Obiskovalci
Trenutno 52 gostov
Obisk skupaj: 236275196


<< Začetek < < 1 2 > > Konec >>
Re:Faliran izlet v Trollhattan - 16.06.12 12:39 Na pikniku sem arminatorju vrgel ključe v roke, zadaj pobasal še LynXa, njegovo deklino in mojga brata, pa smo šli malo spoznavat okoliške ceste in njihov oprijem.

Potem mi je pa kapnilo, da bi lahko počasi kaj novega napisal na forum glede avta.


Da najprej odgovorim na prejšnje nagradno vprašanje - v avtu sva prespala na počivališču ob avtocesti in ko sem pomolil glavo nad nivo bočne linije oken, zagledam policaja in si mislim, da naju je prišel nadlegovat glede prenočevanja. Na srečo se sploh ni ukvarjal z nama, ampak je pisal kazen tovornjakarju s slabo pritrjenim tovorom - imel je armature zmetane na prikolico.


Sicer se kaj hudo novega se ni dogajalo, razen da je počasi odpovedoval nek senzor pri ključavnici za vžig, a tega nisem vedel in dobival prav zanimive simptome.

Prva stvar, ki sem jo opazil je bil padec napetosti za cel volt ob prižigu dnevnih luči. Dejansko je vse funkcioniralo popolnoma normalno, razen tega. Potem je eventuelno začela bledeti osvetlitev inštrumentov, napetost na displeju je padala na nenormalne ravni, ampak zanimivo se lučka za akumulator ni prižgala. To je bil prvi znak, da nekaj ni čisto tako, kot mi avto sporoča. Namreč, ko je poleti vrglo dol jermen, je takoj zasvetila lučka za akumulator, tokrat pa mi je računalnik sporočal vrednosti, mislim da, okoli 8 voltov, če ne celo 6, na neki točki.

Kar je sledilo, imam zaradi živcev v malo slabšem spominu, ampak mislim, da je ravno pri Orto baru v Ljubljani crknila vsa inštrumentacija (razen aftermarket boost števca, morda), kazalci so vsi padli dol, mašina je pa še vedno tekla, sicer z nekaj grobosti, pretežno ob odvzemu gasa. Aja, pa luči so šle po gobe. A sem omenil, da sem se vračal s srečanja na Trojanah in je bilo precej prekleto temno? Zapeljal sem do pumpe na Tivolski, gledal, se praskal po glavi in preklinjal kot mornar. Na tekmovanju v preklinjanju. Mislil sem si "pa je šel računalnik".

Pogruntal nisem seveda ničesar in se že pripravljal, da se grem zjutraj včlanit na AMZS in naročit vleko do Edove delavnice. Ampak hudiča, avto je vseeno vžgal. Sicer še vedno malo grobo, še vedno brez neke resne razsvetljave, ampak na srečo vsaj ne bogu za hrbtom. Spravil sem ga domov na Prule in šel spat razkurjen.

Ker sem imel še en kup drugih stvari za počet in avta ne rabim za vsak teden, kaj šele za vsak dan, sem pustil zadevo naj se pajštra - mogoče se bo pa gremlin naveličal in odselil. In glej ga zlomka, eventuelno se je zadeva popravila sama. No complaints from me, važno da laufa, ne? Ne. Veselo sem se peljal na srečanje 'We are many, we are SAAB' in očitno zbudil gremlina. Voltaža je bila nizka, ko pa smo hoteli avte postrojit v vrsto, moj ni želel vžgati. Prekle za kurnk.

Domov sem se peljal v zarjavelem Hyundai Accentu nekje iz sredine devetdesetih in tudi Kratochwillovo pivo me ni spravil v pretirano dobro voljo. Na srečo je Edo spet potegnil zajca iz klobuka, oziroma drug del za ključavnico iz skladišča in zadeva špila.


Da ne bo samo esej, pa pripenjam še dve slikici iz... er, februarja. Avto je sicer usran ko satan, ampak sem se odločil na jutranjo kavico (v termoski ) zapeljat na grad pa sem škljocnil.






Sicer pa...

axa, lepo da si se oglasil, ja, kanta na srečo še kar laufa, ampak brez Edove pomoči ne bi. Neka Verona, Toskana se letos obeta, upam, da brez jeremena in podobnega.

Smorny, sam izlet niti ni bil tako faliran, imela sva se čisto fajn, ampak ker je bil namen Trollhättan...


Evo, raje pišem dolge in, upam, zanimive objave bolj poredko... Mogoče se bo pa poleti kaj več zanimivega dogajalo.


Lep pozdrav,
Oskar
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Faliran izlet v Trollhattan - 16.06.12 12:58 Hehe hvala za vožnjo!

Ja dobro potegne tale zadeva, po ovinkih je pa veliko prostora za izboljšave... Za začetek bi zadnje amortizerje zamenjal, ker se mi zdi, da so teli pri koncu. Pa ene sticky gume bi tud prou pršle
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Faliran izlet v Trollhattan - 19.08.13 03:47 Enkrat kasneje pride poročilo o izletu, do takrat pa sneak peek:



  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Faliran izlet v Trollhattan - 19.08.13 09:03 Hehe, Die grüne Hölle. Tole pa komaj čakam reportažo
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Faliran izlet v Trollhattan - 20.08.13 09:52 Tudi jaz komaj čakam, da malo več napišeš
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
<< Začetek < < 1 2 > > Konec >>
© 2024 Slovenski Saab portal