Obiskovalci
Trenutno 15 gostov in 1 član:
  • S.A.S
Obisk skupaj: 222237249


Ohranimo Saabe - 07.08.23 22:15 Pozdravljeni
Vedno sem občudoval Saab 900, avto mi je bil res neverjeten in njegove linije karoserije fascinantne.
Kupoval sem drugi avto, ker sem ravno zaključil projekt audi 100, namreč vedno sem kupil star avto v okvari ga popravil in prodal. In tako sem slučajno zagledal na netu Saab 9-3 2.8v6 aero 2007 in ga šel pogledati. Ko sem avto videl v živo me je navdušil in moral sem ga kupiti. Tako se je začela moja zgodba iz Saab znamko. Čez nekaj časa sem opazil propadajoč 9-3 1.9tid 2012 karavan (prazne gume, umazan...) ko sem našel lastnika sem ga odkupil in po veliko urah dela je bil avto spet na cesti. Še danes se moj prijatelj vozi z njim. Potem sem iskal saab 99 za nakup ampak sem se zatipkal in napisal, da iščem saab 900 tako je slučajno naneslo, da sem našel saab 900 turbo aero 1985 in po dolgem prepričevanju lastnika v prodajo mi ga je uspelo kupiti, žal pa je bil z okvaro turbine in ko sem ga pripeljal domov z vleko je iz izpušne cevi pritekla voda... 3 cilinder je zalilo in tako ostaja še vedno nedokončan projekt, avto je v delih, školjka je pri kleparju, ker ima nekaj lukenj in se mora povariti. Tako je preteklo nekaj časa in na netu zagledam malo poseben saab 99 1973 1.85, ker je bil zelo prašen me je pritegnil in sem vstopil v kontakt z gospodom. Avto je imel od nekje leta 80 in do 2003 se je z njim vozil vsak dan potem je kupil novejši avto tega pa pospravil v kot. Po 20 letih je potreboval prostor in ga je s teškim srcem prodal, jaz pa sem ga kupil spet malo preveč iz srcem in ne z glavo. Približno leto dni je preteklo, da sem ga vrnil na cesto. Po celi evropi sem iskal zavorno čeljust in je nisem našel sem pa enkrat slučajno zagledal svetleč odbijač nekje iz ceste pod drevesom, se ustavil in ugotovil, da je saab 99 1972 seveda sem hitro pogledal zavore in ugotovil da ima enake. jackpot. Lastnik je bil ljubitelj starin in mi ga je začuda z veseljem prodal. Tako sem prišel do zavorne čeljusti in še enega saaba. Žal je avto stal na travi pod drevesom 30 let in je bolj kot ne primeren samo za dele.
Letošnje leto sam končno našparal denar, da nadaljujem z obnovo 900 turbo. In po nevem kakšnem naklučju me kontaktira gospod, da ima dva 900 saaba za prodati, ker ima preveč avtov in si je poškodoval nogo. Joj sem rekel, kaj naj sedaj, ja nič grem pogledat. Ko sem zagledal avto nisem mogel verjeti, da je to možno vozen 900 turbo 1993 brez rje z obnovljenim podovozjem in motorjem. V notranjosti je bil brez armature v delih pa sem rekel to bom že zrihtal. Tako, da je šel denar za obnovo prejšnega saaba v nakup drugega. Ko sem ga pripeljal domov sem počasi začel sestavljati sestavljenko, seveda se je pokazalo še veliko drugih problemov, z elektriko, z ventilacijo itd. Prav tako sem ugotovil, da je bil poškodovan desno verjetno po celi strani in kar je bilo sestavljeno je bolj ali manj vse na vezicah, tako da se je pokazal kot velik projekt, ki pa ga imam v planu do drugega leta dokončati in spraviti nazaj na cesto.
Vse avte še vedno imam razen karavana, ki ga ima kolega in jih enostavno obožujem.
Nisem pisec zato so napake ampak tako malo na hitro o moji Saab zgodbi, ki se upam nikoli ne bo končala.
Ko ugotovim kako dodati slike jih seveda dodam.
Lp
Kristjan
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Ohranimo Saabe - 11.08.23 11:39 Daj kake fotke prilepi.

Jaz sem sicer ozdravljen Saab odvisneš, sicer še vedno na Saab-ih, zdaj novejših, s srcem pa še vedno pri c900.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Ohranimo Saabe - 17.08.23 10:35 Bravo, kapo dol za vložen trud in finance!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Ohranimo Saabe - 17.08.23 16:03 Vsa čast! Še sreča, da si se nalezel ravno Saabov. Ker komaj še srečaš kakšnega. V nasprotnem primeru bi še bankrotiral
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2023 Slovenski Saab portal