 9-5 aero, 2006 - 06.10.13 18:47 Enkrat mi je uporabnik luksimir povedal,da se mu je to zgodilo.In to na istem modelu saaba ampak na dizlu 1.9
Tudi on je moral klicat avtovleko.Kdo mu je to popravljal nevem,je pa to baje pogosta napaka teh avtov.Razlika v obeh napakah je samo to,da je tvoj bencinar,njegov pa dizel.Saj če bo to bral bo že sam napisal kaj o tem.

Se je pa ta ista stvar zgodila na meganu dizlu od kolega,ko sva šla po gobe 1000 metrov visoko na pohorju brez mobitel signala.Avto je enostavno ugasnil in ni več vžgal.Kriva je bila tista cevka ,ki jo najdemo pod zadnjim sedežem,kje je plovec in te cevi gredo tam noter.Tam se je zlomila cevka in je vleklo zrak.Ni pa po nafti smrdelo nič.Verjetno ni vseeno katera cevka poči,ker sta dve.Ker sva si morala pomagat sama,saj ni bilo druge možnosti,hvala bogu da oba nekaj malega o avtih vema,ko sva ugotovila kje je problem da avto ne dobi nafte,sva megajversko rešila zadevo tako.
On je imel v avtu škatlo z kabel priključki,tako imenovani kabel šuhi.Tiste hobi variante,ki imajo zadaj gor,tam ko pride kabel noter in se potem z kleščami stisne tisto plastično izolacijo,različnih barv in velikosti.En tisti plstični tulček je bil ravno prav velik,da sva to cevko ponovno spojila skupaj.Cevko sprva ravno odrezala na obeh straneh in dala ta tulec vmes.Nato sva spredaj napumpala nafto,ko ima megan tisto črno ročno pumpico.Od tega je zdaj že več kot štiri leta in še danes drži.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Saab 9-5 aero, 2006 - 07.11.13 16:07 Samo eno vprašanje..avto je napisal Time for service. Sem že zasledil na forumu da je nekdo iz MB, ki se spozna na Saabe, samo po eno-urnem brskanju nekako ne najdem. Prosim za gsm!LP Saab 9-5 Aero, 2006
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Saab 9-5 aero, 2006 - 07.11.13 17:35 Kaj te muči kolega povej ? Tudi jaz sem iz Maribora.

Ne najdem ševilke od markota.

Kaj samo to opozorilo za servis je problem,neveš kaj bi rad zdaj avto od tebe ali te muči še kaj drugega ?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Saab 9-5 aero, 2006 - 07.11.13 18:13 Marko: 070812687
www.smorny.com
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Saab 9-5 aero, 2006 - 07.11.13 23:08 Hvala kolegi,
ne, ne... razumem obvestilo, vem da moram naredit servis. Olje sem sicer menjal pred 2000km, ko sem ga kupil, za vsak slučaj, ker je avto pač stal več kot pol leta. Naredil se bo pač redni servis (kaj bo to vključevalo, bo povedal mehanik ). Želim ga pač peljati k nekomu, ki se spozna in ki mi bo po opravljenem servisu dal žig v servisno knjižico, ker pač zaradi dodatne enoletne garancije mora bit avto tudi "uradno" redno servisiran. Res hvala za tel...bom jutri poklical!
Saab 9-5 Aero, 2006
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Saab 9-5 aero, 2006 - 08.11.13 07:13 Kaj pomeni "uradno"? Najbljižji uradni (brez narekovaja) je v Grazu.
www.smorny.com
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Saab 9-5 aero, 2006 - 08.11.13 16:20 Če ti je prodajalec ali pa tisto jamstvo preko zavarovalnice rekel,da enoletna garancija velja le,če se avto servisira na pooblaščenem servisu potem v Sloveniji neboš nič kaj servisiral.Edino če od Kop-car stempl velja.Vprašaj.
Če bi pa jaz bil ti,bi pa tisto uradno nekomu v rit zašopal in peljal avto tja kamor jaz hočem in kje si lahko privoščim.
Če je problem samo reset opozorila za servis,potem ti lahko to zbrišem jaz.
Če bi rad avto malo pošraufal in poštimal,kontaktiraj :

Marko - Maribor

Kop-car Ljubljana

Edo -Škofja Loka

Ti trije majstri šraufajo SAABE,spodnja dva sta profi in imata original tester za SAAB.Za navaden servis in reset opozorila za servis in nabavo delov in še marsikaj za saaba ti pa komot lahko uredi Marko iz Maribora.Jaz še pri njemu nisem bil ampak pravijo fantje,da je Marko pošten in če kaj ne more in ne zna rešiti to tudi pove in ne poca nekaj brezveze po avtu.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Saab 9-5 aero, 2006 - 10.11.13 07:34 Še enkrat hvala.
Tisti moj "uradno" je bolj čudn izpadel ja. Pač piše da mora biti redno servisiran po specifikciji proizvajalca. Mislim pa da ni važn da je pooblaščen servis, saj to, po zakonu, ni potrebni niti več avtom, ki so še v tovarniški garanciji. Danes pač veliko mehanikov dela doma v garaži "brez papirjev", ker je država preveč lačna davkov, jaz pa pač rabim žig avtomehanične delavnice in račun za opravljeno storitev. Zdaj sem moral nujno v tujino. Ko se vrnem pa opravim tole. Želel bi pa da se avto priklopi na tester, se malce pregleda, menja filtre, svečke itd. Kot zanimivost, ko je bil avto še servisiran v Italiji so na vsakem servisu menjali tudi svečke, na dveh servisih narejenih na Kop-caru pa jih niso. Bomo vidl! HVALA!
Saab 9-5 Aero, 2006
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Saab 9-5 aero, 2006 - 10.11.13 09:02 Servis za tvoj avto se dela enkrat na leto in toplo ti priporočam,da menjaš olje na 15000 km in ne več.Svečke se pa ne menjujejo na vsakem servisnem intervalu.Razen če je italijanski lastnik imel zelo dolge servisne intervale kar pa ni dobro.Tako da če mene vprašaš kopač ni nič narobe naredil.Je pa tudi od stranke odvisno.Če stranka reče menjaj samo olje in mi ne delaj drugih stroškov,potem pač naredijo samo to.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Saab 9-5 aero, 2006 - 10.11.13 11:07 Račun in štempl ni problem, glede te vaše garancije je pa to več ali manj bluz ( govorim iz izkušenj....)
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Saab 9-5 aero, 2006 - 13.11.13 07:36 Pravoverni lastniki Aerov menjamo olje na 10k km, fanatiki pa celo na 5k km. Saj ni tak strošek, če se pozanimaš in dobiš tapravo olje Mobil 1 za 10 EUR/l. Če pa plačaš tarifo na servisu 40 EUR/l pa ni več tako ugodno...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Saab 9-5 aero, 2006 - 13.11.13 08:23 Ne se bat. Sem med fanatiki . Na mojem volvu t5 je bilo olje menjano vsako leto, pa čeprav sem včasih naredil le 3.000km. Na Saabu sem olje menjal takoj ko sem ga kupil, drugi dan. In res ni nek strošek. Glede servisiranja, ko je bil avto še v Italiji je bil na leasing, tako da je bil redno servisiran, v Sloveniji pa pri Kopaču tudi, kar je razvidno iz vseh računov in se vidi da lastnik ni varčeval. Kar se tiče pa dodatne garancije verjamem, da ko se kaj zgodi, je problem, ampak pač želim da je z moje strani vse ok, pol pa se naj odvetniki pogovorjajo, če bo potrebno . Je pa ta garancija za kaj hujšega, čeprav dvomim da se bo kaj zgodilo. Dobil sem jo pač pri nakupu avta.
Trenutno sem v tujini in ko se vrnem se oglasim pri Markotu, da opravimo servis. Kaj vse bo pa treba, bo pa on povedal . Pri avtu nisem nikoli varčeval, ker sem zmeraj daleč z njim.
Ko bo pa lepo vreme pa pritaknem še kakšno fotko.
Saab 9-5 Aero, 2006
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Saab 9-5 aero, 2006 - 29.07.14 20:13 Dolgo se nisem oglasil. Avto dela kot urca. Naredil že 15.000 km. Nisem še ga uspel poslikat, sem pa en video pospeška naredil (se opravičujem za slab posnetek). Ker sem imel prej Volva T5 imam vprašanje za vse ex-lastnike T5, ki jih je kr nekaj tukaj. Se vam zdi da je Saab hitrejši? Občutek ni takšen ali pa bolj zvezno pospešuje. Pač moja radovednost . Za fotke se pa potrudim, da bom kmalu objavil.

http://youtu.be/FWz2iG7m7Ks
Saab 9-5 Aero, 2006
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Saab 9-5 aero, 2006 - 29.07.14 20:17 Enkrat morava probat z mojim Aerom
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Saab 9-5 aero, 2006 - 30.07.14 09:29 Def. precej hitrejši Občutka res da ni, ko pa se spustiš v številke, pa vidiš da je res. V kolikor ga čipaš, nima nobena T-5ka za burek
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal